Annonce

Annonce

Sikkerhedsstyrelsen advarer forældre mod små magneter og vandperler


30. januar 2020


Sikkerhedssstyrelsen har i dag sendt en advarsel ud.



S​måbørnsforældre advares mod nye populære legetøjstrends. Det drejer sig om små magneter og vandperler, der vokser i kontakt med vand. Det er vigtigt, at børn holdes under opsyn, og at man kikker efter aldersmærket på legetøj. Forældre skal være forsigtige med at give mindre børn produkter, som ikke er beregnet til dem.



Sikkerhedsstyrelsen skriver blandet andet:



"I løbet af kort tid, er det blevet populært på blogs og sociale medier at lave sansemotoriske lege med vandperler. Men forældre skal være varsomme med, hvilke produkter børn under tre år får fingrene i. Der er en risiko for at børnene kan komme til skade, hvis de sluger vandperlerne eller magneterne.



Vandperler er pynt - ikke legetøj



Vandperler er egentlig en pyntegenstand til blomsterdekorationer, men er blevet populære hos forældre, som bruger dem til at lave sansemotoriske lege med deres børn. Perlerne er ganske små i tør tilstand, men udvider sig voldsomt, når de lægges ...


Annonce

... i blød i vand. Samtidig er de farvestrålende, og kan ligne slik for mindre børn, som ofte kommer ting i munden.



Når perlerne udvides, kan børn blive kvalt i dem. Sluger et mindre barn perlerne, inden de er udvidede, vokser de til fuld størrelse i tarmen. Det kan i sidste ende være fatalt.



Magnetsæt er til ældre børn



Det er også ekstremt farligt, hvis små børn sluger magneter. Man skal være særlig opmærksom i forhold til ældre søskende, hvis de har et magnetbyggesæt, som en mindre søskende har fået fat i.



Hvis barnet sluger to elelr flere magneter på forskellige tidspunkter, kan de ligge to forskellige steder i tarmen. Det betyder, at magneternes tiltrækningskraft i uheldige tilfælde gnider hul i tarmvæggen."



Særlig børn under 3 år er en sårbar gruppe og derfor er der skærpede krav til det legetøj, som må komme i hænderne på dem.



Har du mistanke om, at dit barn har slugt en vandperle eller en magnet, bør du straks søge lægehjælp. 



Annoncer

Sponsorerede artikler

Tænk forebyggelse, når du skifter ble – og undgå rød numse

Hudproblemer hos de små er desværre et udtalt problem, men ved at bruge korrekt og forebyggende hudpleje ved hvert bleskift kan du skånsomt, naturligt og nemt undgå, at din baby får rød numse.

Derfor får blebørn nemt røde numser
Hvis din baby har rød numse, er du ikke alene. ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Hvor er det altså fedt, at kunne skrive alle sine dumme og til tider overflødige spørgsmål her, og så få et godt og brugbart svar fra dig.

Venligst Susan, mor til Anna 13 måneder


Annonce