Annonce

Annonce

Influenzavaccination beskytter både mor og barn


26. september 2019


Statens Serum Institut (SSI) har udført et effektiv​itetsstudie, som viser, at når en gravid kvinde bliver vaccineret mod influenza, så beskytter vaccinen både den gravide og hendes barn mod sygdommen.



Gravide kvinder har en øget risiko for komplikationer, hvis de får influenza. Derfor anbefaler WHO, at alle gravide tilbydes influenzavaccination. Siden 2010 er alle gravide danske kvinder blevet tilbudt gratis influenzavaccination. 



Man har længe kendt til den beskyttende effekt af influenzavaccination, men man har savnet resultater, som kunne bruges til danske forhold. Blandt andet fordi gravides helbred og levestandard er bedre i Danmark end i f.eks. tropiske lande, hvor der også ses influenza hele året. 



Den nye undersøgelse viser klart, at influenza-vaccinen ...


Annonce

... virker. Hos kvinder, der blev influenzavaccineret under graviditeten, havde 64% lavere risiko for at blive syge med influenza i forhold til de kvinder, som ikke blev vaccineret. Og spædbørn af vaccinerede mødre havde 57% lavere risiko for at blive syge med influenza i forhold til spædbørn født af mødre, der ikke var vaccineret. 



De influenzavacciner vi har nu, kan først gives fra 6 måneders alderen og kan således ikke gives til spædbørn. Derfor er det vigtigt, at gravide bliver vaccineret mod influenza, så spædbarnet bliver naturligt beskyttet den vej igennem.



Du kan læse mere om undersøgelsen hos Statens Serum Institutut her.



Helen :)



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce