Annonce

Annonce

Ny metode til at screene nyfødte for Galaktosæmi


19. september 2019


Statens Serum Institut (SSI) har udviklet en ny metode til​ at teste nyfødte børn for den alvorlige medfødte sygdom Galaktosæmi. De fleste børn stortrives på modermælk, men i sjældne tilfælde kan mælk være farligt for babyer - nogle børn kan ikke fordøje den galaktose, der opstår, når laktosen i mælken spaltes til glukose og galaktose. Sygdommen hedder Galaktosæmi. Hvis den ikke opdages i ...


Annonce

... løbet af den første uge efter, at barnet er født, kan det give skader på lever, nyrer og give blodforgiftning. SSI har imidlertid udviklet en banebrydende ny metode til at screene nyfødte for Galaktosæmi. Den nye metode er hurtigere og langt mere præcis end de nuværende eksisterende metoder. Den kræver færre ressourcer og er billigere. Det skaber et grundlag for at mange flere børn freover (også i udlandet) kan blive screenet for Galaktosæmi.Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce