Annonce

Annonce

Tiden i børnehave er afgørende for børns videregående uddannelse


16. april 2019


"Børn der ikke går i børnehave, d​ropper hyppigere ud af skolen" - det er konklusionen af en ny rapport som UNICEF har udgivet den 9. april 2019.



Mens vi i Danmark diskuterer forholdende for småbørn i landets daginstitutioner, så lyder det fra UNICEF, at netop børnehavetilbud er fuldstædigt afgørende for, hvordan børn klarer sig i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet. 



Børn, der har gået i børnehave i minimum et år, før de begynder i skole, har i højere grad de færdigheder, der er nødvendige for at klare sig i skolen - færre går klasser om, og færre dropper ud af skolen. Samtidig får de i højere grad fodfæste på arbejdsmarkedet, og de klarer sig bedre økonmisk, når de bliver voksne. 



Raporten ...


Annonce

... bygger på data fra 48 lande og viser at 47% af de børn, der har gået i børnehave, udvikler sig et omfang, der er nødvendigt for at kunne præstere i skolen. Blandt de børn, der ikke har været i børnehave, gælder det kun 20%.



Fra UNICEF Danmark lyder det, at der ikke findes noget tidspunkt i livet, hvor penge kan bruges bedre, end når man er mellem 0-5 år. Børnenes hjerner udvikler grundlæggende strukturer i de tidlige år, og det er den udvikling, der danner grundlag for børns læringskapacitet senere i livet. Sker der svigt i småbørnsalderen, er det svært og også dyrt at indhente det tabte senere i livet. Derfor skal vi være opmærksomme på, at kvaliteten af tilbud i børnehavealderen er fuldstændig afgørende både for det enkelte barn og samfundet som helhed.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annonce