Annonce

Annonce

4 ud af 10 børn oplever at forældrene ikke taler sammen


29. august 2018


Børn, hvis forældre er skilt, oplever at mor o​g far har svært ved at tale sammen. Det viser en analyse lavet af Børns Vilkår i samarbejde med DR Ultra og Egmont Fonden.Undersøgelsen er lavet blandt 460 børn i skilsmisse og næsten 4 ud af 10 børn fortælle, at forældrene ikke taler sammen, eller kun taler om praktiske ting. Samtidig oplever 6% af børnene, at forældrene tit skændes med hinanden, og 13% af børnene svarer, at forældrene bagtaler hinanden. Kun 1/3 af børnene svarer, at deres forældre er gode til at tale sammen. Tallene er bekymrende. Det er vigtigt at forældre kan finde ud af at tale sammen, ellers kan det have store konsenvenser for børns trivsel og indlæring. Børn har brug for at hverdagen hænger sammen for dem og det gør den ofte ikke, hvis forældrene ikke kan finde ud af at enes.Børnene siger blandt andet:”Det sjældent de snakker sammen og hvis de gør så råber de bare af hinanden””Mine forældre er super gode til at være skilt (selvom det lyder bizart). De taler sammen, lytter til hinanden, kan være i samme lokale og vigtigst af alt: mine og min lillesøsters behov er i ...


Annonce

... fokus. De er ikke perfekte og det har været svært, men jeg kan stadig genkende mine forældre som de mennesker de var da de var sammen, og det er betryggende.””De er nødt til at snakke sammen igennem en advokat ellers kan de ikke””Mine forældre er dårlige til at snakke. De siger dårlige ting om hinanden, og er i bilen når vi skal bytte (altså nogle gange gider de sker ikke sige hej når de henter/aflevere mig og min søster)!””Det er meget forvirrende. De siger selvfølgelig begge to noget forskelligt, men for at være ærlig, så holder jeg med min far. Han har prøvet at få os i flere dage, men så vil min mor absolut til statsforvandlingen. Jeg vil sige, at de skændes meget gennem mig på en måde. Selvom jeg har en tvillingesøster, så synes jeg altid det er mig, som skal sige det ene til den anden og ringe til den for at sige det osv.”Gennem uge 35 sender DR Ultra i samarbejde med Børns Vilkår og Egmont Fonden en række programmer, der skal åbne op for og give gode råd og viden til børn, hvis forældre er skilt.Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce