Annonce

Annonce

Ingen dåsetun til børn under 3 år


3. februar 2015


Fødevarestyrelsen har ændret i retningslinjer​ne omkring tun og andre store rovfisk.



Børn mellem 0-14 år:



Giv dit barn mange forskellige typer fisk. Det er vigtigt at børn spiser fisk, gerne to hovedmåltider om ugen og derudover gerne fisk til frokost flere gange ugenligt. Fisk er rig på næringsstoffer som D-vitamin, selen og Omga-3 fedtsyrer, som er vigtigt for udviklingen af barnets hjerne. Og det er svært at få disse næringsstoffer andre steder fra.



Giv dit barn rødspætte, laks, rødtunge, skrubbe, torsk, kuller, torskerogn og sild, men undgå tunbøffer og andre friske udskæringer af de store ...


Annonce

... rovfisk som tun, gedde og haj.



Børn under 3 år:



Giv dit barn forskellige typer fisk, men giv ikke barnet udskæringer af de store rovfisk.



Giv ikke dit barn tun, heller ikke dåsetun. Det lille barns hjerne er under stor udvikling og er derfor meget følsom og selv et lille indtag af dåsetun kan give et for stort indtag af kviksølv set i forhold til barnets lave kropsvægt.



Når dit barn bliver 3 år, må det gerne spise op til 1 dåse tun om ugen, men du bør undgå dåser med hvid tun eller albacoretun, som har et højere indtag af kviksølv.



 



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce