Annonce

Annonce

Advarsel mod arsen (arsenik) i risdrik


17. oktober 2009

Fødevarestyrelsen fraråder risdrik til børn under 3 år. Flere​ undersøgelser har gennem det sidste års tid vist, at der i risdrik forekommer arsen (arsenik). Ikke i livstruende mængder, men dog i et omfang, der betyder, at små børn bør undgå risdrik i store mængder.
 
Særligt små børn under 10 kg, bør ikke tilbydes risdrik som mælkeerstatning, da deres daglige indtagelse af arsen kan nå op på det niveau, som ikke bør overskrides. ...


Annonce

...

 
Det vurderes at de børn der har drukket risdrik ikke har nogen umiddelbar sundhedsrisiko, men advarslen handler om at reducere børns samlede indtag af arsen og gives ud fra et forsigtighedsprincip. De engelske og irske fødevaremyndigheder har valgt at informere på samme måde.
 
Der er endnu ikke fastsat EU-grænseværdier for arsen i fødevarer, men der arbejdes netop nu i EU-regi på at få fastsat grænseværdier for arsen.


Annoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for svar om valg af skole. Som altid er du utrolig dygtig til at "stille skarpt & zoome ind". Det er en gave!

kh Lene


Annonce