Annonce

Annonce

Advarsel mod arsen (arsenik) i risdrik


17. oktober 2009

Fødevarestyrelsen fraråder risdrik til børn under 3 år. Flere​ undersøgelser har gennem det sidste års tid vist, at der i risdrik forekommer arsen (arsenik). Ikke i livstruende mængder, men dog i et omfang, der betyder, at små børn bør undgå risdrik i store mængder.
 
Særligt små børn under 10 kg, bør ikke tilbydes risdrik som mælkeerstatning, da deres daglige indtagelse af arsen kan nå op på det niveau, som ikke bør overskrides. ...


Annonce

...

 
Det vurderes at de børn der har drukket risdrik ikke har nogen umiddelbar sundhedsrisiko, men advarslen handler om at reducere børns samlede indtag af arsen og gives ud fra et forsigtighedsprincip. De engelske og irske fødevaremyndigheder har valgt at informere på samme måde.
 
Der er endnu ikke fastsat EU-grænseværdier for arsen i fødevarer, men der arbejdes netop nu i EU-regi på at få fastsat grænseværdier for arsen.


Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for dine lange svar, du er så dejlig fornuftig :) Jeg er glad for at læse, at du i det store og hele kan understøtte det, vi i forvejen har gjort.

Tak skal du have for dine svar

Venlig hilsen, mor til Sofia 8 måneder


Annonce