Annonce

Annonce

Advarsel mod arsen (arsenik) i risdrik


17. oktober 2009

Fødevarestyrelsen fraråder risdrik til børn under 3 år. Flere​ undersøgelser har gennem det sidste års tid vist, at der i risdrik forekommer arsen (arsenik). Ikke i livstruende mængder, men dog i et omfang, der betyder, at små børn bør undgå risdrik i store mængder.
 
Særligt små børn under 10 kg, bør ikke tilbydes risdrik som mælkeerstatning, da deres daglige indtagelse af arsen kan nå op på det niveau, som ikke bør overskrides. ...


Annonce

...

 
Det vurderes at de børn der har drukket risdrik ikke har nogen umiddelbar sundhedsrisiko, men advarslen handler om at reducere børns samlede indtag af arsen og gives ud fra et forsigtighedsprincip. De engelske og irske fødevaremyndigheder har valgt at informere på samme måde.
 
Der er endnu ikke fastsat EU-grænseværdier for arsen i fødevarer, men der arbejdes netop nu i EU-regi på at få fastsat grænseværdier for arsen.


Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dine hurtige svar, dine tanker og gode råd hjælper mig meget!

Knus fra mig


Annonce