Annonce

Annonce

Sushi til børn


19. marts 2008

Jeg har i dag den 19. marts 2008 modtaget ny udmelding fra fø​devarestyrelsen omkring sushi til børn. Udmeldingen er lavet i et samarbejde mellem sundhedsstyrelsen og fødevarestyrelsen.
 

Udmeldingen lyder således:   


"Fødevarevirksomheder skal fryse fisk, der skal spises rå, fordi der kan forekomme parasitter i fisk. Disse dræbes ved frysning ved -20 grader i mindst 24 timer. Ellers må fisken ikke sælges til sushi. Man kan dog aldrig garantere, at børn såvel som voksne ikke kan blive syge af den mad de spiser, herunder rå fisk og fiskevarer - her hører rå østers også til. Hvis sushi i lighed med andre madvarer er blevet fremstillet under uhygiejniske forhold, kan den indeholde bakterier og virus, der kan give sygdom.
Det er generelt en god idé i forbindelse med færdigpakkede fødevarer, at være opmærksom på korrekte opbevaringstemperaturer og holdbarhedsdatoer. Sushi bør spises den dag pakningen er åbnet, eller den dag retten er fremstillet i hjemmet. Færdigpakkede fødevarer skal, som en hovedregel, spises indenfor få dage efter, at de er ...


Annonce

... blevet åbnet.

Der er ingen særlig anbefaling for børns indtag af sushi eller anden rå fisk. Man skal dog være opmærksom på, at små børns immunsystemet stadig er umodent og at de derfor generelt er mere modtagelige for en række infektioner. Det er derfor særlig vigtigt for småbørn, at ovenstående anbefalinger overholdes." (sst.dk og fvst.dk)
 
Generelt anbefales det at store børn og voksne indtager ca. 200-300 gram fisk om ugen. Derudover skal gravide og børn under 14 år holde igen med rovfisk og må højst spise 100 gram rovfisk om ugen. Børn under 3 år skal højst spise 25 gram rovfisk om ugen. Der er ingen decideret mængdeanbefaling for mindre børn. Men anbefalingen om at spise fisk 2 gange om ugen ved det varme måltid eller en gang om ugen og som pålæg næsten hver dag gælder. På den måde får større børn og voksne de anbefalede 200-300 gram om ugen - og mindre børn får lidt mindre, da de spiser mindre.
 
Helen Lyng Hansen
Sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Woodland Wonders er inspirerende mad til din baby

De økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders er for dig, der ønsker at tilbyde din baby økologiske produkter af høj kvalitet med minimalt forarbejdede råvarer, og som samtidig er nemme at tilberede. Kun det bedste er godt nok til din baby. Derfor består grødblandingerne fra Woodland Wonders ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce