Annonce

Annonce

Erstat kaffe med frugt - og bliv slank


12. august 2007

Vis børnene, hvor dejligt frugt kan anrettes – og erstatte us​unde søde sager. Ingen i familien behøver lide afsavn, selv om I vil slanke jer en smule – eller bare være lidt sundere.
 
Mange tror, at beslutter de sig for at tabe et par kilo – eller bare vil bevare den nuværende vægt – er livet ikke værd at leve mere. Så er der bare så meget, man ikke må. Og at reducere børnene slik- chips- eller kagespisning er da helt umuligt.
 
Men den tanke har Fanden skabt, for sådan behøver det slet ikke at være. Livet kan være både sødt, dejligt og fyldt med lækre ting at spise, selv om man vil være slank.
Jamen kaffe SKAL vi da have, og med tilhørende kage. Og børnene deres søde saftevand, sodavand, og også kage. Og helst flere gange om dagen … ikke? Det er jo hygge! Noget, vi er sammen om. Man kan have sådan en lyst til en kaffepause med det hele, at intet kan erstatte det. Eller …
 
Jo, det ER noget, som kan erstatte det, og endda uden at nogen savner noget som helst, bestemt heller ikke samvær og hygge.
 
Prøv med frugt. Nej, ikke bare at kyle et æble eller en fregnet banan i hovedet på hinanden, når trangen til lidt sødt og styrkende melder sig. Men at lave en lækker blanding af forskellige frugter. Vel at mærke af jeres yndlingsfrugter. Og hvorfor skulle det ikke være lækkert? Det er det. Selv om man så kan begynde at regne på, om det måske er lidt dyrere med en sådan frugtsalat, (det behøver det nu ikke at være) er der meget sparet på ærgrelses-fronten bagefter, hvor du, hvis du har spist kage og drukket kaffe, kan føle dig oppustet, tung og træt.
 
Det tager under 5 minutter at fremstille en lækker frugtblanding.  Sørg for at have forskellig dejlig frugt i huset. Meloner koster lige nu ca. en ti-er stykket. Der er masser af saftig og lækker mad i sådan en, og der findes flere spændende af slagsen. Ananas er også en pragtfuld frugt at skære i tern og putte i en skål sammen med melon. Så er der banan, æble, druer, ja, det kan være alt muligt. I bærtiden hindbær, jordbær og blåbær. Et par tørrede figner er uundværlige til det formål. Og ...


Annonce

... valnødder. Evt. rosiner og græskarkerner.  Lad børnene komme med flere forslag.

 
Har du aldrig prøvet den slags, aner du ikke, hvad du er gået glip af! Du kan også hælde lidt mager yoghurt naturel over, eller mager fromage frais.
  
Det er bare SÅ sundt - på alle måder. Det giver styrke og energi, strålende øjne, bedre humør, og er godt for både hud og hår. Frem for alt er det prima for en ideal vægt, enten du så er voksen eller barn. Du vil føle dig så let og fyldt med energi længe efter uden at savne noget som helst. Du har jo (alligevel) fået noget sødt, for mange af de ting, der skæres i tern i skålen er søde. Derfor vil du ikke føle dig snydt og gå og tænke på kaffe og kage eller slik. (Ok, selvfølgelig kan du sagtens drikke en kop kaffe til frugterne, hvis du har lyst).
 
Hver af de frugter, du bruger, gør sin egen gavn i kroppen. Du kan blive nærmest afhængig af din daglige frugt på den måde – ja, det samme kan jo sagtens spises hele to gange om dagen, for man bliver ikke træt af det, hvis det varieres lidt. Eller du kan bare lige snuppe et par figner i farten, hvis du er lækkersulten, i stedet for slik.
 
Indvend nu ikke, at valnødder og figner feder. Det er absolut ikke min erfaring. Kroppen har brug for lidt fedt og lidt sukkerstof, og det er sundt. Fignerne bevirker, at der bliver hurtig gennemgang i fordøjelsen, hvilket også er fremmende for alt sundt og godt. (Men selvfølgelig skal du ikke spise en hel pose figner på én gang!)
www.irmalauridsen.dk kan du under ”Artikler” læse en masse om lækker slankemad og om, hvordan du slanker dig let og holdbart. Det er slankeråd, der kan bruges af hele familien. 
 
Der er masser af gode, lækre muligheder, hvis du ønsker den ideelle vægt til dig selv og din familie.    Ingen behøver lide afsavn, hvis de vil slanke sig, for så når man aldrig målet. Det gør du derimod, hvis du føler dig mæt og tilfreds og mærker, at du har fået alt, hvad din krop kunne ønske. Og du kan nå målet, at slanke dig, eller bare opnå den vægt, der passer til dig – eller til dit barn - for det er ikke spor svært.


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annonce