Annonce

Annonce

Lær dit barn at vise naturen omsorg - Hjælp fuglene i kulden


7. februar 2010

Nu, hvor jorden er hård af frost og dækket med sne, er det vi​gtigt at huske fuglene. Mange af dem risikerer at dø, fordi det er svært for dem at finde føde, når jorden er stivfrossen, og endnu værre, når alt er dækket med et tykt lag sne. På frossen jord kan mange fugle i det mindste stadig finde frø fra træer og buske visse steder. Men ikke når sneen dækker. Og solsortene kan ikke komme i jorden efter orm.

Vær gavmild i denne tid og tag dit barn med i det dejlige arbejde det er, at vise omsorg for fuglene. Læg mad ud til fuglene og fortsæt med det resten af vinteren. Hæng fugle-kugler ud på grene. Den slags fuglemad kan købes næsten alle steder. Køb også en god kornblanding og læg det flere steder i haven.

Ikke alle fugle spiser det samme, derfor er det fint at lægge forskelligt ud. Æbler, der er blevet lidt for gamle, rynkede eller med et par pletter – læg dem ud til fuglene. De elsker dem, særligt solsortene. Og dem, der har nedfaldsæbler liggende fra efteråret, kan glæde sig over, at æblerne ikke går til spilde. Derfor er det en god ide, at man ikke fjerner ubrugelige nedfaldsæbler om efteråret, men lader dem ligge. Skønt det ikke har været muligt for mennesker at ...


Annonce

... spise alle de æbler og man i første omgang kan ærgre sig over det, er der andre, som har stor æble-appetit. Under sådan et træ er der fuglefest om vinteren!

Det er interessant at se, hvordan fuglene gebærder sig – også i forhold til hinanden – når man har lagt mad ud til dem. De har ret forskellig temperament. Nogle stille og lidt sky. Andre, som tror, de ejer det hele. Fyldt med liv og opfindsomhed. Virkelig et skuespil! Kig på det sammen med dit barn og få jer en god snak om, hvor smuk og forskelligartet naturen er.

Det allerbedste er at hænge fuglemaden op (selvfølgelig ikke æblerne) – eller lægge det på et fuglebræt, godt hævet over jorden. Det er en god ide at overveje en ekstra gang, hvad det er, man lægger på jorden, så man ikke i stedet kommer til at fodre eventuelle omstrejfende rotter og andet kravl, man ikke ønsker at tiltrække.

Men fuglene – husk på, hvor dejligt de synger for os om sommeren og hvordan de villigt viser os hele deres smukke liv. Uden dem ville naturen ikke være den samme. De giver deres bidrag til vores glæde, året igennem. Det er nu, vi kan give vores bidrag – ved at vise vores taknemlighed og give dem noget til gengæld.


Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annonce