Annonce

Annonce

Vælg den rigtige pusletaske


26. april 2023


Hvis du er gravid og venter dit første barn, er der​ mange indkøb, som skal gøres - blandt andet køb af pusletaske. En pusletaske er nærmest uundværlig, når man har et lille barn.



Men, hvorfor er en pusletaske god at have, og hvad skal du kikke efter, når du vælger pusletaske - det handler denne artikel om.



Hvorfor er en pusletaske vigtig



En pusletaske samler alle de ting, som du har brug for, når du har dit lille barn med dig. Det vil sige, at når du har dit barn med dig, så har du også pusletasken med - for den sikrer, at du ikke pludselig mangler noget. 



Hvad skal en pusletaske kunne rumme



En pusletaske skal være rummelig, for du skal have mange ting med. Det skal f.eks. være plads til et ekstra sæt tøj, bleer, bleposer, diverse salver/cremer, stofbleer, liggeunderlag, legetøj ... hvad du nu har behov for. Derudover måske også snacks og drikkelse til dig selv - og senere til dit lidt større barn. Se listen længere nede:)



Det er et irritationsmoment, hvis pusletasken er for lille, og du så er nødt til at medbringe ekstra poser eller tasker ved siden af...



Pusletaske som skuldertaske 



Det er en klar fordel, hvis pusletasken kan benyttes som skuldertaske (eller rygsæk). Når du på en gang både skal bære tasken og dit barn, så er det betydeligt lettere, hvis du kan have tasken over den ene eller begge skuldrer - så har du hænderne fri til at bære dit barn. 



Det er også en god idé, hvis skulderremmen er justerbar, for så kan den tilpasses jeres forældres måske forskellige højde, eller den kan f.eks. hænges over styret på barnevognen.



Pusletaske som rygsæk



En pusletaske som rygsæk giver en god fordeling over ryggen og giver bedre stabilitet, når du skal bære dit barn i din favn. Har du ryg- eller skulderproblemer, eller føler du dig generelt mere sikker, hvis du har vægten på hele ryggen, så kan en rygsæk være en rigtig god løsning for dig. 



Mange rum er godt



Da du skal have mange forskellige ting med, er det godt, hvis pusletasken har flere rum. På den måde kan du organisere tingene og dermed lettere finde dem. Hvis pusletasken har ét stort rum, så kan det være svært at finde det, du har behov for - og det er i forvejen stressende, hvis du står med et træt og måske ...


Annonce

... grædende barn på armen, som trænger til en hurtigt skiftning før putning.



Der findes pusletasker, som har et ekstra rum indvendig, der kan bruges til telefon, creditkort og lignende, hvis du ønsker dette. Det er nogle gange praktisk, hvis pusletasken kan rumme de ting, som du normalt ville have i din egen taske, så du ikke behøver medbringe din taske ved siden af.



Separat toilettaske



Det kan være en god idé, hvis der i pusletasken er plads til en separat toilettaske. Det er lettere, når I er på farten, hvis du bare kan tage toilettasken op, og i den har det olie, salve, creme osv. som du måske har behov for ved skiftning.



Holdbart materiale



En pusletaske skal bruges dagligt og ofte igennem et par år. Så længe dit barn har brug for at få skiftet ble, har brug for en snack og noget at drikke osv. når I er på tur - så har pusletasken et formål. Derfor skal den være lavet i et slidstærkt materiale, som kan holde til lidt af hvert.



Forskellig stil og design



Der findes i dag rigtig mange forskellige designs, når det kommer til pusletaske, og det kan være en god idé at medtænke, om I har brug for en taske, som måske er unisex i farver og stil, så både mor og far synes, at det er en fed taske at gå rundt med.



Er I mere til det romatiske, så findes der også muligheder her, det samme, hvis I bedre kan lide det mere praktisk... Der er pusletasker, som ligner det de er - nemlig pusletasker - men der er også pusletasker, som ligner helt almindelige tasker.



Der er pusletasker, som passer ind i sengetøjet, som ligger i barnevognen, og der er pusletasker, som passer ind i de voksnes stil. 



Når du vælger, hvilken type pusletaske du gerne vil have, og hvordan den skal se ud, så medtænk, at du skal have den med dig hver dag året rundt.



En pusletaske indeholder ofte



Et ekstra sæt tøj



Bleer



Bleposer



Stofbleer



Liggeunderlag



Toilettaske med diverse salver/cremer, olie, sæbe osv.



Vådservietter



Sut



Ammebrikker



Sutteflasker



Modermælkserstatning



Legetøj



Puttebamse



Håndsprit



Babyalarm



Hagesmæk



Madpakke/mellemmåltider + drikkelse



 



God fornøjelse i jagten på den rigtige pusletaske for jer :)



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annonce