Annonce

Annonce

Anbefalinger for brug af skærm 6-15 årige børn


18. maj 2022


Sundhedsstyrelsen har nu udarbejdet en række anbefal​inger for børns brug af skærm. Anbefalingerne sendes ud som en del af kampagnen "Styr på skærm", og kampagnen retter sig til forældre med børn i aldersgruppen 0-5 år og 6-15 år. Til forældre med børn fra 6-15 år er følgende anbefalinger:1. Lad ikke dit barn bruge skærm inden sovetid. Skærmtid op mod søvn kan udsætte sovetidspunktet og betyde, at dit barn ikke får tilstrækkeligt med søvn.2. Undgå telefon eller tablet i dit barns soveværelse i løbet af natten. Skærmaktivitet om natten kan forstyrre dit barns søvn og forringe søvnkvaliteten.3. Sørg for at dit barn laver andet end at se skræm i løbet af dagen. Variation mellem dit barns skærmtid og øvrige aktiviteter i hverdagen, herunder fysisk aktivitet er vigtigt.4. Vis interesse for dit barns digitale liv. Vær opmærksom på dit barns eventuelle bekymringer for at stå uden for fællesskabet eller for at gå glip af noget online.5. Snak sammen om reglerne for brug af skærm i jeres familie, og lad aftalerne gælde både børn ...


Annonce

... og voksne. Det er godt løbende at have dialog om, hvor meget skærmen bruges og til hvilke formål.6. Tænk over, hvordan du som forælder bruger skærmen, når du er sammen med dit barn. Husk at du er rollemodel.7. Vær generelt opmærksom på dit eget forbrug af skærm i samvær med dit barn, da individuelt skærmbrug kan påvirke forældre-barn relationen negativt.Der er også udarbejdet små film/kampagnevideoer til aldersgrupperne 0-5 år og 6-15 år. Kampagnevideor og yderligere info finder du på . Kampagnevideoerne finder du på "styr på skærm" her.I følge Sundhedsstyrlsen, så har den videnskabelige litteratur generelt set ikke kunne påvise, hvilken betydning et konkret tidsforbrug har for sundhed og trivsel blandt børn. Derfor er der i anbefalingerne fokus på, hvordan sundhed og trivsel påvirkes ved forskellige former for brug af skærm. Sundhedsstyrelsen har også lavet en hjemmeside med gode råd til teenage forældre om trivsel, aftaler og grænser - teenageforældre.dkBedste hilsnerHelenAnnoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce