Annonce

Annonce

Udendørs sovemiljø og skimmelsvamp


6. december 2019


Forleden fik jeg et spørgsmål fra en mor, som​ gik på, hvordan man skulle forholde sig til skimmelsvamp udenfor, hvor barnet står og sover i barnevogn, krybbe eller lignende.



Det er et rigtig godt spørgsmål, og vi har en del retningslinjer omkring skimmel indendøre - både i forhold til rengøring, udluftning osv. Og i forhold til institutioner, så har Sundhedsstyrelsen blandt andet udgivet "Håndbog om hygiejne og miljø i dagtilbud", hvor de også beskriver, hvordan man skal forholde sig til skimmelsvamp både indendøre og i sovekrybber, barnevogne osv.



Men hvordan er det egentlig, hvor barnet står og sover udenfor. Ser der noget ved, at der er skimmelsvamp på træværk, murværk og hvor barnevognen står? Ved vi noget om dette og er der nogle råd, som man som forældre bør kende til her? 



Da jeg ikke har kunne finde nogle præcise retningslinjer for dette, har jeg spurgt rådgivningen på skimmel.dk, som blandt andet Landsbyggefonden, Grundejernes Investeringsfond og Statens Byggeforskningsinstitut står bag. 



Jeg har modtaget følgende svar:



"Hej Helen



Tak for dit interessante ...


Annonce

... spørgsmål.



Der findes meget få retningslinjer om skimmelsvamp og ofte er de ikke særligt konkrete.



Det vigtigste råd er nok, at man ikke skal stille barnevognen under steder hvor der vokser skimmelsvamp på byggematerialer. Dette kunne eksempelvis være under et carport tag med skimmel eller under et tagudhæng.



Hvis man vil fjerne skimmelsvamp fra et område hvor man vil have barnevognen stående, så skal man være opmærksom på hvilke kemikalier man bruger til dette. Man skal helst ikke efterlade kemikalierester der kan drysse ned på barnevognen. Det vil ofte være tilstrækkeligt at bruge vand og sæbe, og en børste. Du kan finde en vejledning her: https://www.skimmel.dk/for-beboere/sadan-fjerner-du-skimmelsvamp/



Man skal nok forvente at skimmelsvampen kommer igen med tiden, medmindre man kan gøre noget for at ændre fugtforholdene.



Du kan finde en masse oplysninger her: https://hoefeber.astma-allergi.dk/skimmelsvampe/skimmelsvampeude "



Jeg håber, at I kan bruge dette lidt videre...



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Fantastisk hjemmeside, fantastiske bøger og fantastiske meninger!

Kærlig hilsen
Mor til Elias, 7 måneder.


Annonce