Annonce

Annonce

Brandsikker jul


19. december 2004

Jul er hyggeligt, især hvis der er levende lys, dekorationer o​g et juletræ i stuen. Men julen kan også være farlig. Derfor denne lille artikel om hvordan du slukker ilden, hvis det skulle gå galt.
 
- Tørre adventskranse og juledekorationer er meget brandfarlige. Pas derfor på med pynt og gran.  
- Forlad aldrig et lokale med et tændt stearinlys og er du den sidste person, der forlader lokalet med lys der brænder, så sluk lyset.
 
Går der ild i dekorationer eller i juletræet, så er den bedste ildslukker vand. Vand slukker dog bedst, hvis det spredes og derfor er der ingen idé i at hælde en spand vand over træet eller dekoration.
- Ryst derimod en sodavand og hold den med bunden opad og lad vandstrålerne spredes over ilden.
 
Med hensyn til juletræ, så køb så frisk et træ som ...


Annonce

... muligt. Sæt det først ind i stuen den 24. december. Placer lysene, så de ikke antænder pynt og grene. Brug en fod med vand – og husk at fylde efter. Placer en vandkande med vand ved juletræet når det er tændt. En vandkande med spreder er en god ildslukker. Bevæg vandkanden op og ned, når du slukker.

 
Madlavningen kan dog også være farlig, når der f.eks. koges klejner bruger vi fedt. Fedt kan brænde, hvis det opvarmes for meget. Hav derfor altid et låg i nærheden, som  passer til gryden. Hvis det begynder at brænde, skal ilden kvæles. Læg låg på, sluk for varmen og emhætten og lad gryden stå. Husk at der til brændende olie og fedt ALDRIG må bruges vand!
 
Går det galt så tøv ikke med at tilkalde brandvæsenet på telefon: 112.
 
Rigtig god og brandsikker jul til alle fra Helen Lyng Hansen, NetSundhedsplejerske.dk


Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annonce