Annonce

Annonce

Brandsikker jul


19. december 2004

Jul er hyggeligt, især hvis der er levende lys, dekorationer o​g et juletræ i stuen. Men julen kan også være farlig. Derfor denne lille artikel om hvordan du slukker ilden, hvis det skulle gå galt.
 
- Tørre adventskranse og juledekorationer er meget brandfarlige. Pas derfor på med pynt og gran.  
- Forlad aldrig et lokale med et tændt stearinlys og er du den sidste person, der forlader lokalet med lys der brænder, så sluk lyset.
 
Går der ild i dekorationer eller i juletræet, så er den bedste ildslukker vand. Vand slukker dog bedst, hvis det spredes og derfor er der ingen idé i at hælde en spand vand over træet eller dekoration.
- Ryst derimod en sodavand og hold den med bunden opad og lad vandstrålerne spredes over ilden.
 
Med hensyn til juletræ, så køb så frisk et træ som ...


Annonce

... muligt. Sæt det først ind i stuen den 24. december. Placer lysene, så de ikke antænder pynt og grene. Brug en fod med vand – og husk at fylde efter. Placer en vandkande med vand ved juletræet når det er tændt. En vandkande med spreder er en god ildslukker. Bevæg vandkanden op og ned, når du slukker.

 
Madlavningen kan dog også være farlig, når der f.eks. koges klejner bruger vi fedt. Fedt kan brænde, hvis det opvarmes for meget. Hav derfor altid et låg i nærheden, som  passer til gryden. Hvis det begynder at brænde, skal ilden kvæles. Læg låg på, sluk for varmen og emhætten og lad gryden stå. Husk at der til brændende olie og fedt ALDRIG må bruges vand!
 
Går det galt så tøv ikke med at tilkalde brandvæsenet på telefon: 112.
 
Rigtig god og brandsikker jul til alle fra Helen Lyng Hansen, NetSundhedsplejerske.dk


Annoncer

Sponsorerede artikler

NYHED! Olívy nu i rejsestørrelse

Nu kan du også forebygge en rød babynumse, når du rejser med din baby. Olívy baby care - diaper change findes nu i en 100 ml. rejsevenlig flaske. En fin, lille rejsemakker, som passer perfekt i håndtasken.

Olívy baby care – diaper change i nyt design

Glæd jer også til ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Zleepii Kombipakke

værdi kr.2.398,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce