Annonce

Annonce

Brandsikker jul


19. december 2004

Jul er hyggeligt, især hvis der er levende lys, dekorationer o​g et juletræ i stuen. Men julen kan også være farlig. Derfor denne lille artikel om hvordan du slukker ilden, hvis det skulle gå galt.
 
- Tørre adventskranse og juledekorationer er meget brandfarlige. Pas derfor på med pynt og gran.  
- Forlad aldrig et lokale med et tændt stearinlys og er du den sidste person, der forlader lokalet med lys der brænder, så sluk lyset.
 
Går der ild i dekorationer eller i juletræet, så er den bedste ildslukker vand. Vand slukker dog bedst, hvis det spredes og derfor er der ingen idé i at hælde en spand vand over træet eller dekoration.
- Ryst derimod en sodavand og hold den med bunden opad og lad vandstrålerne spredes over ilden.
 
Med hensyn til juletræ, så køb så frisk et træ som ...


Annonce

... muligt. Sæt det først ind i stuen den 24. december. Placer lysene, så de ikke antænder pynt og grene. Brug en fod med vand – og husk at fylde efter. Placer en vandkande med vand ved juletræet når det er tændt. En vandkande med spreder er en god ildslukker. Bevæg vandkanden op og ned, når du slukker.

 
Madlavningen kan dog også være farlig, når der f.eks. koges klejner bruger vi fedt. Fedt kan brænde, hvis det opvarmes for meget. Hav derfor altid et låg i nærheden, som  passer til gryden. Hvis det begynder at brænde, skal ilden kvæles. Læg låg på, sluk for varmen og emhætten og lad gryden stå. Husk at der til brændende olie og fedt ALDRIG må bruges vand!
 
Går det galt så tøv ikke med at tilkalde brandvæsenet på telefon: 112.
 
Rigtig god og brandsikker jul til alle fra Helen Lyng Hansen, NetSundhedsplejerske.dk


Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annoncer

Annonce