Annonce

Annonce

Kan dit barn svømme?


11. marts 2015


En ny YouGov undersøgelse lavet for Dansk Svø​;mmeunion, Trygfonden og Danmarks Idrætsforbund viser at hvert andet barn i Danmark ikke kan svømme. Faktisk kan rigtig mange voksne heller ikke svømme. Derfor lancerer de nu projektet "Alle skal lære at svømme".Så sent som i går hørte jeg en far sige "der er utroligt mange ting, som jeg skulle lære som barn, og som jeg aldrig har brugt - f.eks. svømning"... Måske er det sådan for ham, men jeg kan slet ikke forestille mig, at man ikke har brug for svømning. Vi bor i et land, der er omkranset af vand. Der er strande, der er friluftsbade, svømmehaller, og jeg synes det er vigtigt, at vi kan svømme og lærer vores børn at svømme. I dag handler min artikel derfor om, hvorfor vi skal lære vores børn at svømme.5 gode grunde til, at dit barn skal lære at svømme1. Sikkerhed. Når dit barn kan svømme, så nedsættes risikoen for drukneulykker og nærdrukning. Det er vigtigt at lære at svømme for at undgå farlige situationer.2. Motion. Svømning er en rigtig god motionsform. Svømning træner alle kroppens muskler og skåner samtidig kroppens led og alle kan svømme uanset alder. Samtidig bliver du ikke svedig og overophedet af svømning, som hvis du skulle lave øvelser på land. Mange synes derfor, at svømning er en rar motionsform.3. Stimulering af sanser. Når det lille barn svømmer, så stimuleres alle sanser - synssansen, lugtesansen, høresansen, følesansen, måske smagssansen, hvis barnet kommer til at sluge lidt klorvand:) Og derudover stimuleres barnets balance og korridinationsevne. Barnet får øget sin kropsbevidsthed og styrket sine muskler.4. Nærhed og samvær. Når det lille barn er i vandet sammen med mor og far, så giver det anledning til fysisk nærhed. Hud mod hud i vandet giver en stærk følelse af samhørighed. Det større barn, som begynder at kunne svømme selv, vil elske at lege i vand, plaske, lave spring, koldbøtter osv. og at lege i vand med mor eller far - eller sine svømmekammerater - er rigtig dejligt.5. Tryghed. Du skal være tryg ved at lade dit barn deltage i en børnefødselsdag, der holdes i svømmehallen. Du skal være tryg ved at sige "ja, det er okay", den dag dit barn spørger "er det okay, at vi cykler til stranden?". Du skal være tryg ved, at institutionen tager børnene på tur til svømmehallen, friluftsbadet eller stranden, fordi det er sommer og solen skinner. Du skal være tryg ved at tage på ferie og vide, at dit barn godt kan svømme i poolen. Det betyder ikke, at dit barn skal svømme uden at være under ...


Annonce

... opsyn - men det vil være rart for dig at vide, at dit barn har lært de grundlæggende færdigheder, som gør at ulykker i vand kan nedsættes betydeligt.Når større grupper af børn svømmer sammen kræver det ekstra stor overvågenhed fra de voksnes side og at tro, at du eller andre ser alle situationer, kan få skæbnesvangre følger.Sikkerhed for den lille svømmerLær dit barn, at selvom dit barn har lært at svømme, så kan en god svømmer også drukne. Derfor må dit barn ikke svømme alene, men skal altid være under opsyn. Et øjebliks uopmærksomhed er nok til, at det kan gå galt.Lær dit barn, at man altid kun må gå i vandet med en anden - aldrig alene. Og lav aftaler med dit barn om, hvem denne anden er. At barnet f.eks. kan gå i vandet med en voksen som mor, far, mormor, bedstefar osv. men ikke med storebror, for han er også stadig et barn.Lær dit barn, at det kun er tilladt at hoppe i fra kanten, hvis en voksen siger det er okay. Det er vigtigt, at vandet er dybt nok, og at det er tilladt - og kun voksne kan vurdere dette.Lær dit barn, at man ikke må lave konkurrencer om, hvem der f.eks. kan holde vejret længst tid under vand.Lær dit barn, at man aldrig må holde andre under vandet med tvang. Det er ikke en sjov leg. Når man er i vandet, skal alle synes, det er sjovt og rart.Lær dit barn, at der er forskel på at svømme i en svømmehal og at svømme ved vandet. Du skal være særligt opmærksom, når I tager til stranden - også selvom dit barn er god til at svømme i hallen.Lær dit barn svømmereglerne ved havet. At man f.eks. kun går ud til navlen, og at man altid svømmer ind mod land og aldrig svømmer udad og væk fra stranden.Lær dit barn at selvom man kan svømme så skal man altid bruge redningvest, når man sejler.SvømmeundervisningDer er mulighed for at få svømmeundervisning alle steder i Danmark. Undervisningen kan foregå i svømmehal, på skoler, der er private og offentlige tilbud. Mulighederne er mange. Undersøg mulighederne hvor du bor. Er du selv vandskræk og har svært ved at svømme og svært ved at komme i vandet - og derfor svært ved at hjælpe dit barn, så tilbyder mange svømmeskoler også undervisning til voksne, der gerne vil komme sig over deres vandskræk. Det kan også være, at du kan få en anden i familien til at gå til svømning med dit barn. Uanset hvad, så er svømning rigtig vigtigt og værd at kunne - også selvom man måske tænker, at det får man ikke brugt... Rigtig god fornøjelse :)Kærlig hilsenHelenAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annoncer

Annonce