Annonce

Annonce

Danske forældre sætter IKKE deres børn på piedestaler


25. september 2013

Kære forældre

Tusind, tusind tak for jeres f​lere hundrede besvarelser på mit spørgeskema, det er fantastisk at læse alt det I skriver. Og en ting som slår mig, når jeg læser, hvad I ønsker for jeres børn er hvor højt danske børn er elsket af deres forældre. Der er ingen tvivl om, at børn i Danmark har forældre, som ønsker dem alt det bedste og som vil gøre alt for at børnene skal få et godt liv.

Jeg hører nogle gange, at forældre i dag ser deres børn som projekter, at børn sættes op på piedestaler og at børn i dag er egoistiske. Men jeg må bare sige, at alle jeres besvarelser viser, at dette ikke er rigtigt. I ønsker alt andet for jeres børn og derfor har jeg i dag samlet et lille udpluk af jeres ønsker for jeres børn, så I kan læse lidt af det, andre forældre ønsker - og det er dejlig læsning!

”Jeg ønsker at mine børn er trygge og hviler i sig selv, at de ved, at jeg er der uanset hvad de gør, men også at de kender mine grænser. Vigtigst for mig er, at de lærer at behandle andre mennesker ordentligt og med respekt”.

”Jeg ønsker børn med højt selvværd, børn der kan løse konflikter konstruktivt, børn der tør udfolde sig og prøve af, men som også ved hvornår nok er nok. Jeg ønsker børn der er høflige men også frække ;) og børn der hviler i sig selv”.

”Jeg ønsker et kærligt og empatisk barn, der kan træffe fornuftige beslutninger med respekt for andre mennesker. Et barn der har en adfærd, der ikke ”skræmmer” andre væk”.

”Jeg ønsker en glad og velfungerende dreng, der har gode relationer til de mennesker han omgiver sig med. Jeg ønsker at vise ham, hvordan man opfører sig respektfuldt for verden omkring sig – mennesker og dyr – og hvordan man tager sig af hinanden, uden at det dræner en selv”.

”Jeg ønsker at lære mine børn respekt, tryghed og tillid. Jeg vil lære dem at vores handlinger har konsekvens, f.eks. at vi skal værne om naturen”.

”Jeg ønsker at min datter skal blive en stærk pige, der tror på sig selv og sine evner. Jeg ønsker at hun skal vide at hun er elsket. Jeg håber at vi kan lære hende næstekærlighed – omsorg og syn for at andre har det godt”.

”Jeg ønsker at få et helt menneske ud af min dreng – så han både føler sig elsket og kan elske, kan vise respekt og empati for andre og som samtidig tror på sig selv, sine evner og sit værd”.

”Jeg ønsker, at jeg kan opdrage mine børn til at være selvsikre, uden at være hovmodige, at være uselviske uden at lade sig træde på, at være taknemmelige for alt, hvad de har”.

”Jeg ønsker, at vores drengs liv bliver lettere end hans forældres, så hans rejse ikke behøver blive så lang, før han når målet”.

”Jeg ønsker at mine børn er i balance med sig selv. At de kan spejle sig i vores værdier om at være ærlige, gode og hjælpsomme mod andre. At de får deres egen mening. Og allerhelst, at de har mod på livet”.

”Jeg ønsker en hverdag uden for mange konflikter. En hverdag, hvor børnene har respekt for forældrene, men hvor forældrene også har respekt for børnene”.

”Jeg ønsker at min søn favner livet med en tro på sig selv og en respekt for og kærlighed til andre mennesker”.

”Jeg ønsker at vores børn kan stole på os forældre og ved at vi altid er der for ...


Annonce

... dem, samtidig med at de får en forståelse for at alt ikke kun drejer sig om dem, men at vi skal hjælpe hinanden. Deres leg og kreativitet skal ikke begrænses, men de skal vide lidt om konsekvens, og hvad der er rigtigt og forkert ”.

”Jeg ønsker, at jeg kan være en forældre, der er i stand til at rumme alle min drengs følelser og give ham lov til at føle”.

”Jeg ønsker, at min dreng bliver et kærligt og rummeligt menneske, der kan udtrykke sine følelser på en god og konstruktiv måde”.

”Jeg ønsker at min datter altid vil føle, at hun kan snakke med os forældre – også om det, som ikke er rart”.

”Jeg ønsker at kunne sende et glad, velfungerende og helt barn ud i verden. Jeg var selv vred i mange år af min teenage-tid, og det vil jeg gerne undgå for min datter”.

”Jeg ønsker min dreng bliver selvstændig og med højt selvværd. Jeg blev selv drillet hele min barndom, og tror at jeg derfor havde lille selvværd, måske også på grund af streng opdragelse”.

”Jeg ønsker en grundlæggende tryg og selvstændig dreng, med tillid til verden, og som er glad for og tro mod sig selv. At han oplever sig set og hørt i verden, samtidig med at han også ser og hører andre mennesker”.

”Jeg ønsker at jeg som forældre er i stand til at guide i stedet for at skælde ud, at jeg kan sætte grænser, når der er behov for det, så mine børn også lærer at sige til og fra i forhold til dem selv”.

”Jeg ønsker at mine børn kan udfolde deres potentiale og at de har en grundlæggende følelse af at de er helt som de skal være. Jeg ønsker at de skal have et stærkt bånd til hinanden”.

”Jeg ønsker at min datter kan føle sig stolt af det hun gør, men at hun også ved, at hun kan være stolt af den hun er, selvom det hun gør ikke altid er 100 pct. Perfekt”.

”Jeg ønsker at jeg kan opdrage mine børn til et højt selvværd, så de tør stå ved deres holdninger og så de tør gå imod gruppen, hvis gruppen vil noget, der er imod deres overbevisning”.

”Jeg ønsker at mine børn tør stå ved sig selv. At de har mod til at sige fra overfor ting, der overskrider deres grænser”.

”Jeg ønsker at mine børn bliver søde børn, der ikke mobber andre børn. Jeg ønsker at mine børn ikke diskriminerer andre der er forskellige fra dem selv, men at de lærer, at vi alle er ens som mennesker”.

”Jeg ønsker at mine børn skal føle at alle er ligeværdige og at de er i stand til at bidrage til den verden, der omgiver dem”.

”Jeg ønsker at mit barn skal kunne se glæden ved at hjælpe andre – også de svage”.

”Jeg ønsker at gøre mine børn klar til fremtiden og tiden på egne ben. Jeg ønsker at give dem en opvækst, som de kan være stolte af og give videre til deres børn”.

”Jeg ønsker, at mine børn kan se tilbage og sige, at de har haft den bedst tænkelige barndom”.

… og mange mange flere.

Jeg kan kun sige, at med disse ønsker fra jer forældre og så stor en indsats for at skabe selvstændige, kærlige, empatiske, omsorgsfulde børn med højt selvværd, gode sociale evner og en helt basal tillid til mor og far – ja så bliver det en fantastisk generation, der vokser op. Og jeg lover jer, at jeg nok skal skrive lidt mere om, hvordan det hele skal gå op i en højere enhed …

Tak igen til jer alle, stort knus fra Helen :)


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annonce