Annonce

Annonce

Pas på med regnslag, stofbleer og myggenet på barnevognen


18. juli 2012

I Danmark vil vi gerne have at børn sover ude og det e​r rigtig godt og rigtig dejligt at have en daglig rutine, hvor man som forældre triller barnet en lang tur i barnevognen midt på dagen. Men med det skiftende vejr vi har, så ser man ofte både regnslag og myggenet på barnevognen og mange bruger også en stofble foran kalechen, fordi det skærmer barnet. Det er dog ikke helt uproblematisk at bruge disse ting på barnevognen og du skal tænke dig rigtig godt om.


Luftcirkulationen forringes


Uanset om det er en stofble, en solskærm, et myggenet, et regnslag eller andet du kommer på barnevognen, så vil det forringe luftcirkulationen i barnevognen. Det bliver ofte både for varmt og for iltfattigt for barnet at sove i vognen. Derfor er det vigtigt at du, hvis du bruger disse ting, kun bruger dem, når de er nødvendige og fjerner dem igen.


Stofble: Hvis dit barn har brug for at være ekstra skærmet for at kunne overgive sig til søvnen, så er det fint at bruge stofbleen kortvarigt. Men når barnet sover tungt og godt, bør du fjerne stofbleen igen. 


Solskærm: En solskærm kan være nødvendig, når I er på tur, men står barnet og sover i haven, så brug i stedet en parasol eller stil barnet under et skyggefuldt træ, så der stadig kan komme luft ned i ...


Annonce

... barnevognen.


Insektnet: Et insektnet sikrer at barnet ikke kan blive stukket af myg, bier og andre insekter. Men det forringer luftcirkulationen i barnevognen og det bliver hurtigt for iltfattigt. Har I ingen problemer med insekter, så er der ikke grund til at have en vane med at barnet sover under et net, det er lagt bedre at barnet sover uden.


Regnslag: Et regnslag er nødvendigt med det skiftende vejr og det beskytter barnet mod regn og giver også barnevognen længere holdbarhed. Men hvis barnet sover i længere tid under et regnslag, så vil luftfugtigheden og varmen i vognen kunne blive meget høj og barnet kunne blive dårlig deraf. Derudover giver det grobund for bakterier og svamp i vognen. Derfor bør I så vidt muligt lade jeres barn sove uden regnslag og i stedet stille vognen under et halvtag eller anden form for læ. Er I på tur og det begynder at regne, så kom regnslabet på vognen, men tag det af igen så snart regnen stopper.


Det kan være en god idé at lægge et termometer i barnevognen og måle hvor høj temperaturen bliver. Den anbefalede sovetemperatur ligger mellem 16-20 grader.


Læs mere om et godt barnevognsmiljø i min bog: Helens bog om børn og søvn


Bedste hilsner


Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annonce