Annonce

Annonce

Hvad koster et barn?


25. juli 2012

Forbrugerrådet har anslået at det koster 750.000 a​t have et barn, fra det bliver født og indtil det bliver 18 år. Penge- og pensionspanelet under Finanstilsynet har set på, hvad det er der koster.


Ekstra faste udgifter: Der vil være en del ekstra udgifter når I får et barn. I vil have et øget forbrug af el og vand og I vil naturligt også få udgifter til blandt andet til daginstitution, forsinkringer og børneopsparing.


Det er forskelligt hvor meget en institutitionsplads koster, det afhænger af kommunen I bor i, men for de fleste 0-2 årige vil det koste mellem 2.000-3.300 kr. om måneden og når barnet bliver 3-6 år, vil det ofte koste 1.500 kr. om måneden, at få sit barn passet.


Vand og elregningen stiger ofte med et par hundrede kroner. Det skyldes ofte at vaskemaskinen bliver mere flittigt brugt og at I er mere hjemme, når I har barsel og derfor også bruger vand og el mere.


Engangsudgifiter: I får brug for forskelligt babyudstyr. Det kan være en barnevogn, en seng, et puslebord, høj stol osv. og i takt med at barnet vokser, bliver ældre, så udskiftes dette til nye ting. Selvom du vælger at købe brugt, så er det ikke ualmindeligt at udgifterne til udstyr alene kommer op i 25.000.


Også afholdeldelse af f.eks. barnedåb eller navngivningsfest, tæller med som engangsudgift. Det ...


Annonce

... koster mange penge at invitere gæster og holde fest.


Ekstra løbende udgifter: At have et barn giver ekstra udgifter løbende, det er udgifter til f.eks. bleer, tøj, sko, udstyr, fritidsaktiviteter, mad osv. Jo ældre barnet er, jo flere penge skal I normalt afsætte til barnets behov. Det anbefales at I forsøger at have mellem 1.500-2.750 kr. til rådighed pr. barn om måneden.


Økonomitjek


Det er naturligvis ikke økonomien der skal bestemme om I har lyst til at få et barn eller ej, men det er vigtigt at overveje, hvad det koster, forsøge at få et overblik over økonomien og lægge lidt planer, for både barnets og familiens fremtid rent økonomisk. 


Penge- og Pensionspanelet har lavet en undesøgelse blandt danskere, der er blevet forældre indenfor de sidste 36 måneder og undersøgelsen viser blandt andet at 50 procent oplever et fald i indtægt på grund af barsel. Gennemsnitligt falder indtægten med 8.258 kr om måneden for førstegangsforældre.


De månedlige udgifter er steget med 3.678 kr i gennesnit og forældre bruger i gennemsnit 15.796 kr. på babyudstyr før og i de første 6 måneder efter fødslen.


Du kan lægge et babyudstyrsbudget og læse mere på www.ppp.dk 


Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annonce