Annonce

Annonce

Julelys og allergi


13. december 2011

Vi elsker julen. Det er så hyggeligt, når mørket falder på og​ stearinlysene tændes og det knitrer lystigt fra ilden i brændeovnen. Men har dit barn astmatisk bronkitis, astma eller særligt følsomme luftveje, så er de levende lys ikke godt.

Når lys brænder, uanset om det er stearinlys, vokslys eller olielamper du har tændt, så kan osen genere børn med følsomme luftveje. Der er derfor en del gode råd, at benytte sig af netop i juletiden, hvor mange lys bliver tændt rundt omkring:

 • Find alternativer til levende lys. Du kan købe lyskæder eller kunstige stearinlys, der kan give hygge i hjemmet, uden at genere barnet
 • Brug så vidt muligt fyrfadslys. De oser mindre. Til gengæld brænder de ofte længe og det kan være en god idé at huske at slukke dem, så de ikke brænder i mange timer.
 • Brug høje smalle lys. De brænder hurtigere og det kan være en god idé, når du f.eks. vælger kalenderlys. Så kan dit barn både opleve glæden ved at ”brænde en dag af gangen”, men samtidig inden for en tid, som giver så lidt ...


Annonce

... os som muligt.

 • Sørg for at holde vægen kort, da en lang væge vil få lyset til at ose mere.
 • Brug en lyseslukker, i stedet for at puste lyset ud.
 • Sørg for at lufte godt ud, når levende lys har været tændt.

 • Vær særligt opmærksom på duftlys

  Lys der dufter af kanel eller gran kan virke hyggelige. Men duftlys vil naturligt genere et barn med følsomme luftveje. At indånde parfumedufte er problematisk – også for børn, der ikke har allergi.

  Vi møder i vores hverdag mange ting der er tilsat duft – det kan være duftfriskere, forskellige rengøringsprodukter og forskellige cremer, men også stearinlys, gele-lys og fyrfadslys kan være tilsat duft.
  • Gå så vidt muligt uden om duftlys.
  • Brænd ikke gele-lys helt i bund. Når gele-lys brændes i bund, kan der opstå en os, der minder om diesel-os.
  Så HUSK:

  Vælg generelt dine stearinlys med omhu og forsøg at minimere brugen af dem og erstat med andre former for lys, når det er muligt.


  Annoncer

  Sponsorerede artikler

  Overvejer du en Slyngevugge og evt. Vuggemotor?

  Som forældre kan det ofte være svært, at finde de passende rutiner og balancegange mellem hverdagens opgaver og den lille nyfødte baby. Nogle dage kan føles som om, at der ikke er nok timer i døgnet til dagens vigtige gøremål, hvortil manglende søvn om natten kan udløse en trist følelse og medføre ...

  Læs mere her  Svartidsbarometer

  Aktuel svartid

  Annoncer

  Gratis nyhedsbrev

  med nye præmier hver måned

  Denne måneds præmie: Zleepii Kombipakke

  værdi kr.2.398,-

  tilmeld

  Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


  Annonce

  Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

  Det siger medlemmerne ...

  Kære Helen.

  Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

  Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

  Tak fordi du har skrevet den!

  Hilsen de glade forældre


  Annonce