Annonce

Annonce

Flere og flere børn er nærsynede


29. juli 2022


Antallet af nærsynede børn er i stigning - de​t ses i Danmark og på verdensplan - og det bekymrer øjenlæger og optikere, skriver dr.dk i dag. 



En rapport "Vision 2020" fra WHO viser, at kurven for børn, der er nærsynede og dermed har svært ved at se ting, der er langt væk, stiger - og det er en stigning, som også øjenlæger og optikere i Danmark oplever. I artiklen udtaler blandt andet øjenlæge Claus Shah-Jørgensen, der er medejer af Brillebørn - Danmarks første brillebutik kun for børn - at han på en måned finder dobbelt så mange eller tre gange så mange nærsynede børn nu, som han gjorde for 5 år siden. Denne tendens ses også i landets største optikerkæder, som Synoptik, Louis Niels og Profil Optik.



Nærsynethed giver risiko for alvorlige øjensygdomme



Hvis man bliver nærsynet i en tidlig alder, så stiger risikoen for, at man f.eks. får synshandicap som grøn stær, nethindeløsning og sygdom i øjets gule plet. Især, især hvis det ikke opdages i tide. Derfor vil man gerne undgå, at børn bilver svært nærsynede.



Hvorfor bliver børn nærsynede



Forskerne mistænker, at skærme - altså mobiltelefoner og ipads, samt andet nærarbejde som f.eks. bøger, er en medvirkende faktor. Hvis man ser på befolkningsgrupper, som ikke på samme måde går i skole og har iPads og telefoner, så er de ikke nærsynede på samme ...


Annonce

... måde. 



Børns øjne udvikler sig indtil 10-11 års alderen, og derfor er det vigtigt at sætte tidligt ind, når man skal forebygge nærsynethed. Jo yngre man er, når man bliver nærsynet, jo hurtigere kan det blive værre. 



Gode råd til at forebygge nærsynethed hos børn



Artiklen giver følgende gode råd:



- Giv barnet så meget udendørs leg som muligt - blot 45 minutter dagligt kan gøre en forskel, fordi forskning tyder på, at sollys har en positiv effekt på øjets udvikling



- Giv barnet pauser fra skærm og bøger - bare et par minutter en gang i timen



- 20-20-20-reglen: For hver 20 minutter foran skærm og bog, skal man kikke på noget, der er mindst 20 meter væk i 20 sekunder.



Tidlige tegn på, at dit barn kan være nærsynet



Artiklen beskriver følgende symptomer:



- kniben med øjnene



- tager ting tæt på ansigtet



- sætter sig tæt på fjernsynet



- blinker meget



- lider af hovedpine, træthed eller har svært ved at koncentrere sig



- hvis der i forvejen er nærsynethed i familien



- problemer med motorikken



Du finder den fulde artikel "mange børn har svært ved at se langt - udeleg og pause fra skærm og skolearbejde kan bremse nærsynethed" her.



Med ønsket om bedre syn til alle :)



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce