Annonce

Annonce

Hver 3. ved ikke nok om fertilitetsproblemer


9. januar 2020


Ifølge en ny undersøgelse lavet af fertilite​tsklinikken Aleris-Hamlet Fertility, så ved hver 3. dansker ikke, hvor stor en indflydelse vores livsstil har for vores evne til at få børn. 



De fleste af os ved godt, at cigaretter, fed mad og for meget alkohol ikke hører med til en sund livsstil, men når det kommer til fertilitet, så undervuderer mange livsstilens betydning for at få børn. Ifølge undersøgelsen så mener 36 procent at livestil kun påvirker fertilliteten i meget lav, lav eller i nogen grad. 



Vi ved i dag at vores livsstil har en afgørende betydning for fertiliteten hos både mænd og kvinder. Overvægt, rygning og et stort alkoholforbrug kan nedsætte fertiliteten markant og i sidste ende gøre det langt sværere at få børn. 



Et dansk studie viser blandt andet



- Overvægtige par har tre gange så stor risiko for at vente i over et år på at blive gravide sammenlignet med normalvægtige par.



- Ventetiden på en vellykket befrugtning stiger med næsten tre dage for hvert ...


Annonce

... kilo kvinden vejer for meget.



- For kvinder, der ryger mere end 10 cigaretter dagligt, er risikoen for at vente mere end 9 måneder på en graviditet 11 % højere end for ikke-rygende kvinder.



- Drikker man mere end 5 kopper kaffe om dagen nedsættes fertiliteten.



Mindre ændringer kan gøre en forskel



Ved at medtænke din livsstil - hvad du spiser, drikker, hvordan du passer på dig selv og generelt lever, så kan du hjælpe fertiliteten på vej. Er du f.eks. overvægtig, kan du øge dine chancer for graviditet ved at tabe dig og blive normalvægtig. 



Følg de gængse kostråd til gravide - selvom du endnu ikke er gravid. Det betyder f.eks. indtag et moderat og jævnt indtag af kulhydrater, så dit blodsukker er stabilt. Undgå cigaretter og alkohol.



Overvej om du kan have glæde af at konsultere en diætist, for på den måde også at hjælpe din fertilitet på vej.



Start op med folinsyre, når du forsøger at blive gravid. Det forebygger rygmarvsbrok og andre neuralrørsdefekter hos barnet. 



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annonce