Annonce

Annonce

Skilsmisse - hvert 6. barn har ikke kontakt til enten mor eller far


24. oktober 2019


Rigtig mange familier bliver skilt og undersøgelser​ viser, at mange børn mister kontakten til enten mor eller far. Faktisk har hvert sjette 11 årige ikke længere kontakt med den ene forælder, og børnene lever ofte med et stort savn. Dette viser en rapport lavet af Børns Vilkår i 2015, og tendensen er desværre den samme...



Hvem mister barnet kontakt med



Når barnet mister kontakt med enten mor eller far, så mister barnet ofte også kontakt til sine bedsteforældre på den pågældende forældres side. Det betyder desværre ofte også, at barnet mister kontakt til moster, morbror, faster, farbror, onkler og tanter, fætre og kusiner... Der er altså en hel side af ens familie, som man ofte ikke længere ser eller har kontakt med.



Hvorfor mister barnet kontakten



Der kan være mange forskellige grunde til, at børn mister kontakten med deres ene forælder:



- Nogle gange er konflikten mellem forældrene så stor, at den ene forælder vælger at trække sig. Som forælder kan man vælge at trække sig, fordi man tænker, at man derved skåner barnet, eller fordi man har brug for at skåne sig selv. 



- Konflikter mellem forældre kan fortsætte i årevis - også kampe om samværsordning. Nogle gange kommer forældres sårede følelser til at fylde så meget, at de glemmer hensynet til barnet og barnets behov for begge forældre.



- Nogle gange mister barnet kontakten med den ene forældre, fordi den pågældende forældre får en ny familie - og det kan være svært at få to familier til at fungere. Derfor prioriteres den nye familie, ...


Annonce

... og barnet fra det tidligere forhold bliver nedprioriteret.



- Nogle gange er det myndighederne som vurderer, at den ene forældre ikke kan give barnet den nødvendige omsorg, og at der derfor ikke skal være kontakt.



Hvordan har børnene det med at miste kontakten



Børnene oplever den manglende kontakt som et stort tab. Det er en sorg ikke længere at kunne skrive, tale med eller mødes med sin mor eller far. 



Mange børn vender sorgen indad. Det føler, at det er deres skyld, og de får det dårligt med, at de ikke længere har kontakt.



Mange børn føler sig afvist. De savner forklaring på, hvorfor mor eller far ikke længere vil dem, ikke længere interesseret sig for dem, og de føler naturligt et stort svigt. 



Børnene savner forklaring på, hvorfor de ikke må se deres mor eller far. Og de tør ikke spørge, fordi de er bange for at den anden forælder skal blive ked af det.



Enkelte børn vælger selv at bryde kontakten, fordi de ikke har det godt hos den enkelte forælder eller ikke føler sig velkommen, når de er sammen.



Barnets ret til to forældre



Et barn har reet til kontakt med begge forlædre, når forældrene flytter fra hinanden. Det gælder også, selvom forældrene aldrig har boet sammen. Det er forældrenes ansvar at sikre barnet denne kontakt og løse dette i fælleskab. 



Du kan læse mere og finde gode råd i Statsforvaltningens Samværsguide - råd til forældre om samværsaftaler



Kærlig hilsen



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Åhh, det er altså skønt at starte ugen med et svar fra dig ;) Tusind tak!

Og ha en rigtig god uge

Fra en førstegangs mor


Annonce