Annonce

Annonce

Har dit barn brug for briller?


9. oktober 2019


Det nyfødte lille barn bliver født med even t​il at se "sort-hvid", og barnet ser bedst i en afstand på 30-50 cm. Stille og roligt udvikles barnets syn mere og mere, så barnet kan se farver, omrids, former. Barnet kan se længere og længere, fornemmer rummet det er i, skelner mellem om det er hjemme eller ude.. og stille og roligt så udvikles synet fuld ud, som det skal... Dit barn ved dog ikke, hvad det egentlig kan forvente at se - og derfor er det ikke altid, at dit barn reagerer eller fortæller dig, hvis det har svært ved at se. Dit barn ved jo ikke, at synet kan være anderledes, end det er... Derfor er det rigtig vigtigt, at du som forældre holder øje med dit barns syn og lægger mærke til, om dit barn måske kan have brug for briller.Læg mærke til dit barns motoriske udviklingEt barn, der har problemer med sit syn, kan godt have udfordringer motorisk. Barnet går måske ind i ting, eller har svært ved at gribe en bold, sigte efter noget bestemt. Barnet kan også have problemer med sin balance, svært ved at korridinere sine bevægelser. Barnet grisser måske, når det spiser eller drikker. Børn der bliver opfattet som værende lidt klodset, kan godt have brug for briller.Læg mærke til dit barns koncentrationsevneHvis dit barn har svært ved at se og derfor bruger mange kræfter på at fokusere med sine øjne - bliver meget hurtigt træt i øjnene, og det giver sig ofte udtryk i mangle koncentration. Et barn der generelt virker meget uroligt, har svært ved at sidde stille og koncentrere sig om en bestemt ting af gangen, kan godt have brug for briller.Blinker dit barn megetBehov for briller kan også vise sig ved, at dit barn blinker meget. Når barnet blinker meget, så kan det skyldes, at barnet øjne let bliver irriterede og trætte, når barnet forsøger at fokusere, og for at afhjlæpe dette, så blinker barnet.Gnider dit barn sine øjneHvis dit barn ofte gnider sine øjne - ikke kun, når barnet er træt og det er tid til at sove middagslur eller før sengetid, men også i løbet af dagen - så skal du være opmærksom. Det kan også være et tegn på, at dit barn bliver træt i øjnene, fordi det måske har brug for briller.Holder dit barn hovedet på skråHvis dit barn har tendens til at holde hovedet på skrå, når det skal fokusere på noget - feks. når barnet sidder og læser i en bog, leger med perler, bygger togbane, puslespil eller lignende, som kræver koncentration - så skal du være opmærksom. Det kan være ...


Annonce

... tegn på, at barnet bruger det ene øje mere end det andet for at se optimalt - og at barnet derfor har brug for briller.Sidder dit barn tæt på TVHvis dit barn altid sætter sig helt tæt på tv-skærmen eller altid holder iPad eller lignende tæt på sit ansigt, så kan det være tegn på, at dit barn har svært ved at se, og derfor har brug for briller.Klager dit barn over hovedpineTegn på at barnet har brug for briller kan også være at barnet klager over ondt i hovedet eller måske ondt i øjnene. Hvis barnet bruger mange kræfter på at koncentrere sig og fokusere med sine øjne, så kan det let give hovedpine - og være tegn på, at dit barn har brug for briller.Virker dit barn generelt trætHvis du oplever, at dit barn generelt virker træt, mangler overskud, pylrer og generelt virker uoplagt sammenlignet med jævnalderene børn, så kan det være tegn på, at dit barn bruger mange kræfter på at se og koncentrere sig om at se - og derfor har brug for briller. -------------Det er naturligvis ikke alle børn, som har brug for briller - heller ikke selvom de kan virke klodsede, være lidt langsomme til at lære at læse eller klager over ondt i hovedet.. men det kan være tegn på, at dit barn har brug for briller, og derfor er det vigtigt, at du lytter til det du ser - både det dit barn fortæller dig verbalt, men også det du ser nonverbalt via barnets kropssprog.De fleste børn får tjekket deres syn, når de er til 3 års undersøgelse hos egen læge, nogle gange tjekker lægen først synet i 4 års alderen. Har du mistanke om, at dit barn kan have svært ved at se, så er det dog en rigtig god idé, at du kontakter en øjenlæge. Da børns syn ikke er færdigudviklet ved fødslen, men først bliver det i årene frem, så er det vigtigt at få undersøgt dit barns syn - og har du mistanke om, at synet ikke er som det skal være, så er det altid bedre at undersøge en ekstra gang. Først omkring 6 års alderen er synet rigtig udviklet, men dit barn kan godt have behov for briller langt før.Du kan bestille tid hos en øjenlæge direkte - det kræver ikke henvisning. Vær opmærksom på at der kan være lang ventetid på at komme til øjenlæge, så det kan være en god idé at kontakte forskellige øjenlæger i området. Mange øjenlæger tager dog hensyn til børn og vil forsøge at sikre, at et barn kan komme til undersøgelse rimeligt hurtigt.Bedste hilsnerHelenAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annonce