Annonce

De anmeldte produkter er stillet gratis til rådighed af producenten eller distributøren

Anmeldelse af petit by basics børnetøj

Dato: 19. december 2022

Petit by basics er et dansk familiejet børnetøjsfirma, der vægter tøj med mening, ærlighed og ordentlighed.

Det betyder blandt andet at:
- alt bliver produceret i Europa.
- alt er Øko-Tex certificeret, alle leverandører er GOTS certificeret.
- alt papirmateriale f.eks. til hangtag, kataloger mv. er fra en cradle to cradle certificeret leverandør i Sverige.
- de selv ejer en systue i Polen, så der er styr på, at personalet bliver behandlet ordentligt.
- alle bestillinger klippes i hånden, så der ikke bruges maskiner og store mængder papir på oplægninger.
- det overskydende stof går til en anden virksomhed i Polen, der optrevler og genbruger garnet.

Det betyder også, at der er krav til ulden, der bruges i produktionen, og at ulden f.eks. opfylder "The Five Freedoms of Sheep":

1. Good Lifestyle: Fårene skal have frihed, så de kan leve, som får normalt gør, og have plads nok og glæde ved at være sammen med andre får.

2. Good Nutrition: Fårene må ikke lide af sult, tørst eller mangle nogen form for næring.

3. Good Environment: Fårene må ikke mangle husly, men skal bo under rare forhold.

4. Good Handling: Fårene må ikke være bange, men skal behandles med omsorg og venlighed.

5. Good Health: Fårene må ikke have smerter, lide skade eller være syge.

Derudover er alle fårene mulesing free. Mulesing er en barbering af hudfolderne i enden af fåret, - man skærer hudfolderne væk, så der dannes arvæv. Det er meget smertefuldt for fåret og gøres uden bedøvelse. Det giver fårene store sår, der skal hele af sig selv, og der er risiko for, at fluer sætter sig i sårene.

Når du vælger uld, der er mulesingfrit, så er det din garanti for, at fåret ikke har været udsat for dette indgreb.

Hele vejen igennem, arbejder petit by basics udfra en 360 graders etisk cirkel.

Følgende anmeldelser er lavet af Celine og Graham, der i november 2020 blev forældre til en datter.

Hvorfor har vi valgt petit by basics

Jeg faldt tilfældigt over petit by basics hjemmeside, og jeg blev det samme helt vild med tøjet. Noget af det bedste er at finde lækkert uldtøj til vores lille herhjemme, og petit by basics har masser af uldtøj, som bare ser så lækkert og blødt ud! Jeg kunne derfor ikke undgå at blive fanget af petit by basics-universet.

Petit by basics laver lækkert kvalitetstøj i 100% merinould. Det er simpelt, stilrent og skandinavisk - lige vores stil. Derudover går petit by basics ind for bæredygtighed - de producerer kun tøj efter bestilling og har et mindre udvalg af tøj for at undgå overproduktion. Materialerne er lavet med tanke for dyrevelfærd og europæisk produktion. Og så er tøjet økologisk og Oeko-tex certificeret. What’s not to like?

Mentaliteten om at eje færre stykker tøj, men i stedet have tøj som er lavet af højere kvalitet, produceret på sustainable-vis, og som dermed har en længere levetid, er for os det helt rigtige valg, og det er lige præcis firmaer, som går ind for dette, som vi gerne vil støtte. Vi glæder os derfor så meget til at modtage tøjet fra petit by basics!

Førstehåndsindtrykket

Vi har modtaget det fineste tøj fra petit by basics! Da vi åbner pakken, siger vores datter “wooow”, da hun ser det fine tøj og de flotte farver. Vores datter falder pladask for “Selma” nederdelen i “nude” farve, og hun tager den selv på med det samme. Vores datter føler sig tydeligvis meget smuk i den nye nederdel. Hun render stolt rundt med den hele aftenen og kigger på sig selv i spejlet flere gange. Hun nægter faktisk helt at tage den af :) Vi må derfor sige, at tøjet er et stort hit herhjemme allerede!

Den skønne Selma nederdel med den flotte flæsekant passer perfekt til Emma ruffle neck blusen med lange ærmer, som vi også har modtaget. Emma blusen har en smuk og stor flæsekrave ved halsen, og denne passer perfekt til nederdelen, som har den mindre flæse. Det her “nude” sæt klæder vores datter virkelig godt, og vores datter valgte selv at have sættet på næste dag. Det er SÅ feminint, sødt, lækkert og blødt - vi kan nærmest ikke stå for det! :)

Derudover har vi modtaget en Asta kjole med lange ærmer og flotte knapper ved brystet. Kjolen er SÅ skøn og feminin i den violette farve, og jeg kan heller ikke her stå for den - fittet på kjolen klæder vores datter SÅ godt, med den lidt løse pasform. Vi har derudover modtaget et par Roby leggings og en langærmet Rønne bluse, som passer perfekt til den praktiske hverdag i vuggestue.

Tøjet vi har modtaget er enten i farven “nude” eller “violet” - og farverne er virkelig flotte! Den “nude” farve er forholdsvis kønsneutral, men har et lille hint af noget lyserødt, hvilket gør den virkelig flot. Vores datter er især vild med den violette farve - denne farve er lidt mere kraftig, men er stadig douche og pastel-agtig.

Alle delene vi har modtaget er fra deres 100% merinould kollektion. Tøjet er virkelig, virkelig blødt og virker bare SÅ lækkert! Man kan virkelig mærke, at dette er et mærke af højeste kvalitet.
Ulden føles lidt anderledes end det uldtøj, vi har prøvet tidligere. Indersiden af uldtøjet føles blødt som smør, mens ydersiden af tøjet er lidt kraftigere. På deres egen hjemmeside beskriver de deres uldtøj som at have “rå kanter”, og dette er nok en meget god beskrivelse. Tøjet er meget let og vejer næsten ingen ting, men det er samtidig lavet i en lidt tykkere kvalitet. Tøjet virker derfor lunt og til at være lavet til børn og leg.

Vores datter blev 2 år i november. Hun er lige nu 15kg og bruger pt. str. 92 i de fleste mærker. Tøjet hun har modtaget er str. 98, og tøjet passer hende rigtig godt. Der er stadig plads til at vokse i tøjet, men tøjet virker ikke for stort og ser ikke stort ud på hende. Tøjet har et rigtig godt stræk, og der er derfor masser af plads til at vokse i.

Vi er helt vilde med tøjet og er allerede store fans af petit by basics :) Tøjet er SÅ sødt og feminint, vores pige elsker at have tøjet på og føler sig virkelig fin, når hun har det på. Derudover er tøjet bare lavet i højeste kvalitet - det er blødt og lækkert, og så er der virkelig kælet for detaljerne.

Vi glæder os til at bruge tøjet fra petit by basics!

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 15. JANUAR 2023

Vi har nu brugt tøjet fra petit by basics i en måneds tid, og vi er SÅ glade for tøjet! Vores datter elsker især sættet med nederdel og frynsebluse, samt den pink kjole med knapper på brystet. Vores datter har haft tøjet på masser af gange, og det er blevet en klar favorit herhjemme! Derudover bruger vi den langærmede merinoulds bluse fast, når vores datter skal sove middagslur udenfor. Den giver lige den ekstra varme og beskyttelse mod kulden, som vores datter har brug for!

Vi er helt vilde med petit by basics' kvalitet! Ulden er SÅ blød og lækker. Det føles blødt, skønt og varmt, når vi putter tøjet på vores datter om morgenen. Da tøjet har et godt stræk, kan vores datter også sagtens selv tage tøjet af og på, uden problemer. Det er tydeligt, at vores datter også synes, at tøjet er blødt og lækkert at have på - hun udtrykker altid, at hun er glad for tøjet, når hun har det på.

Da uld er selvrensende, har det ikke altid været nødvendigt at vaske tøjet, hvis det ikke har været visuelt beskidt. Tøjet holder formen, når det bliver brugt, og det udvides ikke. Man kan derfor nemt skippe en vask, hvis tøjet ikke er beskidt. Når der har været pletter på tøjet, har de været overraskende nemme af få væk. Det er faktisk lykkedes at fjerne både tomatsovs og ketchup! :)

Vi glæder os til fortsat at bruge petit by basics.

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 5. APRIL 2023

Vi har nu brugt det skønne tøj fra petit by basics i ca. 3 måneder, og vi har været SÅ glade for tøjet! Vores datter har brugt tøjet flere gange om ugen, og det er et sandt hit herhjemme.

Vi er virkelig imponerede over kvaliteten i tøjet fra petit by basics! Tøjet er tydeligt af højeste kvalitet. Tøjet er helt enormt blødt, let og tyndt, men samtidig er det lavet med en lidt ru struktur, så det holder både til masser af leg - og til madpletter ;) Vi har ofte oplevet, at uldtøj let får huller (også selvom det vaskes efter forskrifterne), men dette problem har vi slet ikke oplevet med tøjet fra petit by basics - det holder vask efter vask, og det holder til mange dages leg i vuggestuen :)

Udover kvaliteten af tøjet, er tøjet også bare enormt sødt - skandinavisk minimalisme, men med feminine detaljer og farver - noget, som både vi og vores datter, synes er rigtig fint!

Tøjet har holdt vores datter rigtig fin varm gennem vintermånederne, og nu hvor dagene begynder at blive lidt mere varme og forårsagtige fungerer tøjet også rigtig godt. Uldtøjet fungerer både til de kolde og de lidt lunere dage, og det er tydeligt, at vores datter synes, det er rart at have tøjet på. Tøjet har dernæst rigtig meget stræk, hvilket giver god plads til at vokse, og vi regner derfor med også at kunne bruge tøjet de næste måneder frem!

Vi glæder os til fortsat at bruge tøjet!

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 16. JUNI 2023

Vi har nu brugt tøjet fra petit by basics i et halvt års tid, og vi har været super glade for tøjet! Da det nu er blevet varmt og rigtig sommervejr, er det fine vintertøj blevet for varmt at bruge, og derfor bliver dette den sidste anmeldelse.

Med petit by basics får man et tøjmærke af højeste kvalitet. Udover at tøjet er Øko-Tex certificeret, produceret i Europa og produceret under gode forhold, er tøjet lavet i en enormt blød og lækker kvalitet. Tøjet er åndbart, let og luftigt at have på. Tøjet indeholder derudover et rigtigt godt stræk, hvilket giver plads til masser af leg og til at vokse. Og så er tøjet slidstærkt og holdbart - tøjet er ikke falmet i farve eller blevet forvasket af de utallige vaske, som tøjet har været igennem. Tøjet har ligeledes ikke fået nogle huller, tabte syninger eller anden form for slitage. Tøjet ser stadig (stort set) ud som nyt!

Udover den lækre kvalitet er tøjet bare enormt fint og sødt. Douchede farver og feminine detaljer, så som små flæser, i et stilrent og minimalistisk look. Vores datter har været rigtig glad for tøjet, og har brugt det flittigt gennem hele vinteren.

Vi har været meget imponerede over kvaliteten af tøjet fra petit by basics, og kan kun give den varmeste anbefaling herfra!

Kærlig hilsen
Celine & Graham

Anmeldelsen er afsluttet.

Anmeldelse

Galleri

Klik for større udgave


Annonce