Annonce

De anmeldte produkter er stillet gratis til rådighed af producenten eller distributøren

Anmeldelse af Påhoj cykelstol og klapvogn i ét

Dato: 10. oktober 2021

Hvorfor vælge mellem en cykelstol og en klapvogn, når du kan have begge dele? Påhoj er den nye cykelstol, der hurtigt og let kan omdannes til en klapvogn.

Påhoj er baseret i Malmø, og kvinden bag hedder Lycke von Schantz. Hun voksede op i Lund og har boet adskillige år i Amsterdam, så for hende har det at cykle altid været en naturlig del af hverdagen. Da hun blev mor, havde hun lyst til at kombinere cykelture med at kunne gå omkring, og idéen til den kombinerede cykelstol og klapvogn Påhoj blev hendes speciale, da hun tog en master ved School of Industrial Design i Lund.

Påhoj har blandt andet vundet:
Amazon Innovation Award 2021
iF Gold Award 2021
Baby Product of the Year, Sweden 2020 I kategorien "Baby on the go"
European Product Design Award 2019
German Design Award Nominee
Eurobike Gold Award & Start Up Award

Følgende anmeldelse er lavet af Celine og Graham, der i november 2020 blev forældre til en lille pige.

Hvorfor har vi valgt Påhoj?

Vores datter er startet i vuggestue, og indtil nu har vi kørt hende frem og tilbage i hendes barnevogn/klapvogn. Det har dog taget lang tid, og vi har derfor været på udkig efter en cykelstol. Jeg faldt her tilfældigt over Påhoj, og vi var med det samme vilde med den!

Med Påhoj kan vi få alle vores behov opfyldt i én! Vi kan cykle vores datter frem og tilbage, som man ville gøre med en hvilken som helst cykelstol. Vi kan cykle hende til vuggestuen i cykelstolen og tage hende hjem i klapvognen og vise versa. Med den ekstra bike-adapter kan vi skifte cykelstolen mellem os, så hvis far fx afleverer på cykel, så kan han lade klapvognen stå i vuggestuen, og så kan mor stadig hente på cykel. Det er bare SÅ smart! Der er SÅ mange muligheder for fleksibilitet på denne måde, og vi er slet ikke i tvivl om, at det vil gøre vores hverdag SÅ meget nemmere. Vi glæder os derfor meget til at modtage vores nye Påhoj!

Førstehåndsindtrykket

Cykelstolen/klapvognen ankommer i en pakke med et fedt design på forsiden. Selve delene er pakket godt ind og beskyttet mod fragten. Cykelstolen kom som ét sæde med hjulene og fodstøtterne ved siden af. Alle dele var super nemme at sætte sammen, og det føltes meget intuitivt (der var ikke var nogen instruktioner i pakken, hvilket vi tror måske var en fejl, da vi fandt en instruktion i kassen med den ekstra adapter).

Alt materiale, som var brugt til indpakningen, var genanvendeligt og kunne enten smides til plastik- eller papgenbrug, hvilket altid er et plus.

Udover cykelstolen/klapvognen har vi modtaget en ekstra adapter (som ankom i en separat, fin lille kasse) og en solskygge. Vi tænker, at solskyggen også vil kunne beskytte mod vind og regn – og særligt være brugbar til at beskytte de små kinder lidt ekstra for vinterens kulde. Den ekstra adapter er helt fantastisk! Det betyder nemlig, at både far og mor har mulighed for at bruge cykelstolen – og det gør det rigtig nemt i en travl hverdag, hvor både mor og far skal have mulighed for at aflevere og hente i vuggestuen.

Når man skal bruge cykelstolen som klapvogn, hægtes den af adapteren. De bagerste hjul har to trædepedaler – en grøn og en rød – når man træder på den grønne kan den køre, og når man træder på den røde, bremses den. Det forreste hjul har en lille lukkemekanisme, som gør, at man enten kan låse dem helt (til når man skal cykle) eller åbne dem til fuld rotation, hvilket er smart, når man skal køre med klapvognen. Klapvognen virker til at køre rigtig godt. Den er meget let og virker forholdsvis behagelig at sidde i for vores datter. Sikkerhedsselen er nem, virker behagelig og ikke mindst yderst sikker!

At sætte cykelstolen fast til adapteren er meget simpelt – men skal bare sørge for at line cykelstolen op med adapteren og køre den fast indtil man kan mærke og høre den sige klik. Når man har gjort dette, tjekker man lige, at alle hjulene er låst, og at cykelstolen er klar til den lille! Når man skal tage cykelstolen af, er det samme princip – et lille håndtag på undersiden vil sætte stolen fri, og man kan simpelt køre den af. Nogle gange kan det godt være lidt tricky at sætte stolen af og på, men vi tror bare det lige kræver lidt øvelse og tilvænning. Man skal være opmærksom på, at man bør montere og afmontere cykelstolen uden sit barn i sædet.

Mor herhjemme er ikke så høj, så jeg har været vant til at køre på min cykel med cykelsadlen helt nede. For at få plads til adapteren (som skal hæves 4 cm fra bagagebæreren) har vi været nødt til at hæve sadlen en del, hvilket har gjort det lidt svære for mig at køre på min cykel. Dette var et element, vi slet ikke havde overvejet inden, og jeg er derfor lidt spændt på, om jeg kan vænne mig til dette.

Vi er meget imponerede over, hvor let cykelstolen er! Den vejer næsten ingen ting, og den er derfor nem at løfte, når man skal montere og afmontere den. Vi har indtil videre kun prøvekørt cykelstolen et par gange. Når vi kører med cykelstolen uden Lillepigen, lægger man næsten ikke mærke til den, da den er så let – og man kan næsten ikke mærke nogen vægtforskel. Dette har vi været meget imponerede over, da vi troede, at en klapvogn bag på cyklen automatisk ville veje mere end en normal cykelstol – men det føles på ingen måde tungt! Det er således ikke nødvendigt at fjerne cykelstolen, efter man har brugt den. Når vores Lillepige er i stolen, bliver stolen naturligvis ret tung, da der lige kommer 10,5kg bagpå, så her kan vi helt naturligt godt mærke en vægtforskel – og dette skal vi lige vænne os til, da det er helt nyt! :)

Indtil videre er vi meget imponerede over cykelstolen. Designet er lækkert og funktionelt, og dens lethed er imponerende. Man kan mærke, at dette er en cykelstol udover det sædvanlige, og at der er tale om høj kvalitet. Vi glæder os derfor meget til at begynde at bruge Påhoj cykelstolen/klapvognen!

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 10. NOVEMBER 2021

Vi har nu brugt vores Påhoj i en måned, og vi har været og er SUPER glade for den!

Påhoj er virkelig en genial opfindelse – den er SÅ smart, og den passer bare perfekt ind i en travl hverdag, hvor både mor og far har brug for at kunne hente og bringe til og fra vuggestue. Og vi er ikke de eneste, der er imponerede - cykelstolen har tiltrukket meget opmærksomhed rundt i byen, og flere har stoppet mig på cyklen for at spørge ind til, om det virkelig er en klapvogn bag på cyklen – og ja, det er det! Påhoj er nytænkende, og den kan virkelig noget.

Sædet er stabilt, og det sidder godt fast – både når vores datter sidder i sædet, og også når sædet er tomt. Der er naturligvis en mindre vægtforskel – især når vores datter sidder i stolen - men udover dette kan man slet ikke mærke, at man rent faktisk har en klapvogn siddende bag på cyklen. Hjulene er ikke i vejen på nogen måde, og der er stadig masser af plads til, at man fx kan have en stor rygsæk på ryggen. Cykelstolen ser heller ikke større ud end andre cykelstole, så udover hjulene, ligner det faktisk bare en helt normal cykelstol, når man lige ser den.

Da cykelstolen på mange måder ligner en normal cykelstol, har vi følt os trygge ved at parkerer cyklen udenfor, når vi fx har skulle aflevere vores datter i vuggestue eller handle ind. Stolen er som sådan ikke ”synlig”, og vi er derfor ikke bange for, at den skulle blive stjålet. Over natten er cykelstolen naturligvis parkeret i et aflåst rum, men i løbet af dagen har vi slet ikke haft nogen betænkeligheder ved at parkere cyklen udenfor med cykelstolen på. Vi har talt om, at det måske ville være meget rart, hvis der blev lavet en særlig lås til cykelstolen, men samtidig ville dette også gøre anvendeligheden af cykelstolen som klapvogn sværere, og det vil jo også være ærgerligt.

Jeg har lige skulle vænne mig til, at vi har måtte sætte mit cykelsæde højere op. Efter en måned med at have kørt med sædet højere indstillet, er jeg dog begyndt at vænne mig til det, og det fungerer fint. Med den ekstra vægt bagpå, når vores datter sidder i stolen, kan det stadig være lidt vanskeligt, men jeg tænker, at det er en tilvænningssag.

Vores datter er nu 1 år gammel, og hun står stabilt på sine fødder. Vi tænker, at det er nemmere at bruge stolen, når ens barn kan stå 100% selv uden støtte. Da det ikke er anbefalet at tage stolen af, mens barnet sidder i stolen, ville det være svært at sætte vores datter ned på jorden først og derefter fjerne stolen – særligt hvis jorden er kold – hvis hun ikke kunne stå selv. Vi tænker derfor, at det er en fordel, hvis ens barn er god til at stå stabilt eller kan stå med støtte, mens man fjerner cykelstolen :)

Efter mindre end en uge med cykelstolen, valgte vi at anskaffe os et cover. Vi troede først, at det ikke ville være nødvendigt med et cover, men det er faktisk rigtig rart at kunne beskytte stolen i regnvejr, så sædet altid er tørt, når vores datter skal bruge det! Vi kan kun anbefale, at man anskaffer sig et cover til stolen, så ens barn holdes så varm som muligt. Samtidig beskytter coveret mod støv, og mod at sædet bliver beskidt – og vi synes, det er rart at sætte vores datter i et sæde, som ikke er beskidt, da vi også selv ville foretrække at sidde i et rent sæde :)

Inden vi fik Påhoj cykelstolen overvejede vi, om vi i stedet skulle investere i en ladcykel. Vi har været super glade for vores valg, og vi synes, at denne cykelstol er et rigtig godt alternativ til en ladcykel – i hvert fald efter vores behov med ét barn i vuggestuen. De to ting kan måske ikke nødvendigvis sammenlignes, da de på mange måder er forskellige, også i prisklasse, men vi synes, det er et godt alternativ! Selvom cykelstolen ligger i den høje prisklasse ift. andre cykelstole, så er den betydeligt billigere end en ladcykel, og den opfylder samme behov som en ladcykel – vi kan bringe vores datter fra A til B på en nem og overskuelig måde.

Vi er super tilfredse med vores Påhøj, og vi glæder os til at fortsætte med at bruge den! Indtil videre har vi primært anvendt den som cykelstol – og vi glæder os derfor til også at bruge den som klapvogn.

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 11. JANUAR 2022

3. mdr. opdatering

Vi har været så heldige at få en lille julegave tilsendt fra Påhoj. Vi har fået nogle rigtig seje refleksklistermærker, som passer perfekt til vinterens mørke. Vi har både klistret refleksklistermærkerne på cykelstolen og også et par på klapvognen, så vi altid kan ses i mørke, når vi færdes i trafikken med vores datter! Tusind tak for dem! De er SÅ fine! :)

Vi har desværre ikke fået brugt cykelstolen så meget det sidste stykke tid. December og januar har været rigtig kolde med glatte veje, regnvejr og sne, og vi har derfor ikke rigtig haft anledning til at bruge cykelstolen. Vi føler os generelt ikke særligt trygge ved at køre i regn og sne – særligt på de isglatte veje om morgenen.

Det skal nævnes, at dette på ingen måde har noget specifikt at gøre med Påhoj! Vi tænker, at cykelstolen i sig selv er meget sikker og stabil, men selv de sikreste køretøjer kan komme galt afsted på isglatte veje, og vi tør simpelthen ikke løbe risikoen disse dage. Vi har derfor besluttet at holde en lille pause fra anmeldelserne. Vi vender tilbage en gang i foråret, når vejret er med os igen, og det igen er hyggeligt at cykle tur! :) Vi glæder os!!

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 23. APRIL 2022

Så er vi vendt tilbage fra en vinterpause og er klar igen! :) Vejret er endelig blevet dejligt og forårsvarmt, og det betyder, at vi igen kan bruge vores skønne Påhoj!

At bruge Påhoj nu er en helt anden oplevelse, end da vi brugte Påhoj sidst - start december måned. Vores datter kan i forhold til dengang nu selv stå og gå, uden nogen form for støtte eller hjælp, og det er altså bare en kæmpe bonus, når man skal bruge Påhojen! Det er blevet betydeligt nemmere at få hende ind og ud af sædet, da hun kan stå selv, mens man gør sædet klar, og så kan vi nu også begynde at bruge Påhoj som klapvogn, da hun selv kan stå ved siden af, når man tager Påhojen af cyklen. Her var det lidt sværere tidligere, da hun ikke kunne stå uden støtte, og man skulle derfor helst være to til det, hvis man ville have cykelstolen af.

Da vi har købt et cover til cykelstolen, som vi har på, når cykelstolen ikke bliver brugt, fremstår cykelstolen i næsten helt ny stand. Og da vi kun en enkelt gang har brugt den som klapvogn, står hjulene også i helt fin stand. Det skal siges, at vores cykel for det meste står låst inde i et skur, og at vores cykel derfor generelt ikke udsættes for så meget vind og vejr, når vi altså ikke bruger cyklen.

Vi er super glade for Påhoj som cykelstol, og vi elsker tanken/ideen om at gøre den til en klapvogn, men i realiteten får vi den ikke rigtigt brugt som klapvogn. Måske kommer det til sommer, når vi tager mere på tur med cyklen! Men indtil videre har vi ikke rigtig fået den brugt som klapvogn. Det skyldes bl.a. at vi er meget obs på ikke at bruge cykelstolen som klapvogn et sted, hvor det muligvis er meget sandet eller mudret, da vi tænker, at hjulene her ville være ret beskidte, og at dette vil gøre cyklen og vores jakke, når man så skal cykle hjem, ret beskidt. Vi synes derfor, at klapvognen egner sig bedst til de lidt kortere ture, hvis man fx lige skal hen i en butik eller handle lidt.

Derudover kunne vi godt tænke os, hvis det var muligt at lave cykelstolen, så den havde en ligge-ned funktion, da vores datter stadig sover middagslur. Måske kan det ikke lade sig gøre af sikkerhedsmæssige årsager, men hvis det kunne, så tænker vi, at vi måske ville bruge klapvognfunktionen lidt mere. Det ville være med til at gøre, at vi ikke skulle passe brugen af klapvognen ind i forhold til tidspunkt på dagen, men det er selvfølgelig en smagssags, og hvad man ønsker at bruge klapvognen til:)

Vores datter elsker at sidde i cykelstolen, og synes for det meste, at det er rigtig sjovt. Jeg kan mærke, at jeg stadig skal vænne mig lidt til den ekstra vægt bag på, især efter den her længere pause, hvor vi ikke har brugt den. Men det kommer nok snart igen :)

Vi glæder os super meget til at få brugt cykelstolen gennem sommeren!

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 20. JULI 2022

Vi har nu haft vores Påhoj i 9 mdr., og vi er fortsat super glade for den.

Cykelstolen holder sig super godt. Der er ikke nogen større skader eller brugsspor, og den ser stadig rigtig fin ud. Det har naturligt betydning, at vi desværre ikke får brugt Påhojen så meget som klapvogn, som vi oprindeligt troede vi ville. Standen på Påhojen er derfor stadig rigtig flot, og kun lidt beskidt efter vind og vejr.

Til gengæld bruger vi Påhojen som cykelstol. Vores datter elsker at side i den, og den fungerer, ligesom den skal! Man kan mærke, at dette er en cykelstol af kvalitet, som er lavet til at holde til vejr og vind og til at kunne blive brugt i lang tid.

Vi glæder os til fortsat at bruge vores Påhoj! :)

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 2. NOVEMBER 2022

Vi har nu brugt vores Påhoj i ét år, og vi har aldrig været gladere for den!

I sommers flyttede vi fra byen og ud på landet, og da vi kun har én bil, har vi siden brugt vores Påhoj som en fast del af hverdagen. Vores datter er tilmed blevet virkelig glad for at være i Påhojen, og det er derfor blevet en fornøjelse at cykle med hende hver dag!

Vores datter er blevet så glad for at cykle, at hun faktisk nogle gange bliver ked af det, når vi skal med bilen i stedet for cyklen. Det er vores indtryk, at vores datter sidder meget behageligt i Påhojen, og at hun føler sig tryg, når hun sidder i den. I sommers, da vi cyklede i det gode vejr, sagde hun “yayyyy!” hver gang vi cyklede afsted, og hun har stadig et stort smil på læben, når vi nu kører afsted i det kolde vejr. Solskærmen er her rigtig god til at skærme for vinden, og vi kan derfor klart anbefale, at man tilkøber en solskærm.

Vores datter er naturligt blevet højere og større, end da vi startede med at bruge Påhojen. Det er derfor dejligt, at man nemt kan justerer benstøtterne i længden og længden på sikkerhedsselen. Sikkerhedsselen og de ekstra spænder ved fødderne er lavet i gode og solide materialer, og dette giver tryghed for os som forældre.

Vores datter bliver 2 år om et par dage, og vi er derfor lidt overraskede over, at længden på sikkerhedsselen allerede er på dets maks længde. Der er dog stadig god mulighed for justering af benstøtterne. Vi har ligeledes lagt mærke til at i takt med, at vores datter er blevet større og tungere, er adapteren begyndt at bøje og sænke sig lidt. Vi har forsøgt at spænde adapteren ekstra meget, men vi er overraskede over, at adapteren er begyndt at give efter, da den kan tage op til 22kg (vores datter vejer 14 kg).

Vi håber, at vi kan fortsætte med at bruge Påhojen i lang tid endnu, da vi er SÅ glade for den!

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 30. APRIL 2023

Vi har nu brugt vores dejlige Påhoj i 1,5 års tid, og vi er fortsat super glade for den!

Vi bruger vores Påhoj flere gange om ugen, og vores datter elsker fortsat at sidde i den. Hun elsker at være på cykeltur med farmand, og nyder at sidde bagpå - særligt når det går ned af bakke :)

Vores Påhoj er stadig i rigtig flot stand. Der ses ingen stor slitage til trods for, at den er brugt i alt slags vind og vejr - den er stadig rigtig pæn. Der ses heller ikke huller eller større skrammer i solskærmen eller sædet. Påhojen er tydeligt bygget i god, solid kvalitet - en cykelstol, som er lavet til at holde! Det skal dog siges, at cyklen står parkeret indendørs eller under halvtag, hvilket nok også har betydning for den pæne stand.

Påhojen blev vores sande redning en dag, hvor cyklen punkterede på vej til vuggestue! Vores datters vuggestue ligger ude på landet og langt væk, og det ville derfor have været en lang gåtur for de små ben. Heldigvis havde vi en Påhoj! Min mand kunne lade den punkterede cykel stå, afmontere cykelstolen, og vupti så havde de en klapvogn, så de bedre kunne klare den lange gåtur. Det var den perfekte redning på en travl og uheldig morgen! Og vi blev her endnu gladere for den to-i-en løsning som Påhojen er :)

Vi regner med at kunne bruge Påhojen i lang tid endnu.

Kærlig hilsen
Celine & Graham

Fortsættelse følger…

Anmeldelse

Galleri

Klik for større udgave


Annonce