Annonce

De anmeldte produkter er stillet gratis til rådighed af producenten eller distributøren

Anmeldelse af Minimalisma baby- og børnetøj

Dato: 23. august 2021

Minimalisma er nordisk luksus lavet med kærlighed og naturlige materialer. Minimalismas grundlægger fortæller, at hun voksede op på et lille vulkansk øhav i det nordlige Atlanterhav, hvor naturen var en del af opvæksten, og hvor hendes mor strikkede både kjoler og trøjer. Da hun selv blev mor spirede lysten til at lave skandinavisk design med de fineste og blødeste kvaliteter, og det blev Minimalisma.

Minimalisma bruger silke, da silke er isolerende, åndbar og har en naturlig reguleringsevne som sikrer, at baby kan opretholde en ideel kropstemperatur. Der bruges kun 100% certificeret økologisk bomuld i deres kollektion til børn op til 12 år. Deres uldkollektion er lavet af 100% naturlig merinould, der som silken er temperaturregulerende og strækbar til aktive babyer og børn. Og så har de deres babyalpaka, hvor ulden er fra den første klipning af alpacaerne, fri for lanolin og uden beskyttelseshår, så den er superblød og ideel til babyer og børn.

Minimalisma sælger kun tøj, der opfylder følgende kriterier:
- Retfærdige og sikre forhold for tekstilarbejdere
- Fokus på miljøbeskyttelse under produktionsprocessen
- Ingen brug af giftige kemikalier
- Bæredygtige materialer inkl. dyrevelfærd
- CO2-neutrale forsendelser, så klimapåvirkningen modregnes.

For Minimalisma er det vigtigt at respektere miljøet og naturen, som tilhører vores børn. I en verden hvor det er blevet normalt, at meget børnetøj kun bruges få gange, forsøger Minimalisma at skabe et miljørigtigt alternativ af høj kvalitet.

Følgende anmeldelse er lavet af Celine og Graham, der i november 2020 blev forældre til en lille pige.

Hvorfor har vi valgt tøj fra Minimalisma?

Gennem sommeren har Minimalismas kortærmet/uden ærmer bodyer i bomuld-silke blanding været et KÆMPE hit! De har bare været så bløde og rare for vores datter at have på, især på de dage, hvor det var rigtig varmt. Minimalismas bodyer var gennem sommeren noget af det bedste at have på. Vi er derfor (naturligt) blevet KÆMPE fans af MInimalismas tøj, og vi er derfor SÅ glade for, at vi har nu har fået lov til at prøve lidt fra deres nye efterårskollektion. Vi glæder os så meget!

Førstehåndsindtrykket

Da vi modtager tøjet kommer det i den fineste indpakning. Tøjet er indpakket i fint silkepapir med et personligt skrevet kort. Der medfølger en lækker lille duftpose som dufter skønt, og som jeg tænker vil få en plads i lillepigens tøjkommode, og også lidt lækkerier fra Wally & Whiz, som man jo kun kan guffe med det samme :) Der er i den grad kælet for detaljen! Og man kan med det samme fornemme, at dette er et mærke af kvalitet!

Vi har været så heldige at modtage fire forskellige lækre dele tøj fra Minimalisma.

Vi har modtaget et par MEGA lækre Arona leggings i 100% merinould i farven sand. Det er nok de absolut blødeste bukser, som vores pige nogensinde har haft. Leggingsene virker perfekt til vinteren, da de virker til at være lune uden at være tykke. Som bonus oveni i alt det, er de også lavet i rib (vi ELSKER rib herhjemme), og de virker derfor til at have et rigtig godt stretch, som (forhåbentlig) gør, at vores pige kan bruge dem rigtig længe.

Vi har også modtaget et sæt Nice leggings i GOTS-certificeret økologisk bomuld i farven Dusty Rose. Bomuldsleggingsene virker rigtig bløde og lækre, og så passer de perfekt i farven til den langærmet Tejse body, der er i en GOTS-certificeret uld/silke blanding i farven Dawn, som vi også har fået. Bodyen i uld/silke virker enormt blød og af meget lækker kvalitet, og jeg tænker at den vil være med til at holde vores pige dejlig lun gennem vinteren (eller blot temperaturregulere).

Vi har dernæst modtaget en fin langærmet Norge body i GOTS-certificeret økologisk bomuld. Bodyen er i en super flot brun farve (Clay). Bomuldsbodyen er, ligesom bomuldsleggingsene, dejlig blød og lækker. Begge bodys er med amerikansk åbning, og de virker begge til at have godt med stræk, så de er nemme at få over hovedet.

Alle de tøjdele vi har modtaget virker af yderst lækker kvalitet! De forskellige farver passer rigtig godt sammen, og man derfor matche tøjet på kryds og tværs. Tøjet fungerer perfekt som en slags ”basisvarer” (der er dog tale om yderst lækre basisvarer) og kan derfor også nemt matches med meget af det, vi allerede har i garderoben.

Vi glæder os derfor rigtig meget til at bruge tøjet.

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 23. SEPTEMBER 2021

Vi har nu brugt tøjet fra Minimalisma i en måned, og tøjet er et kæmpe hit herhjemme!

Dagene er efterhånden blevet koldere, og de ultra bløde merinould leggins og den lidt tykkere, bløde uld/silke-body har derfor været et særligt stort hit. Vi elsker uld, og her er der virkelig tale om uldtøj af højeste kvalitet! Hvis man virkelig vil forkæle sin baby, så bør man med det samme gå ud og købe et par (eller tre) af de lækre Arona leggings i 100% merinould – det er bare rent guf for babykroppen!! Og vi overvejer i den grad at skaffe os et par mere – de er helt uundværlige på de kolde dage :)

Vi er vilde med Minimalismas komfortable stræk. Både leggins og bodyer (af uld og bomuld) har et rigtig godt stræk, hvilket gør det nemt at give tøjet på – bodyer, der skal over hovedet, har ikke altid været super populært hos lillepigen, men det er intet problem med den mængde stræk som Minimalismas bodyer har. Dernæst giver strækket et rigtig godt og komfortabelt fit – det virker rart for vores pige at have på, og så er det praktisk, især når vuggestuen (som lillepigen lige er startet i) kræver praktisk tøj, som er nemt at få af og på - her er Minimalisma klart en vinder!

Vores pige er nu 10,5 mdr. og vejer ca. 10,5 kg. Tøjet vi har modtaget, er i str. 12-18 mdr. Tøjet passer rigtig godt til vores pige, og det sidder bare rigtig godt på hendes krop. Tøjet har lidt varieret pasform afhængig af, hvilket materiale tøjet er lavet af. Delene i uld har lidt ekstra arm- og benlængde, og er en smule mere stretchy end bomuldstøjet. Uldtøjet er derfor også lidt til den store side lige nu, men det giver plads til at vokse, og vi tænker, at vores pige vil kunne bruge dette tøj i lang tid. Delene i bomuld passer hende perfekt lige nu, her er hverken arm- eller benlængde for kort eller lang, til gengæld kan det godt tænkes, at hun vokser lidt hurtigere ud af bomuldstøjet, end hun vil gøre med uldtøjet. Pasform og størrelser er naturligvis helt forskelligt fra person til person, og da alle babyer ikke er ens, vil man selvfølgelig opleve tøjets pasform forskelligt! Vi kan blot mærke en lille forskel afhængig af det materiale tøjet er lavet af, hvilket vi tænker helt naturligt giver rigtig god mening.

Begge sæt leggins – både i uld og bomuld - er syet med en lidt hårdere syning for enden af buksebenene. Der er her ikke tale en elastik, som sidder og strammer om benene, men snarere en lidt hårdere syning, som hjælper til at holde buksebenene oppe. Det betyder, at selvom legginsene er lidt lange i det, så går vores lille pige ikke og ”skvatter” i buksebenene, da de stadig sidder fint omkring anklerne. Det er bare super smart! Og en detalje som vi er rigtig vilde med og ikke har oplevet hos andre tøjmærker!

Alt tøjet er blevet vasket ved 30 grader, og det holder sig rigtig pænt. Pletterne er kommet nemt af i vask, tøjet ser stadig ud som nyt, og der ses ingen slitage – hverken fra brug eller vask. Vi synes tit, at uldtøj kan være svært at få helt rent, men det har vi endnu ikke oplevet problemer med, når det kommer til uldtøjet fra Minimalisma! Alle pletter er kommet af i vask eller med lidt forsigtig skrubning med uldsæbe. Et stort plus! :)

Vi glæder os til forsat at bruge det lækre tøj fra Minimalisma!

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMDELDELSE 29. NOVEMBER 2021

Vores datter har nu brugt tøjet fra Minimalisma i ca. 3 mdr.

Vi er vilde med (og det tænker vi også at pædagogerne i vuggestuen er), at der kun er 2 knapper i Minimalismas bodyer! Det gør det dejligt nemt at tage bodyerne af og på, og så påvirker det ikke pasformen, da de to knapper er spredt ud så de holder godt på bleen. Bodyerne sidder derfor lige så godt, som hvis de var lavet med 3 knapper i bunden!

Vi var nødt til at ønske et par ekstra Arona leggings i fødselsdagsgave til vores datter. De er bare ALT for lækre til ikke at have et par ekstra par af! Vi har sagt det før, men nu siger vi det igen – de her Arona leggings er et MUST HAVE til alle vinterbaby og vinterbørn! De er så bløde, varme og lækre – de er guf til babykroppen! Vuggestuens lokaler kan til tider godt være lidt kolde, da det er en gammel bygning, og her er de her bukser bare perfekte til at sørge for at holde vores datter varm! De er bløde at have på, der er fri bevægelse i dem, de sidder løst og strammer på ingen måde, hverken om maven eller lårene. Det er de bedste bukser/leggings, vi nogen sinde har haft! Og nu har vi både et par i sand og i grå – begge super flotte farver, som kan bruges af både drenge og piger.

Vores datter er desværre vokset ud af de Nice leggings i bomuld, som vi skulle anmelde, men vi har været glade for dem - de har holdt rigtig fint i vask, de er på ingen måde blevet forvasket, og de er stadig bløde. Norge bodyen i bomuld og Tejse bodyen i uld/silke har også holdt rigtig godt vask efter vask. Bodyerne er på ingen måde blevet forvasket, og de er begge to stadig dejligt bløde. Det har ikke været noget problem at få pletter af noget af tøjet, og tøjet ser stadig rigtig pænt og nyt ud, selvom det har været brugt meget!

Vi er super glade for tøjet fra Minimalisma og det er ofte det første tøj vi vælger fra skuffen. Vi elsker især Tejse bodyen i uld/silke – den er mega blød, den virker dejlig varm her i vinterkulden, og så er den bare i den lækreste lyserøde farve!

Vi glæder os til at fortsætte med at bruge tøjet.

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 21. JANUAR 2022

Tilbage i december var vi så heldige, at vi fik vi et par nye Arona leggings tilsendt. Det betød endnu en omgang forkælelse til mor og far med masser af Wally & Whiz vingummier og endnu en lækker duftpude til babykommoden :)

De nye Arona leggings har den lækreste grå farve, som både kan bruges til piger og drenge, og så er kvaliteten bare helt i top! Vores datter har dem på SÅ tit, og de er bare en sand vinder gennem denne kolde vinter! Vi har sagt det mange gange før – men vi siger det gerne igen – de her Arona leggings er et MUST for alle babyer gennem vinteren.

Vores datter har brugt Arona leggingsne siden hun var omk. 10 mdr. i str. 12-18 mdr. Hun er nu 14 mdr. og de passer stadig rigtig godt! Vores datter er primært vokset i højden, men da bukserne havde ret meget længde til at starte med og også har et ret godt stretch, så krymper de på ingen måde, og der er stadig plads til at vokse – forhåbentlig vinteren ud:)

Udover Arona, kan vi også kun anbefale, at man investerer i en eller flere Tejse body’s i uld/silke. Tejse bodyen er dejlig blød, og så har den et RIGTIGT godt stræk! Den er nem at få over hovedet og over armene, og så sidder den bare virkelig godt på vores datters krop. På grund af det gode stræk har vi også kunne bruge bodyen i mange måneder efterhånden – og vores datter virker stadig ikke tæt på at vokse ud af den. Vi har også her kunne anvende str. 12-18 mdr. fra vores datter var ca. 10 mdr. til nu 14 mdr. Vi regner med, at hun kan passe bodyen vinteren ud:)

Selvom at Minimalismas tøj ligger i den lidt dyrere prisklasse, så mener vi, at man virkelig får rigtig god kvalitet for pengene! Det tøj vi har fra Minimalisma i bomuld-silke, merinould og uld/silke har et virkeligt godt stretch, og det betyder, at vi har kunne anvende tøjet i mange måneder, før vores datter overhovedet er kommet tæt på at vokse ud af det! Vi synes derfor, at pengene er rigtig godt givet ud, da det man investerer i kan bruges i længere tid, holder vask efter vask - og så er det bare dejligt at give sin datter noget tøj på, som man selv synes ville føles rigtig lækkert og blødt at have på:)

For at opsummere kan vi til det bedste vintertøjs-kit klart anbefale ét eller flere stk. af:
1) Arona leggings, 2) Tejse bodys i uld/silke :)

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 24. MARTS 2022

Vores datter bruger stadig de lækre Arona leggings, og selvom foråret er på vej, tænker vi at hun sagtens kan bruge dem 1-2 mdr. endnu, indtil vejret bliver rigtig varmt, eller hun vokser ud af dem. Vores datter er nu vokset ud af den sidste body, og vi tænker derfor, det er blevet tid til sidste anmeldelse. Heldigvis har vi været så heldige at få at lov at anmelde nogle af delene fra Minimalismas nye sommerkollektion - det kan du læse mere om under "Anmeldelse af Minimalisma Spring/Summer kollektion 2022".

Vi har været super glade for tøjet fra Minimalisma, og vi kan klart anbefale det til alle, som ønsker yderst lækkert kvalitetstøj til deres baby/barn. Minimalismas tøj er lavet i en fantastisk blød kvalitet, og meget af tøjet har et rigtig lækkert stræk, som gør, at tøjet kan bruges gennem lang tid. Vi har især været rigtig glade for Minimalismas uldtøj, som vores datter har kunne bruge hele vinteren igennem, netop på grund af det gode stræk. Dernæst er uldtøjet enormt blødt og lækkert. Minimalismas tøj er blevet fast inventar i vores datters garderobe, og vi har selv købt flere dele fra Minimalisma undervejs, bl.a. lækre bodyer uden ærmer i bomuld-silke, som fungerer perfekt som undertrøje til den lille. Vi kommer til at bruge Minimalismas tøj mange år endnu, og kan kun sende vores varmeste anbefalinger, hvis man endnu ikke har prøvet tøjet!

Kærlig hilsen
Celine & Graham

Anmeldelsen er afsluttet

Anmeldelse

Galleri

Klik for større udgave


Annonce