Annonce

De anmeldte produkter er stillet gratis til rådighed af producenten eller distributøren

Anmeldelse af MODU Dreamer sæt

Dato: 27. juli 2021

MODU er en dansk virksomhed, hvis mål er at skabe sjovt, udviklende og bæredygtigt legetøj, der imødekommer barnets voksende behov for kreativ leg og motorisk udvikling.

De kreative legesyge drømmere fra København ønsker med deres MODU sæt at få børn væk fra tablets og computere og i stedet tilbydes legetøj, der opfylder børns naturlige behov for at skabe, være fantasifulde og aktivt lege ved at bruge kroppen.

MODU er dog ikke kun sjovt for børn - også forældre og andre familiemedlemmer kan være med på tværs af alder, køn og kultur. Det er skønt at lege sammen, og MODU kalder det "play loop": opfind, byg, brug kroppen, opfind, byg, brug kroppen, opfind, byg, brug kroppen, opfind, byg, brug kroppen, ...

MODU byggesæt er lave af materialer, som er 100% genanvendelige og fødevaregodkendt. Alle materialer er 100% ftalat- og BPA-fri og testes løbende til børn MODU er prisvindende dansk design og er præmieret med adskillige designpriser. I 2019 vandt MODU den internationale anerkendte Red Dot Design Award i kategorien "produktdesign". Prisen blev givet på grund af produktets høje designkvalitet og bæredygtighed.

Følgende anmeldelse er lavet af Celine & Graham, der i november 2020 fik en datter.

Hvorfor har vi valgt MODU legetøj

Jeg faldt tilfældigt over MODU en dag på nettet, og tænkte, at det lige ville være noget for min mand og datter. Jeg viste det til min mand, og han var med det samme også helt vild med idéen! MODU giver mulighed for en masse kreativitet og leg – både for os som forældre og for vores datter. Det giver mulighed for, at vi kan lege og skabe noget sammen med vores datter, men det giver også mulighed for, at vores datter senere hen kan lege alene og være kreativ på egen hånd, sammen med venner eller fremtidige søskende.

MODU er anbefalet fra 0-6 år og vil dermed være det legetøj, som (højst sandsynligt) vil have den længste levetid herhjemme. Dette tiltaler os både fra et miljømæssigt og økonomisk perspektiv. Vi synes MODU virker som et helt fantastisk koncept, og vi glæder os derfor rigtig meget til at vi kan komme i gang med at samle! :)

Førstehåndsindtrykket

Da jeg så MODU første gange, var min umiddelbare tanke, at det nok mest ville være noget for min mand – noget som far og datter kunne lave sammen – men efter vi har modtaget sættet, må jeg indrømme, at jeg tog fejl – mor er lige så vild med det som far herhjemme!:)

Vi har modtaget et flot Dreamer sæt i blå farve. Dreamer sættet er det største af i alt tre forskellige MODU sæt, med mere end 12+ byggemuligheder. MODU fås både i gul, rød og blå. Det tiltaler os rigtig meget at farverne er unisex, da vi selv ikke er vilde med, når det hele bliver babypink, og den lyseblå farve passer derfor så fint til vores datter!

Inden vi åbner sættet, bliver jeg allerede positivt overrasket over de små detaljer i indpakningen. Selve MODU-sættet ankommer i en genanvendt papkasse fra et andet produkt – der er her tænkt på miljøet, og det tiltaler os altid. Dernæst er der, i den kasse som samlepinde og hjul ankommer i, gemt en lille overraskelse som også tænker på miljøet – måder hvorpå man kan udnytte kassen sammen med sit MODU sæt. Hvad dette helt præcist er, tænker vi dog, at vi selv vil lade andre selv se, når de modtager deres eget sæt:)

Da vi modtager Dreamer sættet, åbner jeg det sammen med min datter, og jeg får med det samme lyst til at bygge! Mens vores datter på 8,5 mdr. har travlt med at udforske de blå samlepinde og de tomme papkasser, går jeg i gang med at bygge. Uden at kigge på nogle billeder eller inspiration, får jeg på få minutter bygget et rullebræt, en gyngehest og et billeagtigt dyr, der kan køre. Det hele føles enormt intuitivt og nemt! Jeg synes selv, at jeg er ret kreativt anlagt, men jeg er mega dårlig til at samle simple IKEA møbler og er på ingen måde særlig teknisk anlagt, så jeg havde ikke regnet med, at jeg ville synes, det var så nemt – men det er det altså!

Selvom at det hele føles nemt og intuitivt, er det bestemt ikke kedeligt, og der er også meget, man lige skal lære at regne ud, fx hvordan man bedst tilpasser højden til vores datter, hvordan vægten distribueres bedst muligt med samlepindene, så hjulene ikke falder af, hvordan man bedst kan sikre, at hun kan holde balancen mm.

Da min mand får fri fra arbejde, går han med det samme i gang med at samle forskellige sæt, fx et par seje biler, som vores datter kan køre rundt på. Han synes, at det er super fedt, og han kan næsten ikke stoppe sig selv i at bygge. Det første han spurgte om var ”hvor mange kg tror du, den kan tage?” da han også fik lyst til at køre rundt på tingene. Han taler også allerede om at vi skal tilkøbe ekstra dele, så vi kan bygge endnu mere. Han beskriver det ligesom følelsen af at bygge LEGO – så snart man har ét sæt, skal man allerede lige have ét mere og ét mere, så man kan blive ved med at bygge! :)

Vores datter elsker at køre rundt på de forskellige køretøjer. I en alder af kun 8,5 mdr. kan hun naturligt ikke selv køre rundt, men hun bliver skubbet af en af os rundt i lejligheden, og hun synes, det er så sjovt! Rullebrættet og gyngehesten, som jeg byggede, var også et stort hit, og især gyngehesten er hun helt vild med, da hun selv kan styre de gyngende bevægelser!

Både klodser, samlepinde og hjul virker af yderst lækker kvalitet. Klodserne er solide men samtidig lavet af et lækkert blødt materiale, som virker rart at røre ved og sidde på. Det virker som et produkt der holder, og som kan tåle at blive pillet fra hinanden gang på gang. Vi glæder os meget til at se, hvordan produktet holder til at brugt, hvor let der kommer skrammer og mærker i klodserne, hjulenes holdbarhed mm.

Både mor, far og datter herhjemme er allerede vildt begejstret for MODU. Vi kan allerede forstille os mange års sjov fremadrettet, og vi glæder os så meget til at fortsætte samlearbejdet.

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 24. AUGUST 2021

Vi har nu brugt MODU i en måneds tid, og det har været en SUPER sjov måned med masser af leg for både datter, mor og far! :)

Jeg kan slet ikke nævne alle de ting, vi har fået bygget gennem den seneste måned – udefinerbare dyr, rullebrætter, forskellige køretøjer, gyngeheste, mm. Vores pige er 9 mdr. og udover at kravle overalt, elsker hun også at øve sig på at rejse sig op. Vi har derfor også bygget forskellige ”tårne”, som hun har kunnet bruge til at komme op og stå. Vi har her brugt de forskellige samlepinde som håndtag, så hun har haft noget at holde fast i og dermed selv kunnet rejse sig op. Selvfølgelig har vi siddet ved siden af, men MODU skumklodserne virker yderst stabile, og vi har derfor følt os helt trygge ved at lade vores datter kravle rundt og op på dem.

Skumklodserne har den ideelle størrelse. De passer perfekt til vores pige og generelt andre små børnekroppe – klodserne er hverken for store eller for små, og man kan nemt enten sidde eller ligge på dem - det føles stabilt og sikkert. Det materiale, som MODU-klodserne er lavet af, virker også dejligt blødt nok til, at det ikke gør ondt, når man tumler rundt på det – en kæmpe bonus når man har en lille pige, der elsker at tumle rundt og udforske verden, og som derfor får nogle bump med på vejen :)

Allerede nu kan vi se værdien i at tilføje flere ting til sættet. At tilføje et par ekstra skumklodser, et sæt ekstra drejehjul eller ekstra samlepinde, kan for det første give mulighed for at have flere færdigbyggede ting på samme tid, så man ikke kun kan lege med én ting ad gangen, men det kan også give muligheden for at bygge større ting, hvilket vi tænker vil være rigtig sjovt, jo ældre vores datter bliver. Vi vil derfor uden tvivl investere i flere dele undervejs, som vores datter bliver ældre og også selv kan være med til at bygge. Jeg forestiller mig, at det måske også bliver en af de der ting, som man altid liiiiige kan ønske sig lidt mere af til jul og fødselsdag.

Vi er især rigtig glade for drejehjulene. Drejehjulene kører rigtigt godt, de er stabile, føles sikre, og så kan de køre hurtigt. Drejehjulene gør det nemt at køre vores datter rundt, og så sidder de rigtig godt fast, da de sættes fast på de underste skumklodser, og vægten fordeles dermed på en god måde. Og så er det jo bare fedt, at man kan lave så mange forskellige slags køretøjer! Vi har desværre ikke haft lige så stort held med skumhjulene. Skumhjulene er gode til at køre frem og tilbage, fx. hvis man laver et rullebræt, men de virker ikke lige så stabile som drejehjulene – de har en tendens til at falde af, når man kører med dem, og så kan de jo ikke dreje, hvilket jo er en del af alt det sjove! :) Til gengæld er skumhjulene rigtigt sjove at bruge, som en tilføjelse i de kreationer man laver – fx. som en propel på et fly eller rettet på en bil. Her er det kun fantasien, der sætter grænser! Vi er derfor også rigtig glade for skumhjulene – vi foretrækker blot at bruge de andre hjul, som hjul.

Inden vi modtog MODU, havde jeg mange tanker om, hvordan vi bedst muligt ville kunne opbevare alle samledelene. Det viser sig dog, at vi altid har én eller flere sæt samlet, og vi derfor næsten ikke har nogen løse dele liggende. Der er således ikke tale om decideret ”opbevaring”, da de færdigbyggede kreationer bare får lov til at stå i stuen, som de er, så de altid kan blive leget med eller bygget om til en ny spændende kreation.

Vi tænker, at MODU virkelig er noget for ALLE aldersgrupper. Der står måske 0-6 år på hjemmesiden, men i virkeligheden burde der stå fra 0-100 år! Haha :) Vores pige på 9 mdr. synes allerede nu, at det er sjovt at lege med, og hun havde sikkert også syntes, det var sjovt endnu tidligere, hvis vi havde haft det der. Vi forældre er også vilde med det, og når vi har gæster på besøg, så har de også sjov med at bygge og lege. Vi har sagt det før, men nu siger vi det igen – det er lidt ligesom LEGO – mange vil mene, det er sådan noget til børn, men når voksne får fingrene i det, kan de heller ikke liiige lade være med at bygge lidt. Det bliver hurtigt en afhængighed :)

Vi glæder os til at fortsætte med at kreere og bygge!

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 27. OKTOBER 2021

Vi har nu brugt MODU i ca. 3 måneder.

Vores datter, som er lige knap et år nu, elsker, når vi har bygget en racerbil, og vi så kører hende vildt rundt i stuen – jo hurtigere, jo bedre! Hun synes, det er SÅ sjovt, og vi får bare de største smil og grin! Ulempen er, når vi bliver nødt til at stoppe legen igen – for så kan hun altså godt blive ret sur! Haha.

Vores datter elsker virkelig MODU, og hun er også begyndt selv at tage det frem, når hun gerne vil lege med det. Det er også tit, at vores datter hiver det frem, så hun kan bruge det til at klatre på. Hun har fundet ud af, at hun på den måde kan nå ting, som hun ellers ikke ville kunne nå. Der ligger rigtig meget øvelse og læring i dette, og her er MODU blevet et super godt redskab til hendes udforskning (under observation selvfølgelig). Vores datter øver sig også på selv at sætte sig op eller komme ned igen af de ting, som vi har bygget. Det er fantastisk at se, hvordan hun plejede at ”vælte af”, hvis hun selv prøvede at komme ned af fx. en gyngehest, men nu har hun fundet ud af, at hun kan sætte fra med den ene fod og svinge benet over for at komme af. Der er så mange forskellige læringsmomenter med MODU og afhængigt af, hvad vi har bygget på et givent tidspunkt, så lærer vores datter noget forskelligt! MODU er bare helt ideelt til alle små størrelser, som elsker at udforske ting og kravle ned og op ad alt!

Selvom vores datter ikke kan bygge med MODU endnu, synes hun, at det er super sjovt, og hun kan få laaaaang tid til at gå med det! Hun venter gerne på, at vi bygger noget nyt – hun synes bare, det er spændende at følge med i processen – og så synes hun selvfølgelig, at det er sjovt at lege med det, som vi får bygget.

De roterende hjul er efterhånden blevet fyldt med en del hår, som har sat sig fast i hjulene, og som har gjort det svære for hjulene at rotere. Håret kan være lidt svært at fjerne, men det er muligt, hvis man tager sig lidt tid til det.

MODU har udviklet et par nye skumhjul. De ligner de gamle skumhjul, men skulle være mere stabile. Vi har været så heldige at få disse tilsendt, og vi vil teste dem af og fortælle mere om dem i næste anmeldelse!

Kærlig hilsen
Celine & Graham

KORT OPDATERET ANMELDELSE 29. NOVEMBER 2021

Selvom det ikke er tid til næste opdatering, tænkte vi, at vi lige ville give en lille opdatering. Vi har endelig fået testet de nye skumhjul, og de fungerer bare ligesom de skal! De ligner de gamle skumhjul, og man kan stort set ikke se forskel, men vi kan se, at de har et lidt andet kliksystem. Vi synes, at hjulene kører super godt og de fungerer som de skal - og i modsætning til de gamle hjul har vi endnu ikke oplevet, at de falder af! YES! Vi sender en stor klapsalve afsted – de virker!! :)

Man skal dog ikke tro, at de gamle skumhjul er ubrugelige - vi bruger dem som tilbehør til det vi bygger, fx som flypropeller, bilrat eller andet sjovt, som vores datter kan dreje rundt.

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 21. JANUAR 2022

Vi har nu brugt MODU i ca. 6 mdr. og vores datter er kun blevet ENDNU mere vild med det, jo ældre hun er blevet.

Vores datter fyldte et år i november, og vi fandt det her ideelt at bygge en gåvogn til hende - og hun bare elsker den gåvogn, vi har bygget til hende. Før vores datter blev ét år og endnu ikke kunne gå helt uden støtte, fungerede gåvognen som støtte for hende. Efter vores datter er blevet ét år og har lært at gå helt selv, er gåvognen bare blevet endnu sjovere! Hun løber bogstavlig talt rundt med gåvognen i hele lejligheden, mens hun siger ”vrum vrum”. Vi byggede gåvognen med en lille siddeplads foran, så hun også kan sidde på den, imens vi giver hende en køretur rundt i lejligheden. Det synes hun bare er smaddersjovt! Det sker tit, at hun går hen til gåvognen, sætter sig op den og råber efter os – det er som om hun siger ”Hey! Jeg er altså klar til at blive kørt rundt nu” – det er næsten ikke til at stå for:)

Vores datter er nu 14 mdr., og hun elsker MODU mere end nogen sinde før! Hun synes, det er SÅ sjovt. Vores datter kan for tiden bruge lang tid på at klatre op og ned, op og ned, op og ned… igen og igen af det MODU-møbel, som vi har bygget. Hun synes, det er SÅ sjov en leg, og hun kan få LANG tid til at gå med netop dette. Hun er tydeligvis meget stolt af sig selv, og hver gang hun kommer op at stå på møblet, kan man se helt "julelys" i hendes øjne. Det er skønt at se!

Hvis man har et barn på +12 mdr., der ligesom vores datter i forvejen har en hel legetøjsbutik af ting, har en masse krudt i numsen, og som man gerne vil aktivere med noget sjovt og noget nyt, så kan vi virkelig anbefale MODU! Vi er virkelig glade for vores MODU, og vi kan varmt anbefale det til alle – store som små:)

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 23. APRIL 2022

Vi har nu brugt MODU i godt 9 mdr., og det er fortsat et stort hit hjemme hos os!

Vores datter elsker for tiden at bruge MODU som en slags stol, hun kan sidde på, når hun enten leger eller ser TV. På et tidspunkt prøvede jeg at bygge en ny ting til hende ud af MODU-klodserne, men det betød, at hun blev rigtig sur over lige pludselig at have mistet sin stol, og jeg måtte derfor bygge stolen til hende igen! Haha. Det betyder, at vi lige for tiden ikke rigtig bygger noget nyt af MODU klodserne, da vores datter lige nu er mest glad, når hun har sin færdigbyggede MODU-stol :)

Vi synes, det er super fedt, at MODU har så mange forskellige anvendelsesmuligheder, og at det kun er fantasien, der sætter grænser. Vores datter er nu 18 mdr. og vi kan se så mange forskellige muligheder for byggeri og kreativitet. Lige nu er det stadig os forældre, der bygger, men vores datter viser stor interesse for tingene og vil generelt meget gerne lege med MODU, så snart noget nyt er blevet bygget. Vi tænker, at når hun når 2-3 års alderen, får hun selv en interesse for at bygge med MODU – og indtil da, synes vi, det er super hyggeligt og en del af legen at bygge tingene ved siden af/sammen med hende.

Vores datter fik for et par uger desværre fat på en kuglepen, og hun fik her tegnet lidt på nogle af MODU-klodserne. ØV! Vi har forsøgt at få det af, men uden så meget held, desværre. Så hvis der er nogle derude med nogle gode tips, tager vi gerne imod dem med kyshånd :) Kuglepen-stregerne betyder heldigvis ikke noget for selve brugen af klodserne!

Noget som også er lidt øv, er at vi desværre ikke længere kan bruge rullehjulene. De er blevet sat helt til med hår, og hjulene kan derfor slet ikke dreje mere – super øv! Vi ville ønske, at man kunne skille hjulene ad på en måde, så man kan få håret ud af dem, men der ser ikke umiddelbart ud til at være en løsning på dette... Vi er dog rigtig glade for de nye skumhjul! De nye skumhjul virker super godt og ubeklageligt! :)

Vi er generelt virkelig glade for MODU og glæder os meget til fortsat at bruge det!

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 26. JULI 2022

Vi har nu brugt MODU i 1 år, og vi synes, det har været noget af det fedeste legetøj, som vores datter gennem dette år har haft!

Vores datter er nu 20 mdr. og er derfor stadig lidt for lille til selv at kunne samle MODUbrikkerne. Hun elsker dog at lege med de ting, som vi bygger til hende, og vi tænker, at der nok ikke går mange måneder, før hun selv kan begynde at bygge sit MODU. Vores datter elsker for tiden at bygge LEGO, hvilket på mange måder minder om at bygge MODU bare i større skala, så der går nok ikke længe endnu :)

Fantasien har ingen grænser med MODU! Hvis man er kreativ og har øje for nye ting, man kan bygge, kan man finde på uendeligt mange nye møbler og legeredskaber. Og hvis man ikke er så kreativ, så har MODU heldigvis en skøn Instagram side med masser af inspiration og idéer til, hvad man kan bygge. Når jeg nogle gange løber tør for nye idéer, er der her heldigvis masser af inspiration at hente:)

Vi byggede for nylig en flyvemaskine, hvor vi brugte hjulene som propeller, og det var et stort hit. Vores datter har i længere tid været vild med store maskiner – ambulancer, gravemaskiner, flyvemaskiner mm. – så det er super sjovt at prøve at bygge disse forskellige maskiner til hende. Hun synes, det er sjovt at side på og lege med, og vi synes stadig, det er sjovt at bygge tingene, da man hele tiden bygger noget nyt.

Vi glæder os til fortsat at bygge og lege :)

Kærlig hilsen
Celine & Graham

Opdatering følger…

Anmeldelse

Galleri

Klik for større udgave


Annonce