Annonce

De anmeldte produkter er stillet gratis til rådighed af producenten eller distributøren

Anmeldelse af Units Tumlelegetøj

Dato: 5. juli 2021

Units Danish Design er en dansk designvirksomhed, som i 2014 blev startet af Claus Pedersen, Peter Utke og Kenneth Stormoen.

Units fokus er at skabe smukt dansk design, som passer ind i det moderne danske hjem og i et utraditionelt materiale. Det simple udtryk appellerer til barnets forestillingsevne og fantasi, og det får serien til at skille sig ud. Units består hovedsageligt af en række forskellige dyr i flere størrelser. Der er to serier "Bondegårdsdyr" og "Nordiske dyr", og i de små dyr findes også "Afrikanske dyr"...

Tumledyrene er alsidige, så de kan bruges på mange forskellige måder. Og Units ønsker med deres forskellige tumlelegetøj at give børn mulighed for at leg, læring og motorisk udvikling. Serien kan bruges af både babyer, tumlinge og ældre børn. Med de forskellige tumledyr kan dit barn øve farver, navne og lyde. De små dyr kan stables, sorteres eller være med i badet. De større dyr kan stimulere dit barns balance, bruges som stol eller bord, og de kan give dit barn mulighed for at afprøve fysiske grænser og få mere kropskontrol.

Alle dyr er produceret af EVA-skum. Det er et certificeret rent produkt fri for skadelig kemi.

Følgende anmeldelse er lavet af Celine og Graham, der i november 2020 blev forældre til en datter.

Hvorfor har vi valgt Units tumlelegetøj?

Vores datter elsker at tumle rundt, rulle rundt på gulvet og lege vildt. Tumlelegetøj er derfor helt ideelt for os. Jeg faldt tilfældigvis over Units solsikken og tænkte: ”Den må jeg bare eje!” Solsikken virker helt ideel til balancetræning – noget som vores pige elsker. Jeg fik derefter øje på alt det andet lækre tumlelegetøj som Units laver – flotte dyr med fine detaljer og i et utroligt lækkert materiale - og tilmed i forskellige størrelser, så man kan finde på forskellige lege afhængigt af tumlelegetøjets størrelse.

Vores pige er lidt fyldt 8 mdr., og jeg tænker, at tumlelegetøjet allerede vil have en række forskellige anvendelsesmuligheder. Vi vil kunne træne balance, kravl, motorisk udvikling, stimulering af følesansen, rollespil, ride på dyrene, øve dyrelyde mm. Vi er så glade for, at vi har fået lov til at teste produkterne, og vi glæder os meget til at modtage tumlelegetøjet og se det i virkeligheden!

Førstehåndsindtrykket

Vi har været SÅ heldige at modtage en masse forskellige Units produkter. Units har et bredt udvalg af forskelligt tumlelegetøj i flere forskellige størrelser og farver. Vi har modtaget en flot solsikke, en stor hest, et mellem får og tre forskellige æsker med hhv. små nordiske-, afrikanske- og bondegårdsdyr. Wow! :)

Solsikkens gule farver stråler virkelig, og hestens orange farve er også flot – begge dele fanger virkelig øjnene, og vores 8 mdr. gamle datter kunne derfor heller ikke blive andet end glad, da hun så dem. Det er virkelig noget flot tumlelegetøj, og jeg tænker, de vil pynte flot i legehjørnet i stuen. De er begge lavet i et super lækkert og blødt materiale (EVA-skum), og så virker de meget robuste med en del tyngde, så vores pige ikke lige kan få dem vippet ned over sig.

Vores datter ville bare lege med tumledyrene med det samme, da vi pakkede dem ud! Lige da vi åbnede kassen, var både solsikken og hesten større, end vi havde regnet med. Det er dog på ingen måde negativt, for selvom solsikken og hesten ser ret store ud ift. vores datter, er de på ingen måde for store - begge har faktisk den helt ideelle størrelse! Vores datter kan pga. solsikkens størrelse snildt ligge på blomsten med hele overkroppen, hvilket tillader en masse sjov. Hun kan også nemt sidde på hesten, og den er faktisk ikke for bred for hende at sidde på, selvom hun endnu ikke kan nå gulvet – så her er der plads til at vokse :)

Vi har også modtaget et får i mellemstørrelse. Fåret er SÅ sødt og fint, med fine ”bølger” som uld. Vi har en del bøger med bondegårdsdyr og lyde herhjemme, og det var tydeligt, at vores datter kunne genkende fåret med det samme, så snart hun så tumlelegetøjet. Fåret er lidt mindre, end vi regnede med ud fra billedet på hjemmesiden, men vi tænker, det har en rigtig fin størrelse især for de mindste babyer, og man kan med fordel kan bruge det til de lidt yngre børn. Da fåret er mindre, vejer det heller ikke så meget som de store tumledyr, og vores datter kan derfor løfte fåret og lege med det på andre måder, end hun kan med de store tumledyr.

Vi har modtaget en masse forskellige små legedyr i det samme materiale som det store tumlelegetøj. Der er alverdens forskellige dyr – og også en enkelt traktor – og de er alle sammen bare så fine! Jeg tænker allerede på alle de forskellige legemuligheder der er – rollespil, teater, sanglege, dyrelyde-lege – mulighederne er uendelige, og jeg glæder mig til at lege med dem med vores datter. Legedyrene er derudover super smarte, da de også skulle kunne bruges som badedyr. De kan tåle vand, og når de bliver våde, kan vi læse os frem til, at de også kan klæbe til fliserne – dette glæder vi os til at prøve, da vores datter elsker at være i badekar og lege :)

Vores datter har pt. 7 tænder, og da hun kun lige er fyldt 8 mdr. elsker hun stadig at bide og sutte på alt, som hun finder på sin vej. Vi er derfor spændte på at se, hvorvidt de små legedyr kan klare de skarpe tænder. Vi er forberedte på, at der nok let kommer bidemærker i dyrene, men måske vil hun også kunne bide stykker af... Det må tiden vise :)

Vi glæder os til at komme rigtigt i gang med at bruge alt tumlelegetøjet. Indtil videre er vi meget imponerede, og vi glæder os meget til at bruge de forskellige ting :)

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 2. AUGUST 2021

Vi har nu brugt de forskellige Units tumledyr i en måned, og vores datter på 8 mdr. har haft en super sjov måned med masser af tumleleg!

Solsikken har været et kæmpe hit herhjemme. Hun elsker de bølgede former, som er rare at røre ved (og bide i), og så tror jeg også, at hun er vild med den gule farve, for hver gang jeg tager solsikken frem, så kravler hun altid imod den lige med det samme med et stort smil.

Vi har indtil videre bl.a. brugt solsikken til karruselture. Jeg vender her solsikken om, så hun kan ligge på bagsiden af blomsten og så kører jeg hende rundt og rundt. De bølgede blomsterkanter, gør det nemt for hende at holde fast og holde balancen men hun kører rundt. Solsikkens midte består af et stort fladt stykke, hvilket gør den rigtig nem at ligge på – både på bagsiden, mens også på selve blomsten. Da det flade stykke er ret stort, betyder det også, at blomsten ikke vipper, når hun ligger på bagsiden af blomsten – dette er stort plus, da det gør det betydeligt nemmere for hende at ligge på blomsten og holde balancen, uden at falde af, enten når hun ligger stille eller bliver kørt rundt i ”karrusellen”.

Vi har også brugt solsikken til kravletræning. Vores pige har army-crawlet i nogle uger efterhånden, og hun er meget tæt på, at kunne kravle ”rigtigt”. Solsikken har her været ideel som kravletræning. Vi har fx placeret noget af hendes yndlingslegetøj på toppen af solsikken, som hun så har skulle kravle op efter. Hun har her både kunne træne at kravle, men også trænet balance for at komme op på toppen af solsikken og ikke falde ned. Når hun så er kommet op på toppen, øver hun sig også på at kravle ned igen, hvilket kan virke lidt ”farligt” og derfor en rigtig god øvelse.

Hesten også været et kæmpe hit herhjemme. Vores datter har brugt den som en slags gyngehest, hvor jeg har kunne vippe hende frem og tilbage, mens hun har siddet på hesten. Hun har fint kunne holde balancen ved at holde fast i hestens ”øre”. Hun elsker at gynge på hesten, mens mor synger ”ride ride ranke”, eller ”jeg har min hest, jeg har min lasso”.

Vi har også kommet hesten ovenpå et rullebræt, så hun på den måde har kunne ride på hesten rundt i huset. Dette har hun også elsket! Hvis man har et rullebræt liggende, kan vi klart anbefale, at man tager dette i brug sammen med tumledyrene, da det gør det rigtig nemt at skubbe ens baby rundt i huset, mens man samtidig har hænderne fri til at hjælpe dem med at holde balancen :) Selvom det er super sjovt at lege en masse lege med hesten, kan vores pige faktisk også rigtig godt lide blot at sidde på den store hest, uden en masse tumlen rundt. At komme højt op og sidde på hesten virker mange gange sjovt i sig selv.

Vores pige elsker de bølgede former på fåret. Hun syntes fåret er rigtig sjovt at røre ved og lege med. Vi har indtil videre brugt fåret til sanglege, fx ”Mæh, siger det lille lam”, hvor vi bruger mellemfåret som ”mor-får”, og det matchende lille får som ”lille lam”, når jeg synger sangen. Fåret i mellemstørrelse virker helt ideelt til sanglege, og jeg tænker, at når vores datter bliver lidt større, vil fåret også være helt ideelt til forskellige rollelege sammen med de andre tumledyr i forskellige størrelser.

Vores pige har været VIRKELIG glad for de små dyr. Hun ved, hvor de små dyr er gemt væk, og hun elsker hver dag at hive kurven med dem ned, så hun kan få fat i krokodillen - hendes yndlingsdyr lige pt. Indtil videre har vi brugt de små tumledyr til sanglege og rollespil. I stedet for at synge med fx fagter eller fingerdukker kan man i stedet bruge de små dyr til at vise sangens forløb, hvilket vores pige elsker.

Med det afrikanske sæt synger vi fx ”Giraffen Gumle” med giraffen og næsehornet, ”Fem små aber” med krokodillen” og ”Dyrene i Afrika” med hele sættet. Med det nordiske sæt synger vi fx ”På en grøn bakketop” med haren, og ”Bjørnen sover” med isbjørnen. Og med bondegårdssættet synger vi fx ”Godmorgen til hele bondegården”, og ”Bondesangen” med hele sættet. Sangmulighederne er uendelige – især når man har alle tre sæt. At bruge de små dyr under sang giver en rigtig god visuel oplevelse for vores datter, som vi tænker kan være med til at styrke vores datters sprogforståelse.

Vi tænker, at det er en klar fordel at have alle tre sæt (både de nordiske-, afrikanske- og bondegårdsdyr), da det udvider legemulighederne på en helt ny måde. Dyrene har efterhånden fået en del bidemærker, men vores datter har trods skarpe tænder, ikke formået at få bidt nogle stykker af – yes! :)

Kærlig hilsen
Celine & Graham

Opdatering følger…

Anmeldelse

Galleri

Klik for større udgave


Annonce