Annonce

De anmeldte produkter er stillet gratis til rådighed af producenten eller distributøren

Anmeldelse af Units Tumlelegetøj

Dato: 5. juli 2021

Units Danish Design er en dansk designvirksomhed, som i 2014 blev startet af Claus Pedersen, Peter Utke og Kenneth Stormoen.

Units fokus er at skabe smukt dansk design, som passer ind i det moderne danske hjem og i et utraditionelt materiale. Det simple udtryk appellerer til barnets forestillingsevne og fantasi, og det får serien til at skille sig ud. Units består hovedsageligt af en række forskellige dyr i flere størrelser. Der er to serier "Bondegårdsdyr" og "Nordiske dyr", og i de små dyr findes også "Afrikanske dyr"...

Tumledyrene er alsidige, så de kan bruges på mange forskellige måder. Og Units ønsker med deres forskellige tumlelegetøj at give børn mulighed for at leg, læring og motorisk udvikling. Serien kan bruges af både babyer, tumlinge og ældre børn. Med de forskellige tumledyr kan dit barn øve farver, navne og lyde. De små dyr kan stables, sorteres eller være med i badet. De større dyr kan stimulere dit barns balance, bruges som stol eller bord, og de kan give dit barn mulighed for at afprøve fysiske grænser og få mere kropskontrol.

Alle dyr er produceret af EVA-skum. Det er et certificeret rent produkt fri for skadelig kemi.

Følgende anmeldelse er lavet af Celine og Graham, der i november 2020 blev forældre til en datter.

Hvorfor har vi valgt Units tumlelegetøj?

Vores datter elsker at tumle rundt, rulle rundt på gulvet og lege vildt. Tumlelegetøj er derfor helt ideelt for os. Jeg faldt tilfældigvis over Units solsikken og tænkte: ”Den må jeg bare eje!” Solsikken virker helt ideel til balancetræning – noget som vores pige elsker. Jeg fik derefter øje på alt det andet lækre tumlelegetøj som Units laver – flotte dyr med fine detaljer og i et utroligt lækkert materiale - og tilmed i forskellige størrelser, så man kan finde på forskellige lege afhængigt af tumlelegetøjets størrelse.

Vores pige er lidt fyldt 8 mdr., og jeg tænker, at tumlelegetøjet allerede vil have en række forskellige anvendelsesmuligheder. Vi vil kunne træne balance, kravl, motorisk udvikling, stimulering af følesansen, rollespil, ride på dyrene, øve dyrelyde mm. Vi er så glade for, at vi har fået lov til at teste produkterne, og vi glæder os meget til at modtage tumlelegetøjet og se det i virkeligheden!

Førstehåndsindtrykket

Vi har været SÅ heldige at modtage en masse forskellige Units produkter. Units har et bredt udvalg af forskelligt tumlelegetøj i flere forskellige størrelser og farver. Vi har modtaget en flot solsikke, en stor hest, et mellem får og tre forskellige æsker med hhv. små nordiske-, afrikanske- og bondegårdsdyr. Wow! :)

Solsikkens gule farver stråler virkelig, og hestens orange farve er også flot – begge dele fanger virkelig øjnene, og vores 8 mdr. gamle datter kunne derfor heller ikke blive andet end glad, da hun så dem. Det er virkelig noget flot tumlelegetøj, og jeg tænker, de vil pynte flot i legehjørnet i stuen. De er begge lavet i et super lækkert og blødt materiale (EVA-skum), og så virker de meget robuste med en del tyngde, så vores pige ikke lige kan få dem vippet ned over sig.

Vores datter ville bare lege med tumledyrene med det samme, da vi pakkede dem ud! Lige da vi åbnede kassen, var både solsikken og hesten større, end vi havde regnet med. Det er dog på ingen måde negativt, for selvom solsikken og hesten ser ret store ud ift. vores datter, er de på ingen måde for store - begge har faktisk den helt ideelle størrelse! Vores datter kan pga. solsikkens størrelse snildt ligge på blomsten med hele overkroppen, hvilket tillader en masse sjov. Hun kan også nemt sidde på hesten, og den er faktisk ikke for bred for hende at sidde på, selvom hun endnu ikke kan nå gulvet – så her er der plads til at vokse :)

Vi har også modtaget et får i mellemstørrelse. Fåret er SÅ sødt og fint, med fine ”bølger” som uld. Vi har en del bøger med bondegårdsdyr og lyde herhjemme, og det var tydeligt, at vores datter kunne genkende fåret med det samme, så snart hun så tumlelegetøjet. Fåret er lidt mindre, end vi regnede med ud fra billedet på hjemmesiden, men vi tænker, det har en rigtig fin størrelse især for de mindste babyer, og man kan med fordel kan bruge det til de lidt yngre børn. Da fåret er mindre, vejer det heller ikke så meget som de store tumledyr, og vores datter kan derfor løfte fåret og lege med det på andre måder, end hun kan med de store tumledyr.

Vi har modtaget en masse forskellige små legedyr i det samme materiale som det store tumlelegetøj. Der er alverdens forskellige dyr – og også en enkelt traktor – og de er alle sammen bare så fine! Jeg tænker allerede på alle de forskellige legemuligheder der er – rollespil, teater, sanglege, dyrelyde-lege – mulighederne er uendelige, og jeg glæder mig til at lege med dem med vores datter. Legedyrene er derudover super smarte, da de også skulle kunne bruges som badedyr. De kan tåle vand, og når de bliver våde, kan vi læse os frem til, at de også kan klæbe til fliserne – dette glæder vi os til at prøve, da vores datter elsker at være i badekar og lege :)

Vores datter har pt. 7 tænder, og da hun kun lige er fyldt 8 mdr. elsker hun stadig at bide og sutte på alt, som hun finder på sin vej. Vi er derfor spændte på at se, hvorvidt de små legedyr kan klare de skarpe tænder. Vi er forberedte på, at der nok let kommer bidemærker i dyrene, men måske vil hun også kunne bide stykker af... Det må tiden vise :)

Vi glæder os til at komme rigtigt i gang med at bruge alt tumlelegetøjet. Indtil videre er vi meget imponerede, og vi glæder os meget til at bruge de forskellige ting :)

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 2. AUGUST 2021

Vi har nu brugt de forskellige Units tumledyr i en måned, og vores datter på 8 mdr. har haft en super sjov måned med masser af tumleleg!

Solsikken har været et kæmpe hit herhjemme. Hun elsker de bølgede former, som er rare at røre ved (og bide i), og så tror jeg også, at hun er vild med den gule farve, for hver gang jeg tager solsikken frem, så kravler hun altid imod den lige med det samme med et stort smil.

Vi har indtil videre bl.a. brugt solsikken til karruselture. Jeg vender her solsikken om, så hun kan ligge på bagsiden af blomsten og så kører jeg hende rundt og rundt. De bølgede blomsterkanter, gør det nemt for hende at holde fast og holde balancen men hun kører rundt. Solsikkens midte består af et stort fladt stykke, hvilket gør den rigtig nem at ligge på – både på bagsiden, mens også på selve blomsten. Da det flade stykke er ret stort, betyder det også, at blomsten ikke vipper, når hun ligger på bagsiden af blomsten – dette er stort plus, da det gør det betydeligt nemmere for hende at ligge på blomsten og holde balancen, uden at falde af, enten når hun ligger stille eller bliver kørt rundt i ”karrusellen”.

Vi har også brugt solsikken til kravletræning. Vores pige har army-crawlet i nogle uger efterhånden, og hun er meget tæt på, at kunne kravle ”rigtigt”. Solsikken har her været ideel som kravletræning. Vi har fx placeret noget af hendes yndlingslegetøj på toppen af solsikken, som hun så har skulle kravle op efter. Hun har her både kunne træne at kravle, men også trænet balance for at komme op på toppen af solsikken og ikke falde ned. Når hun så er kommet op på toppen, øver hun sig også på at kravle ned igen, hvilket kan virke lidt ”farligt” og derfor en rigtig god øvelse.

Hesten også været et kæmpe hit herhjemme. Vores datter har brugt den som en slags gyngehest, hvor jeg har kunne vippe hende frem og tilbage, mens hun har siddet på hesten. Hun har fint kunne holde balancen ved at holde fast i hestens ”øre”. Hun elsker at gynge på hesten, mens mor synger ”ride ride ranke”, eller ”jeg har min hest, jeg har min lasso”.

Vi har også kommet hesten ovenpå et rullebræt, så hun på den måde har kunne ride på hesten rundt i huset. Dette har hun også elsket! Hvis man har et rullebræt liggende, kan vi klart anbefale, at man tager dette i brug sammen med tumledyrene, da det gør det rigtig nemt at skubbe ens baby rundt i huset, mens man samtidig har hænderne fri til at hjælpe dem med at holde balancen :) Selvom det er super sjovt at lege en masse lege med hesten, kan vores pige faktisk også rigtig godt lide blot at sidde på den store hest, uden en masse tumlen rundt. At komme højt op og sidde på hesten virker mange gange sjovt i sig selv.

Vores pige elsker de bølgede former på fåret. Hun syntes fåret er rigtig sjovt at røre ved og lege med. Vi har indtil videre brugt fåret til sanglege, fx ”Mæh, siger det lille lam”, hvor vi bruger mellemfåret som ”mor-får”, og det matchende lille får som ”lille lam”, når jeg synger sangen. Fåret i mellemstørrelse virker helt ideelt til sanglege, og jeg tænker, at når vores datter bliver lidt større, vil fåret også være helt ideelt til forskellige rollelege sammen med de andre tumledyr i forskellige størrelser.

Vores pige har været VIRKELIG glad for de små dyr. Hun ved, hvor de små dyr er gemt væk, og hun elsker hver dag at hive kurven med dem ned, så hun kan få fat i krokodillen - hendes yndlingsdyr lige pt. Indtil videre har vi brugt de små tumledyr til sanglege og rollespil. I stedet for at synge med fx fagter eller fingerdukker kan man i stedet bruge de små dyr til at vise sangens forløb, hvilket vores pige elsker.

Med det afrikanske sæt synger vi fx ”Giraffen Gumle” med giraffen og næsehornet, ”Fem små aber” med krokodillen” og ”Dyrene i Afrika” med hele sættet. Med det nordiske sæt synger vi fx ”På en grøn bakketop” med haren, og ”Bjørnen sover” med isbjørnen. Og med bondegårdssættet synger vi fx ”Godmorgen til hele bondegården”, og ”Bondesangen” med hele sættet. Sangmulighederne er uendelige – især når man har alle tre sæt. At bruge de små dyr under sang giver en rigtig god visuel oplevelse for vores datter, som vi tænker kan være med til at styrke vores datters sprogforståelse.

Vi tænker, at det er en klar fordel at have alle tre sæt (både de nordiske-, afrikanske- og bondegårdsdyr), da det udvider legemulighederne på en helt ny måde. Dyrene har efterhånden fået en del bidemærker, men vores datter har trods skarpe tænder, ikke formået at få bidt nogle stykker af – yes! :)

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 3. OKTOBER 2021

Vi har nu brugt de fine Units tumlemøbler i ca. 3 måneder.

Vores datter fylder 11 måneder i dag, og vi har fundet ud af, at hesten er helt ideel til kravletræning! Vores datter elsker at udforske, og hun kravler rundt - og op og ned ad ting. Hun tager selv fat i hesten fra hjørnet, hvor den står, og så vælter hun den, så den ligger ned. På den måde ligger den stabilt, og så kan hun kravle op på den og på den måde selv nå det legetøj, som hun gerne vil have fat i. Det er selvfølgelig ikke den sikreste leg i verden, og hun kan godt falde ned, så det kræver, at vi holder godt øje med hende, men da tumledyret har en ret stor størrelse, så er der en del plads at bevæge sig på, når hun får kravlet op på den, og den står ret stabilt med dens store overflade. Pga. hestens størrelse er jeg ikke nervøs for, at selve hesten skal tilte eller vælte, når hun kravler på den (det handler mere om vores datters balance, som selvfølgelig skaber lidt nervøsitet, når der kravles i højder).

Vores datter er lige nu inde i en periode, hvor hun ikke rigtigt vil ligge/sidde stille på solsikken - så snart man sætter/lægger hende ned på den for give en ”karruseltur”, så kravler eller ruller hun bare af med det samme. Vi kan derfor kun anbefale, at man køber solsikken, når ens barn stadig er spæd. De mindste børn elsker og har stor glæde af at ligge ned og blive drejet rundt! Vi tænker dog, at der kun vil gå nogle måneder, før at hun igen vil synes, at karusselture på solsikken er sjove – hun skal bare blive lidt større og have lidt mere ro i kroppen :) Til gengæld synes hun lige nu, at solsikken er super sjov at kravle henover! Vi stiller derfor noget af hendes yndlingslegetøj på den ene side, som hun så kan få fat i ved at kravle hen over solsikken – og det kan hun få rigtig lang tid til at gå med. Solsikken er dermed ideel til forskellige ting afhængigt af, hvilket udviklingsstadie vores datter befinder sig i.

De små tumledyr hører til vores datters absolut yndlingslegetøj! Vores datter har været inde i en længere periode, hvor hun elsker dyr og især dyrelyde. Hun finder derfor tit kurven frem med de små tumledyr, og så tager hun dem op en efter en og vil have os til at fortælle, hvilken lyd dyret laver. Hun er især fan af traktoren og krokodillen – traktoren laver en sjov lyd, og krokodillen kan finde på at hapse/kilde, hvilket hun bare synes er super sjovt!

Vores datter får tit også tumledyrene med i bad. Når de bliver våde, kan de klæbes fast til siden af badekaret, hvilket er super smart. Dyrene kan nogle gange godt falde ned lidt hurtigt, når man har sat dem op, men det synes vores datter bare er super sjovt – især fordi der sprøjter lidt vand på hende, når de rammer vandet. Så det er bare blevet en del af legen! Når man har dem med i bad, så bliver de automatisk også gjort lidt rene, og det er jo bare win win, at man samtidig med leg også kan få fjernet alt den gamle savl mm.! Dyrene flyder på vandet, når man har dem med i bad.

Vi har fået et lille tip om, at man også kan smide de små tumledyr i opvaskemaskinen ved 40 grader, for at fjerne de bidemærker og skrammer, der er opstået. Vores opvaskemaskines laveste program er 50 grader, og vi har her prøvet at give et par af dyrene en tur i maskinen – og resultatet er blevet super fint! Mange af bidemærkerne var forsvundet helt (dog ikke de meget dybdegående bidemærker), og ridserne er blevet helt udglattet. Farven har heller ikke taget skade af at komme en tur i opvaskemaskinen. Hermed et godt tip givet videre! :)

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 11. JANUAR 2022

Vi har nu brugt de forskellige tumlemøbler fra Units i ca. 6 mdr.

Vores datter er nu 14 mdr. Siden vores datter blev ét år, har hun været særligt interesseret i solsikken og hesten, og hun hiver dem tit frem og viser os, at hun gerne vil lege dem – især hesten, som hun ivrigt vil ride på! Vi tænker, at vores datter har en særlig forkærlighed for hesten og solsikken pga. den forholdsvis store størrelse, som begge tumlemøbler har. Størrelsen er klart en fordel, da det betyder, at vores datter kan kravle på dem og bruge dem til udforskning og klatrelege. Der er SÅ mange anvendelsesmuligheder med de store tumlemøbler, og vi synes derfor klart, at dette er en investering værd. Selvom de store tumlemøbler er i en højere prisklasse, sammenlignet med de mindre tumlemøbler, så får man nogle virkelige gode, solide tumlemøbler, som kan bruges af både store og små.

Vores datter kan også rigtig godt lide at finde kurven frem med alle de små tumledyr. Så tager hun ét dyr ad gangen op af kurven, for at høre hvad det hedder, og hvilken lyd det siger. Det synes hun er rigtig sjovt, og det kan vi få lang tid til at gå med! Det samme gør hun også med fåret i mellemstørrelse, hvor hun hiver fåret frem og siger ”maaah” (mæhh). Fåret i mellemstørrelse bliver til tider brugt mere som en slags ”bamse” end et tumlemøbel. Da fåret har en passende størrelse til, at hun kan bære rundt på det, render hun tit rundt med det i armene og krammer det. Det er SÅ sødt! :)

Alle tumletingene holder rigtig godt. Der er nogle enkelte ridser i overfladen på solsikken og hesten, men det er ikke noget man ser, medmindre man kigger godt efter. De små tumledyr er lidt mere medtaget af bidemærker og ridser, men dette er forventeligt, når man har en pige med stærke bisser og noget blødt legetøj, der føles godt i munden :)

Vores datter har altid været god til at vise os, hvad hun selv gerne vil lege med, og her er Units tingene en klar favorit hos vores datter herhjemme! Vi tænker derfor, at Units vil være favorit mange måneder frem, og vi glæder os derfor til næste anmeldelse.

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 6. APRIL 2022

9. mdr.'s opdatering.

Vores datter er nu 17 mdr., og vi er fortsat super glade for Units tumlelegetøj.

Vores datter leger stadig flittigt med de helt små dyr. Hun er nu begyndt selv at lave ”rollespil”, hvor hun fx rider med den lille hest eller går med dyrene frem og tilbage. Som forældre synes vi, det er super spændende at se den udvikling, der her er sket, hvor dyrene i starten blev brugt mest til at ”gumle” på, mens hun nu bruger dem aktivt i sine egne lege. Vi tænker her, at de små dyr er rigtig gode til at stimulere sanserne og fantasien.

Vores datter leger stadig også med de større tumlemøbler. Hun er især vild med solsikken, som hun faktisk tit selv tager frem. Solsikken er næsten lige så høj, som hende selv, når den står op, og den er også ret tung, så hun bakser lidt med at få den frem, men det jo blot en del af legen :) Hun elsker at stå på den, så den vender med blomstersiden nedad og derfor kan vippe. Hun synes både det er super sjovt at vippe på den, men også at gå op og ned på den, mens den vipper. Begge dele er god balancetræning og er derfor også mere end blot leg.

Vores datter leger også glædeligt med den store hest, som hun tit prøver at ”ride” på. Hun har her den sidste månedstid fundet ud af, hvordan hun selv kan komme op på hesten og sætte sig med et ben på hver side (frem for begge ben på den ene side), hvilket har været rigtig god træning.

Fåret i mellemstørrelse bliver pt. brugt mindre end de andre tumlemøbler. Den har dog en fin størrelse til en lille skammel eller lille stol, som hun kan stå/sidde på.

Vores datter er stadig super glad for Units møblerne. Ligesom alt hendes andet legetøj, går hun lidt igennem nogle faser, hvor der nogle uger bliver leget rigtig meget med det, og derefter følger en pause, hvor der bliver leget mindre eller slet ikke med det. Efter en pause synes vores datter dog, at det altid er sjovt, når vi finder det frem igen, og på den måde føles det for hende sikkert tit som noget ”nyt” legetøj, selvom vi har haft det stående i 9 måneder nu.

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 29. JUNI 2022

Vi har nu brugt Units tumlemøblerne i 1 år, og vi har været super glade for dem!

Vores datter er snart 20 mdr., og hun bruger ofte stadig den store hest. Vores datter kravler tit selv op på den og lader som om, at hun rider. Vores datter bruger også ofte de helt små tumledyr. Med de små tumledyr laver vi ofte forskellige rollespilslege og dyrelydelege, fx ”hvilket dyr siger wrrrr?”, hvor hun så skal finde det i kassen eller ”bondegårdsleg”, hvor dyrene går rundt på bondegården, og køerne skal malkes mm. Dette synes hun er super sjovt, og det passer perfekt til alderen og de andre lege, hun også kan lide at lave, fx at lege isbutik, købmandsforretning eller "mor, far og børn" med sine bamser/dukker.

Units tumlemøblerne har fungeret så godt for vores datter gennem det sidste år, og der har været så meget sjov og forskellige former for leg. Alt afhængig af vores datters alder og udvikling har legene med tumlemøblerne ændret sig. Det har været fedt at se den udvikling i vores datter, og hvordan brugen af møblerne undervejs har ændret sig. Som så meget af det andet legetøj vores datter har, kommer og går lysten lidt, så vores datter har i nogle perioder leget meget med tumlemøblerne, mens hun i andre perioder ikke har leget lige så meget med det. Vi synes derfor, at det har været dejligt med et mindre udvalg af de forskellige tumlemøbler i forskellige størrelser, så vores datter har kunne lege med lidt forskelligt og skifte mellem de forskellige tumlemøbler helt afhængigt af, hvad hun i en given periode har fundet mest interesse i.

Indtil videre viser vores datter stadig interesse for de forskellige tumlemøbler, og vi tænker derfor, at de bliver stående i stuen i lang tid endnu.

Hvis man ønsker solide og gode tumlemøbler, som skal kunne klare lidt af hvert, bør man virkelig tage et smut forbi Units’ hjemmeside. Vi kan klart anbefale dem! :)

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 15. JANUAR 2023

Selvom vi i juni sidste år afsluttede anmeldelserne, vil vi lige give en lille ekstra opdatering herfra :)

Vores datter er nu 2 år, og hun er begyndt at bruge Units møblerne på en helt ny måde.

Vores datter er nu stærk nok til at kunne løfte hesten, og hun er derfor begyndt at ride rundt i huset på hesten selv. Det betyder, at hun ofte selv rider rundt på hesten, mens vi lige laver aftensmad eller andet.

Vores datter er også blevet mere modig, og hun vil derfor rigtig gerne øve sin balance på solsikken. Vores datter kan godt lide selv at stå på balancebrættet og hele tiden fornemme, hvordan hun kan holde balancen. Dette synes hun er super sjovt!
Vi er også begyndt at lave forhindringsbaner, hvor man skal hoppe fra det ene tumlemøbel til det andet uden at røre jorden. Dette synes vores datter også er super sjovt - især med balancebrættet, hvor hun skal holde balancen samtidig med, at hun skal hoppe til næste tumlemøbel.

Tumlemøblerne fra Units fungerer derfor stadig :)

Kærlig hilsen
Celine & Graham

Anmeldelsen er afsluttet…

Anmeldelse

Galleri

Klik for større udgave


Annonce