Annonce

De anmeldte produkter er stillet gratis til rådighed af producenten eller distributøren

Anmeldelse af Najell Easy Bæresele

Dato: 11. marts 2021

Najell blev grundlagt af Niklas Najafi og Freja Ljungdell Kristensen i 2012, hvor Niklas blev farbror til en smuk lille pige. Det udløste idéen om at lave en SleepCarrier, der kunne få hende og andre børn til at sove perfekt.

I dag udvikler Najell innovative babyprodukter til ungdommelige, urbane børnefamilier i bevægelse. Deres mål er at hjælpe familier med at leve det liv, de gerne vil. De ønsker at nå familier globalt og fremme en aktiv forældrerolle.

Najell er baseret i det sydlige Sverige, og de stræber mod at bringe ny og forbedret funktionalitet til alle deres produkter, så forældres liv bliver lettere og bedre. I udviklingen af deres produkter konsulterer de både familier og forskellige rådgivere. Alle deres produkter gennemgår omfattende lægeundersøgelse, så de er sikre på, at produkterne er 100% sikre for børn, og deres produkter gennemgår strenge tests af uafhængige testinstitutter.

Najell sikrer altid at levere "funktionelt kloge, godkendte produkter i overensstemmelse med medicinsk ekspertise og kvalitetssikring".

Følgende anmeldelse er lavet af Celine og Graham, der i november 2020 blev forældre til en datter.

Hvorfor har vi valgt produkter fra Najell?

Før vores lille pige kom til verden, havde jeg valgt at købe en strækvikle. Jeg havde en idé om, at vi ville få den brugt hele tiden, men vi endte dog med næsten ikke at få den brugt. Den tog for lang tid at tage den på og rette til, og vores kære pige mistede tålmodigheden, imens jeg bøvlede rundt med stoffet. Det var bare ikke den rigtige løsning for os. Vi havde derfor lagt ideen om at bære vores pige lidt på hylden, men jo ældre vores lille pige er blevet, jo tydeligere er behovet også blevet for at finde en anden løsning på at bære vores datter. Vores lille pige er lige nu 4 mdr. og vejer godt 8,5kg.

Løsningen blev en bæresele – og her faldt vi over Najell Easy, som virker til at møde alle de ønsker, vi har til et bæreredskab. Jeg ønsker et nemt og hurtigt bæreredskab, hvor jeg hurtigt kan tage hende op i 10 minutters tid, mens jeg lige får støvsuget, lavet mad, vasket tøj eller andet praktisk der skal løses. Udover at den skal være nem og hurtig at anvende, skal den også nemt kunne indstilles til - og bruges af - både mig og min mand, så vi begge kan få glæde af den.

Dernæst skal den kunne bruges til både front- og rygbæring, da vores lille pige efterhånden ikke er så lille mere, og derfor skal kunne bæres på ryggen til de lidt længere bæreture. Og ikke mindst (og vigtigst af alt), skal den være ergonomisk korrekt. Najell Easy bæreselen opfylder alle disse ønsker, og vi glæder os derfor meget til at bruge den, og se om den lever op til vores forventninger!

Førstehåndsindtrykket

Da vi modtager bæreselen, kan jeg slet ikke vente med at tage den på – og uden at kigge på instruktionerne, tager jeg den på, og lillepigen kommer i den i løbet af 5 sekunder. Den er super nem at gennemskue, og det kræver ikke instruktion at finde hoved og hale i den.

Najell Easy bæreselen er faktisk, som navnet antyder, easy! Udover det nemme design, som gør den simpel og hurtig at bruge, er de magnetiske spænder helt fantastiske og banebrydende inden for bæreredskaber, hvis du spørger mig! Med en enkelt hånd kan man klikke bæreselen af og på. Det er en genial opfindelse og gør et allerede-nemt bæreredskab endnu nemmere.

Bæreselen er enormt blød og lækker i kvaliteten. Stoffet virker åndbart og let, så hverken lillepigen eller mor får det for varmt. Bæreselen er meget let og på ingen måde tung, og så er den heller ikke på nogen måde stiv i stoffet, hvilket virker rigtig behageligt. Den er blød og medgørlig, og former sig derfor efter vores piges krop.

Når vores datter sidder i bæreselen, så får hun en god runding i ryggen, og jeg vil derfor mene, at hun sidder rigtig fint ergonomisk. Hun støttes samtidig rigtig godt under både numse og lår, og det ser rigtig dejligt og behageligt ud for hende. Bæreselen er ergonomisk korrekt og anbefalet af International Hofteledsdysplasi Institute. Vores datter virker til at sidde rigtig godt, og så virker hun tryg og glad (ekstra tryghed hos mor er altid et plus).

Bæreselen er også rigtig rar at have på for mig, som mor. Det store bærestykke, der sidder rundt om livet, er med til at skabe en god stabilitet, så man ikke får alt for ondt i ryggen. Der er en række stropper, som man kan indstille, hvilket også giver en god støtte og stabilitet. Ved skulderbladene kan den være lidt svær at justere selv, men udover dette er bæreselen nem at indstille – både før og efter vores lille pige kommer i den.

Selvom jeg kun har brugt bæreselen et par dage, så kan jeg kun sige - jeg ville ønske, at vi havde haft den noget tidligere! Vi er indtil videre meget imponeret over den, hvad den kan, og hvor nem den er at bruge, så vi glæder os meget til at fortsætte med at bruge den, det næste lange stykke tid.

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 6. APRIL 2021

Vi har nu brugt Najell Easy i en måned, og den har været fuldstændig uundværlig. Det har været en absolut life-saver! Og vi kan kun anbefale den til alle, der søger en bæresele.

Herhjemme er både datter, mor og far vilde med Najell Easy. Vores datter er rigtig glad for at sidde i bæreselen, hun synes, det er super hyggeligt og putter sig ofte ind til os. Hvis vi er ude at gå tur, falder hun ofte i søvn, og hvis hun ikke sover, så synes hun, det er spændende at kigge rundt på alt tingene og opleve verden.

Min mand arbejder i løbet af dagen, mens jeg går på barsel, og der er derfor ikke så meget far-datter tid i hverdagen. Min mand elsker derfor det ekstra nærvær med vores datter, som bæreselen kan give i de små stunder. I bæreselen kan de to lave aftensmad sammen, rydde op, handle ind eller andet, der lige skal nås at laves inden sengetid - uden at gå på kompromis med nærværet. I weekenderne kan de gå tur sammen eller tage ud og shoppe sammen i bæreselen. De synes begge, at det er rigtig hyggeligt, og så giver det en masse ekstra tryghed, nærved og kærlighed mellem far og baby :)

Som mor synes jeg, det er en ekstra hjælpende hånd at have Najell Easy ved min side. Jeg har lært at man, som nybagt mor, aldrig sidder stille, og at der er rigtig meget, der skal nås i løbet af en dag. Fordi Najell Easy er SÅ nem at tage på og bruge, er det tit, at vores datter bare lige kommer i den i 5 minutter, på den måde kan jeg lige få klaret lidt opvask, sterilisere et par flasker, få foldet vasketøj eller andet. Jeg vil meget hellere have, at hun sidder hos mig i 5 minutter, og at vi får lidt ekstra tid sammen, end at hun ligger på gulvet alene og keder sig. Det gør både mor og baby glad :)

Vores datter er lige fyldt 5 mdr. og vejer lige nu omkring 9kg. Vores pige kan derfor godt være lidt tung at bære rundt i armene længere tid ad gangen, men dette er ikke noget, vi bemærker, når vi bruger bæreselen. Vægten fordeles rigtig fint rundt, og det gør ikke ondt i ryggen at bruge selen. Jeg synes især, at selen fungerer rigtig godt, når vi er ude at gå eller laver noget aktivt. Hvis jeg står stille med hende i selen i mere end 10-15 minutter, fx hvis jeg laver mad i længere tid, begynder hun at føles tung, og der kan jeg godt få lidt ondt i ryggen, men nu vejer hun jo også ret meget efterhånden :) Er jeg i bevægelse, så går det super fint.

Najell Easy er super nem at justere, og den er derfor helt ideel at bruge af både mor og far, også selvom man som forældre er bygget forskelligt. Det tager ingen tid at justere den ind/ud, efter at den er blevet brugt af en anden, og den bliver derfor brugt flittigt af både mor og far herhjemme. De magnetiske spænder fungerer upåklageligt, og vi har indtil videre ikke oplevet nogen problemer med selen. Et lille tip herfra er, at man monterer de magnetiske spænder på plads, inden man tager selen af. På den måde kan man tage selen på, som en slags ”t-shirt” over hovedet, og man undgår også at selens dele vikler sig ind i hinanden under opbevaringen. På den måde kan man med to klik undgå, at det tager længere tid at tage selen på næste gang, den skal bruges.

Indtil videre har vi kun brugt frontbæring mod brystet. Når lillepigen bliver lidt ældre, og hun bliver for tung til at være foran, vil vi prøve med rygbæring; men indtil nu er det bare SÅ hyggeligt at have hende tæt og forrest :)

Indtil videre er der ikke en finger at sætte på noget som helst. Det eneste vi har at klage over indtil videre, er os selv – for hvorfor i alverden fik vi ikke en Najell Easy tidligere?! :) Vi ville ønske, at vi havde haft den her fra starten. Den er absolut guld værd i hverdagen, og vi kan derfor kun anbefale den til alle andre, der ønsker en nem bæreløsning uden at gå på kompromis med det ergonomiske :)

OPDATERET ANMELDELSE 6. JUNI 2021

Vi har nu brugt vores Najell Easy i ca. 3 måneder, og vi er stadig vildt glade for den. Vejret er efterhånden blevet varmere, og her har det åndbare hulnet-stof, som bæreselen er lavet af, været rigtig dejligt og gjort, at det ikke er blevet for varmt, når vi har båret vores datter.

Vi har haft nogle aftener på det seneste, hvor vores pige har haft svært ved at overgive sig til søvnen, og her har Najell Easy været vores redning. Far har sat hende i selen og efter bare 10 min. gåtur er hun faldet i søvn! Tak, Najell :)

Vi har nu prøvet både den rygbærende stilling og den frontbærende med udadvendt stilling. Da vores pige nu vejer 10 kg, er den rygbærende stilling efterhånden nødvendig, da hun er ved at blive tung at have siddende foran i længere tid ad gangen. Uanset hvilket bæreredskab man vælger, er den rygbærende stilling bare tricky! Det er rigtig svært at få sit barn om på ryggen, hvis man er alene om det – og jeg må indrømme, at jeg er super bange for at tabe hende eller et eller andet, så vi har indtil videre været to om at gøre det. Det kræver i den grad øvelse og tilvænning! Men så snart hun sidder på ryggen, sidder hun rigtig fint. Vi kunne godt ønske os, at hun sad lidt højere oppe, så vi kunne se hende bedre hvis vi drejer hovedet tilbage. Vi tror dog, at dette vil være muligt med mere øvelse og yderligere justeringer.

Vi har også prøvet frontbæring med udadvendt stilling en enkelt gang. Vores pige var rigtig glad for det, men vi synes, at hendes ben blev meget spredte i denne stilling. Med risiko for overstimulering, og da stillingen ikke virker ergonomisk korrekt, tænker vi at holde os til de to andre stillinger :)

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 20. AUGUST 2021

Vi har nu brugt vores Najell Easy i ca. 6 måneder. Som altid, har vi været rigtig glade for vores Najell. Til trods for at vi har brugt Najell’en rigtig meget, ser vi ingen slitage eller brugsspor på bæreselen – den ser (stort set) stadig ud som ny, og den holder sig rigtig pæn! Selvom bæreselen er i en lys sandfarve, ser den slet ikke beskidt ud – noget som har overrasket os meget.

Det netstof som bæresælen er lavet af holder også rigtig godt. Jeg havde måske lidt frygtet, at der på et tidspunkt ville gå hul på stoffet, hvis en af hullerne pludselig sad fast i noget, og man fik revet hul, men dette er slet ikke sket. Netstoffet virker meget solidt, og bæreselen ser bare stadig rigtig pæn ud og stort set ud som ny. Vores pige er også meget glad for at tygge i stropperne, men på trods af dette og mange tænder i munden, er der ikke kommet mærker eller huller i stoffet.

Vi har i en periode godt kunne mærke, at vi ikke har brugt Najell’en nær så meget, som vi har gjort tidligere. Vores datter har ikke længere samme behov for at sidde hos os, men vil i stedet gerne sidde mere selv. Tidligere nød hun at kunne sidde i Najell´en hos os, når vi f.eks. lavede aftensmad - nu vil hun meget hellere sidde og følge med fra sin højstol, så hun bedre kan se, hvad vi laver.

Hun er dog nu kommet i separationsfasen med fuldt drøn, og behovet for mor/far helt tæt på, er igen blevet stort. Og Najell’en har her været vores redning! Vores datter på 9 mdr. har virkelig kæmpet med søvnen på det sidste – hun har været så svær at putte både til lur og især til aften, og her har Najell’en været det eneste, der har virket. Hun har bare haft sådan et stort behov for at være rigtig tæt på os, og det er den eneste måde, vi har kunne få hende til at falde i søvn. Najell Easy er vores ”hvis alt fejler, virker Najell’en!” redning, og vi er derfor evigt taknemmelig for vores Najell herhjemme!

Det er derfor også med en del vemod, at vi må indse, at vores pige er blevet for stor til Najell’en :*( Den sidste måneds tid har vi godt kunne se, at den efterhånden var ved at blive lidt lille, men vi har bare ikke ville stoppe med at bruge den, da Najell Easy bare har været SÅ fantastisk! Vores pige er nu 9 måneder gammel og vejer omkring 10,3kg. Bæreselen støtter ikke længere fra knæhase til knæhase, og er begyndt at give nogle røde strammemærker på hendes lår, hvilket betyder at den er blevet for lille. Selvom Najell’en er sat til at kunne bære op til 13kg, tænker vi, at dette mere er en indikering af hvor meget vægt bæreselen kan tage, end det handler om alder og størrelse. Vi ville ønske, at vi kunne bruge den noget længere, men dette bliver desværre den sidste anmeldelse.

Det gode er dog, at vi snildt vil kunne gemme vores Najell Easy og bruge den igen, hvis der nu skulle komme en nr. 2 en dag ;) Bæreselen er stadig i rigtig flot stand, den har ingen tydelige brugsspor og kvaliteten er stadig helt i top. Der burde derfor være mange gode år i den endnu :)

Konklusion

Hvis man ønsker verdens nemmeste bæresele, hvis man ikke har noget erfaring med tidligere bæreredskaber, hvis man ikke kan finde op og ned i komplicerede bæreseler, vikler og slynger, hvis man har brug for en hurtig og nem løsning i hverdagen, så kan vi kun anbefale, at man vælger en Najell Easy!

Najell Easy er – som navnet antyder – virkelig easy! I modsætning til andre bæreseler på markedet kan man tage denne bæresele helt på, inden man sætter babyen ned i selen. Dette er et kæmpe plus, og det gør det bare super nemt at håndtere. Med to klik sidder baby i den, og man er klar til at gå ud ad døren!

Jeg vil ikke kalde Najell Easy for en ”mande bæresele”, da jeg som mor selv har været MEGA glad for den, men hvis man, ligesom min mand, ikke har mod på et eller andet kompliceret bæreredskab, men bare har brug for en nem og overskuelig bæresele som kan give den tætte kontakt mellem far/mor og baby, ja så er Najell altså ideel!

Selvom Najell Easy er let at bruge, går man ikke på kompromis med kvaliteten. Najell Easy er lavet af et super lækkert materiale, som føles af høj kvalitet. Stoffet er blødt, former sig efter barnets krop og er luftigt. De magnetiske spænder virker, og vi har aldrig oplevet nogen problemer med dem – de magnetiske spænder er GENIALE og vi kommer virkelig til at savne dem!!

Både min mand og jeg kommer virkelig til at savne vores Najell Easy. Vi har været sindsygt glade for den! Vi kan derfor kun sende vores varmeste anbefalinger herfra – og kan hertil kun anbefale, at man investerer i et bæreredskab så tidligt som overhovedet muligt, så man virkelig kan få udnyttet de første måneder, hvor de små virkelig elsker at sidde hos en :)

Kærlig hilsen
Celine & Graham

Anmeldelsen er afsluttet.

Anmeldelse

Galleri

Klik for større udgave


Annonce