Annonce

De anmeldte produkter er stillet gratis til rådighed af producenten eller distributøren

Anmeldelse af uldtøj- og nattøj fra JOHA

Dato: 1. november 2020

Hos JOHA går man ikke på kompromis med kvaliteten, det er baby- og børnetøj af den bedste uld og lækkert design igennem mere end 50 år. JOHA er en af skandinaviens største producenter af undertøj og nattøj i uld og bomuld til babyer og børn. Det er en dansk virksomhed med hovedkontor i Sunds, men JOHA-navnet markedsføres i ca. 900 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Tyskland, Belgien, Holland, England, Rusland og Japan.

JOHA lægger stor vægt på miljøvenlig produktion og var en af de første danske virksomheder, der blev godkendt til at benytte EU ECOLABEL (EUs miljømærke). I dag er alle JOHAs produkter certificeret Standard 100 by Oekotex. Derudover er de fleste af JOHAs uldprodukter Woolmark certificeret, og de har senest også modtaget "Animal Welfare" certifikatet.

Følgende anmeldelse er lavet af Celine og Graham, der i november 2020 venter deres første barn, en pige.

Hvorfor har vi valgt Joha?

Jeg har i mange år været vild med Johas tøj, og jeg bruger det også selv. Jeg har faktisk en gammel uld-silke bluse fra Joha liggende, som jeg kalder min ”feber-bluse”. Hvis jeg en aften føler, at en forkølelse eller noget sygdom er på vej, tager jeg den på, og næste morgen har jeg det altid bedre! Den temperaturregulerende effekt har altid virket på mig, og jeg har derfor ikke været i tvivl om, at vores lille novemberpige selvfølgelig også skulle have en masse uld, så hun hverken bliver for varm eller for kold, når hun fx skal sove.

Da lillepigen endnu ikke er kommet til verden, må vi vente lidt, før vi kan vurdere de enkelte tøjdele. Vi vil her kigge på de forskellige uldtyper og vurdere, om vi kan mærke forskel på fx uld-silke, merinould og uld-bambus. Vi vil også se på, hvordan de forskellige typer klare det i vask, om blødheden af de enkelte materialer ændrer sig, og om der ses forskel i kvalitet, mv.

Vi glæder os meget til at prøve de enkelte dele. Jeg glæder mig især til at se hende i hendes Joha soft-uld 2-i-1 dragt med passende hue i rosa-farve, når hun skal hjem fra hospitalet. Det bliver slet ikke til at stå for!

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 21. DECEMBER 2020

Vi har nu brugt forskellige stykker tøj fra Joha i godt en måneds tid, og vi må indrømme, at vi er blevet lidt af nogle uld-fans herhjemme :)

Tøjet er af super lækker kvalitet. Vi har indtil videre brugt tøj i 100% merinould samt huer i hhv. merinould-silke og merinould. Tøjet og huerne i merinould er lidt tykkere i ulden og føles derfor varmere sammenlignet med merinould-silken, som er meget tyndere i kvaliteten. Både merinoulden og merinould-silken har en meget lækker og blød kvalitet, og føles på ingen måde ”kradsende” eller ”uldagtig”. Da merinoulden er tykkere, har den været helt perfekt her i vinterkulden og været med til at holde lillepigen dejlig varm.

Når vi har skulle vælge tøj til den lille om morgenen, er uld-bodies blevet vores helt klare favorit! For det første er uld temperaturregulerende, og en body i uld sørger derfor for, at vores lille pige hverken bliver for varm eller for kold. For det andet er uld super stretchy, hvilket betyder, at det er rigtig nemt at give tøjet på – især bodies som skal over hovedet, og som ofte godt kan drille og sidde stramt om hovedet. Her strækker ulden sig nem over vores lille piges hoved, uanset hvilken slags åbning bodien har – og dette har givet os en langt mere tilfreds pige, når der pusles :)

En anden bonus, vi har fundet ud af, er, at uldtøj tørrer rigtig hurtigt efter vask. Hvis man ikke har så meget tøj til sin lille, eller hvis alt tøjet er beskidt, er det hurtigt løst - efter en vask tørrer tøjet ofte i løbet af et par timer. Dette har været en ret god hjælp, da vi bor i lejlighed og kun har en vaskemaskine i kælderen, som man skal reservere tid til. Desværre synes vi dog, at uld generelt kan være svært at vaske, hvis der kommer pletter på tøjet, herunder særligt pletter af den ”gule” slags :) Dette har som sådan ikke noget at gøre med Johas produkter, men er mere som en kommentar til uld generelt. Da man ikke på samme måde kan lægge uld i blød, bruge pletfjerner mm. er det svært at fjerne pletter fra ulden. Vores erfaring er dog, at pletterne er betydeligt nemmere at fjerne på det uldtøj, som er lidt mørkere i farven og mindre sart. Personligt ville vi derfor vælge uldtøj i fx lidt mørkere farver fx mørkere lyserød fremfor hvid.

Johas størrelser kører efter hele tal, hvilket kan være lidt forvirrende i starten, men det giver faktisk rigtig god mening, så snart man vænner sig til det. Vores lille pige vejede 3.742 gram og målte 52 cm, da hun blev født, og her var str. 60 alt for stort til hende. Så snart hun ramte de 4 kg og 54-55 cm, begyndte hun dog at kunne bruge noget af tøjet i str. 60, herunder body uden ærmer. Vores erfaring er, at det er ærmelængden, der er for lang i str. 60, mens længden på selve tøjet har passet fint næsten fra start. Det kortærmede tøj kan derfor umiddelbart bruges over længere tid, og er derfor en god investering, når det kommer til uldtøj og babyer, som lynhurtigt vokser ud af størrelserne! :)

Generelt synes vi faktisk, at Johas størrelsessystem virker som en betydeligt bedre investering, end så meget andet tøj, da man køber tøj i fx str. 50-60-70 fremfor 50-56-62 osv. Johas tøjstørrelser resulterer i en mindre mængde tøj, som kan bruges over længere tid, og det er derfor en god investering. Selvom Joha kan være ret dyrt, kan man altså bruge deres tøj i en længere periode, hvilket efter vores mening er med til at gøre, at det er pengene værd :)

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 7. MARTS 2021

Vi bruger stadig Johas uldtøj flittigt. Lillepigen (som efterhånden ikke er så lille mere) er først lige nu, i en alder af 15 uger og godt 8kg, begyndt at vokse ud af Johas str. 60 – til trods for, at hun bruger str. 68 i alle andre tøjmærker. Vores lille pige har dermed kunne bruge det samme tøj fra Joha i lidt mere end tre måneder, hvilket vi syntes er VILDT imponerende! Tøjet fra Joha er dermed det tøj der har holdt allerlængst i garderoben (ift. størrelsen).

Desværre er uld rigtig svært at gøre rent – især når det kommer til de gule ”remoulade” pletter, og noget af tøjet ser derfor efterhånden også ret så slidt ud – men til gengæld har det holdt rigtig længe! Så rent økonomisk er der bestemt noget at hente her, hvis man helst ikke vil købe tøj hver tredje uge (ligesom vi har måtte gøre, når man bare har en pige, som vokser med lynets hast :)).

Vi har især været rigtig glade for Johas uldtøj til om natten. Den temperaturregulerende funktion virker bare rigtig godt for vores varme pige. Særligt er bodies uden ærmer blevet en stor favorit herhjemme, som nattøj, da ulden holder hende varm om brystkassen, mens de korte ærmer lufter, og sørger for hun ikke bliver for varm.

Vi er begyndt at bruge enkelte dele af Johas uldtøj i str. 70, herunder tøj i merino uld-silke. Kvaliteten af uld-silken er enormt lækker og meget blødt. Uld-silken er meget tyndere i kvaliteten end den rene merinould, som vi har brugt gennem vinteren. Merinoulden, som har været ret tyk i kvaliteten, har passet rigtig godt til vinterperioden, og vi tænker derfor, at den tyndere uld-silke vil passe bedre til de næste par måneder, hvor vi går en lidt varmere tid i møde.

Vores lille pige bliver hurtigt varm og på de lidt varmere vinterdage, har vi derfor nogle gange kunne mærke, at merinoulden har været for varm/for tyk. Vi er derfor indtil videre meget begejstret for uld-silken, som virker mere åndbar i kvaliteten. Hvis man har en baby med lige så mange lækre deller som vores, og som har en tendens til at være lidt varm, så kan det være, at uld-silke også er det rigtige uld-valg for jer!

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 7. MAJ 2021

Vi har nu brugt JOHAs str. 70 i godt tre måneder, og vores pige er med sin alder på 6 mdr., 10kg og 68cm så småt vokset ud af de fleste dele - bortset fra en sød uldkjole og et par bukser med indbyggede futter, som hun nok vil kunne passe noget tid endnu, da vores erfaringer siger os, at disse dele altid holder længere end bodies og bukser :)

De seneste tre måneder har vi brugt uldtøj af ren merinould, merinould/silke samt uldbaseret økologisk bambus. Jeg er personligt størst fan af merinould/silken – den er betydeligt tyndere i kvaliteten sammenlignet med de andre uldtyper, som vi har prøvet, og er derfor ideel for vores pige til at sove i eller bruge som undertøj.

Merinould/silken er dejlig blød og har pga. den tyndere kvalitet været særlig god her i foråret, hvor vejret er blevet varmere, og vores pige har haft brug for mindre tøj. Min mand er til gengæld størst fan af den uldbaserede økologiske bambus. Han synes, det er den dejligste og blødeste uld, som vi har haft, og han kan godt lide, at kvaliteten er lidt tykkere sammenlignet med uld/silken. Dette viser bare, at alle folks præferencer er vidt forskellige, når det kommer til uld, og at der ikke er ét match til alle! Det kommer helt an på ens præferencer og behov, hvad man skal bruge uldtøjet til og i hvilken sæson.

Vi synes, det er så imponerende, at vi gennem de seneste seks måneder, kun har skulle bruge to tøjstørrelser! Når man tænker på, hvor meget tøj vi i løbet af seks måneder har måtte købe og skifte ud konstant – gennem 6 mdr. har vi brugt alt fra str. 50 til str. 74 – så må man sige, at JOHAs tøj er et rigtig godt køb, og at størrelserne (og måske uldens kvalitet) er med til at gøre, at tøjet kan blive betydeligt længere i garderoben.

Konklusion

Vi har været rigtig glade for JOHAs uldtøj, og kan varmt anbefale det til alle. De første par måneder var JOHAs uldtøj særligt et must, da det holdt vores vinterpige dejlig varm og tempereret, så hun aldrig blev for kold eller for varm – uanset om hun var inde eller ude, sov eller var vågen. Ulden har også været vores redning, når vores pige har reageret med feber på sine vaccinationer.

Uanset hvilken blend man vælger (merinould, uld/silke eller uld/bambus), får man et rigtig lækkert stykke tøj. Uldtyperne har forskellige funktioner og dækker dermed forskellige behov, og vi vil derfor anbefale, at man har en blanding af de forskellige typer af uld liggende. Hvis man fx ønsker en lidt tykkere uld, fx til vinter eller til en nyfødt, vil ren merinould eller uld/bambus være ideelt, hvis man ønsker en lidt tyndere uld, fx til sommer eller en baby, som er meget varm, vil uld/silke være ideelt.

Selvom at JOHAs tøj ligger i en lidt højere prisklasse, får man virkelig noget for pengene! Da JOHA bruger hele tøjstørrelser, kan barnet bruge tøjet i længere tid ad gangen, sammenlignet med andre tøjmærker. Dernæst holder tøjet rigtig godt, vask efter vask – det er slidstærkt, farven falmer ikke og så holder syningerne, knapperne mm. JOHAs tøj er derfor en god investering og føles ikke som penge ud af vinduet, hvilket vi ofte har følt med andre børnetøjsmærker. Vi vil uden tvivl fortsætte med at købe tøj fra JOHA.

Kærlig hilsen
Celine & Graham

Anmeldelsen af dette produkt er afsluttet...

Anmeldelse

Galleri

Klik for større udgave


Annonce