Annonce

De anmeldte produkter er stillet gratis til rådighed af producenten eller distributøren

Anmeldelse af premium kapok babynest - fra Filibabba

Dato: 1. november 2020

Filibabba er et dansk designbrand beliggende i Aarhus. De skaber baby- og børneinteriør i kvalitets- og tidsløst design til små og mindeværdige øjeblikke. Ejerne Christian Bendtsen og Lasse Rolighed Olesen lancerede den første kollektion i 2015, og Filibabba var den første danske virksomhed med en BabyNest på markedet. Deres BabyNest er siden blevet re-designet, så den lever op til alle sikkerhedskrav og samtidig giver værdi i form af både kvalitet, design og funktionalitet. Deres motto er "Vi tror på Nordic Niceness".

Følgende anmeldelse er lavet af Celine og Graham, der i november 2020 venter deres første barn, en pige.

Hvorfor har vi valgt denne babynest?

For mig har en babynest været et af de der must-haves, man bare skal have til den lille nyfødt. Jeg forestiller mig, at vi kommer til at bruge babynesten rundt omkring i lejligheden, hvor lillepigen kan tage sine lure, mens jeg laver nogle gøremål ved siden af, til at hygge i sofaen eller på gulvet. Jeg er gennem graviditeten gået meget op i at finde temperaturregulerende produkter - dyne, sengetøj, tøj mv. - for at undgå overophedning. Og her er Premium kapok babynest fra Filibaba ikke en undtagelse. Netop kapok skulle være både temperaturregulerende og fugttransporterende, hvilket jeg finder meget positivt, så lillepigen ikke får det for varmt under hendes lure.

Derudover er babynesten lavet af 100% økologisk bomuld. Jeg forsøger altid at finde økologiske produkter, især når det kommer til lillepigen og hendes følsomme hud. Det er generelt et kæmpe plus for mig at babynesten både er økologisk og temperaturregulerende. Jeg glæder mig derfor meget til at se, hvor godt den temperaturregulerende funktion virker – og om det overhovedet virker.

Førstehåndsindtrykket

Da vi modtager babynesten, er der slet ingen tvivl om, at dette er sand ”premium” kvalitet. Jeg har gennem de seneste mange måneder været rundt i utallige butikker, og set på den ene babynest efter den anden, og den her er klart den lækreste af dem alle. Stoffet er af en super lækker og næsten ”silke-lignende” kvalitet. Selvom stoffet er blødt og lækkert, virker babynesten dog stadig til at være af den helt rigtige fasthed – både i madrassen og i kanten rundt. Fastheden på madrassen er betydeligt bedre end andre babynests, jeg har kigget på, og det beroliger i den grad mit mor-hjerte, som har læst så mange skrækhistorier om vuggedød og risikoen for at side fast i kanten.

En funktion, som jeg rigtig godt kan lide, ved denne babynest er, at den kan bruges som babynest de første ca. 6 mdr. og derefter kan den skilles ad, så man kan bruge madrassen og sengeranden for sig. Vi ved naturligvis ikke endnu om denne feature bliver nødvendig, men jeg kan godt lide, at vi har muligheden for dette senere hen, hvis det skulle blive nødvendigt. Dernæst tiltaler det mig, fra et bæredygtighedsperspektiv, at de ting man køber, har en længere brugsanvendelse end 6 mdr., før de bliver smidt på loftet og ”glemt”.

Det eneste, som jeg lige nu er lidt skeptisk omkring, er vaskeanvisningen af produktet. Ifølge vaskeanvisningen bør man kun vaske betrækket ved 30 grader, og madrassen kan ikke vaskes grundet kapokfibrene. I tilfælde af at uheldet af ude, er jeg i tvivl om, hvorvidt babynesten kan blive ordentlig ren. Dette må komme an på en prøve, når og hvis det engang sker…

Da lillepigen endnu ikke er ankommet til verden, må vi stadig vente i spænding og se om babynesten lever op til det meget positive førstehåndsindtryk. Vi glæder os meget til at bruge den rundt omkring i hjemmet, finde ud af hvor anvendelig den er i hverdagen, samt hvor godt den temperaturregulerende effekt virker.

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 21. DECEMBER 2020

Vi har nu brugt babynesten i en godt måned, og den har bare været fuldstændig uundværlig! Et must-have til alle nye forældre!

Vi har brugt babynesten hver dag, fx når lillepigen skal tage en lur, når vi lige skal lave en flaske og har brug for at lægge hende fra os i et par minutter, eller når gæsterne er på besøg, og det er hyggeligt at have hende liggende ved siden af. Da vi har en co-sleeper ligger vi hende ikke i babynesten om natten, men til trods for dette bruger vi stadig babynesten flere gange om dagen, og den har været helt uundværlig at have liggende rundt omkring i huset.

Det er tydeligt, at vores lille pige føler sig meget tryg i babynesten. Siderne omslutter hende så fint, og det er tydeligt, at det skaber en tryghed og en ro. Hun falder ofte helt til ro, når man lægger hende i den, også selvom hun har været urolig forinden. Vi føler os også meget trygge ved at bruge babynesten. Fastheden i madrassen holder, madrassen er ikke blevet blødere, efter vi har brugt den, og hun falder ikke ud til siderne, når hun sover i den.

Fra et mere æstetisk perspektiv har babynesten dog mistet lidt sin form. Da den er åben for enden, er den blevet lidt skæv i siderne. Det har ikke haft nogen betydning for brugen af babynesten, og vi føler os stadig trygge ved, at hun ikke falder ud til siden i den, men rent æstetisk set har den (overraskende) hurtigt mistet sit ”nye” udseende. Hvad der også kan bidrage til, at den ikke længere ser så ny ud er, at babynesten er cremefarvet og derfor hurtigt bliver beskidt. Vores lille pige har en tendens til at gylpe lidt, og den får derfor mange pletter på en dag. Da vi ikke kan vaske betrækket hver dag, fungerer det fint at fjerne pletterne med en våd klud med lidt varmt vand. Pletterne forsvinder med det samme, og den tørre derefter relativt hurtigt. Betrækket vaskes også meget nemt i maskinen. Alle pletterne er efter vask forsvundet, og betrækket er stadig blødt bagefter og ikke krympet.

Det er muligt, at det skyldes sikkerhedsmæssige årsager, men det eneste vi savner ved babynesten er nogle håndtag, så man nemmere kan flytte rundt med den. Da vi ikke bruger babynesten i hendes seng men i stedet i løbet af dagen, ville det være betydeligt nemmere at bære rundt på den i huset, hvis den havde et par håndtag. Det ville derfor være et kæmpe plus, og big thumps up herfra, hvis babynesten fik nogle flotte matchende læderhåndtag. Vi sender derfor en stor opfordring afsted herfra :)

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 7. MARTS 2021

Vi har nu brugt babynesten i ca. tre måneder, og vi bruger den stadig flittigt hver dag. Vores lille pige vokser sig bare større og større for hver dag der går, så det bliver spændende at se, hvor længe hun kan bruge den. Vi tænker, at vi nok på et tidspunkt inden for den nærmeste fremtid bliver nødt til at fjerne madrassen, da den begynder at virke lidt kort – vi må se!

Selvom babynesten indeholder kapok og derfor er anti-bakteriel, bliver babynesten hurtigt visuelt beskidt (sandsynligvis pga. den lyse farve), og vi vasker den derfor ofte.

Madrasbetrækket er nemt at vaske, men det er dog meget vanskeligt at få betrækket af og på. Betrækket tages af og på gennem en lille åbning bagpå – og denne åbning er simpelthen bare for lille. Jeg kan personligt slet ikke få betrækket på, og min mand skal også bakse med det (selvom han ikke er glad for at indrømme det). Vi tænker, at det ville være meget smartere hvis hullet var lidt større, hvis hullet gik på langs med madrassen (i stedet for på tværs), eller hvis betrækket kunne tages af og på med en lynlås.

Dernæst synes vi, at det er ærgerligt, at man ikke kan tage betrækket af ”slangen”, da den efterhånden også er blevet lidt beskidt at se på. Men da der er tale om kapok, har vi ikke turde at vaske slangen endnu, da vi tænker, at den bliver svær at tørre – og da vi bruger babynesten ofte, har vi ikke mulighed for at vente flere dage på, at den tørrer... Vi vil derfor foreslå, at man på en ny model kan fjerne og vaske betrækket på slangen.

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 7. MAJ 2021

Vi har nu brugt vores Premium kapok babynest i 6 måneder, og vi har været super glade for den! Vi har brugt babynesten næsten hver dag, indtil fornylig - da vores datter er ved at vokse ud af den. Babynesten har stadig lige et par cm tilbage i længden, inden hun vokser helt ud af den, men da vores pige har lært at rulle, er vi ikke længere helt sikre på at hun ikke kan rulle ud af den, og vi har derfor måtte pakke den væk. Øv :/ Babynesten er dog lavet til aldersgruppen 0-6 mdr., og vi må derfor sige, at vi har fået så meget ud af den som muligt!

Da vores pige gerne vil rulle om på maven, når hun sover, giver det ikke rigtig mening for os at bruge slangen uden madrassen, selvom vi faktisk synes dette er en rigtig smart idé.

Konklusion

Premium kapok babynest fra Filibaba har været et absolut must og været helt fantastisk at have – især gennem spædbarnstiden, de første tre måneder. Vores pige har i babynesten kunne tage sin lure, - overalt i lejligheden, ved siden af os i sofaen, og når vi har besøgt mormor og morfar. Den har givet hende den tryghed, som hun har haft brug for, og samtidig har den givet os som forældre en stor tryghed, da vi ved at kvaliteten har været det bedste.

Denne babynest er lavet i et lækkert, fugttransporterende og temperaturregulerende materiale, som har været med til at sikre, at vores lille pige ikke har fået det for varmt. Samtidig har babynesten en rigtig god fasthed i både madras og slange, sammenlignet med mange andre babynests, som vi synes bliver for bløde. Denne babynest er af yderst høj kvalitet, og vi mener, at den er alle pengene værd. Vi kan slet ikke nævne alle de gode ting, vi synes om dette produkt. Et must have til alle nybagte forældre!

Kærlig hilsen
Celine & Graham

Anmeldelsen af dette produkt er afsluttet...

Anmeldelse

Galleri

Klik for større udgave


Annonce