Annonce

De anmeldte produkter er stillet gratis til rådighed af producenten eller distributøren

Anmeldelse af sengetøj fra FIVEMOREMINUTES

Dato: 1. november 2020

FIVEMOREMINUTES blev skabt med en forkærlighed for ærlige produkter. Det er dansk designet sengetøj, som er funktionelt, naturligt økologisk og bæredygtigt, og så er det 100% produceret i EU. FIVEMOREMINUTES er stiftet af designerne Ditte Marie & Julia og koncept- og marketingmand, Peter.

Følgende anmeldelse er lavet af Celine og Graham, der i november 2020 bliver forældre for første gang til en lille pige.

Hvorfor har vi valgt dette sengetøj?

Vi har valgt sengetøjet fra FIVEMOREMINUTES, da vi først og fremmest godt kunne tænke os et temperaturregulerende sengetøj. Noget af det som jeg især har tænkt meget på her op til fødslen er, hvordan jeg bedst muligt kan sikre, at vores lille vinterpige hverken vil få det for varmt eller for koldt, især når hun skal sove. Et temperaturregulerende sæt sengetøj virker derfor helt ideelt. Dernæst er sengetøjet økologisk. Vi forsøger generelt at købe så meget økologisk som muligt, særligt når det kommer til materialer, som skal i kontakt med den fine babyhud, og dette sengetøj tjekker dermed flere ting af på listen. Vi glæder os meget til at se hvordan den temperaturregulerende og svedabsorberende effekt virker - hvor godt det virker og om det virker.

Førstehåndsindtrykket

Da vi modtager sengetøjet, er det i den fineste indpakning. Sengetøjet er foldet pænt med en sløjfe omkring og indpakket i en fin papirspose. Der er i den grad kælet for detaljerne, og man kan ikke andet end at blive helt glad, når man åbner pakken. Sengetøjet har en fin lyserød farve og virker (overraskende) meget blødt. Jeg må indrømme at være lidt af en hør-skeptiker – jeg forbinder ofte hør med noget, der kradser og krøller. Men dette sengetøj er langt blødere end hvad vi havde forventet, virker af generel lækker kvalitet og så krøller det næsten ikke.

Da vi stadig venter på lillepigens ankomst, er jeg pt. fuldt i gang med min ”nesting” fase, hvor jeg gør hele lejligheden klar til, at hun skal ankomme. Jeg har derfor vasket sengetøjet som anvist (ved 40 grader), og efterfølgende givet det en tur i tørretumbleren, så det nu er klar til at blive lagt i vuggen. Sengetøjet er her stadig lige så blødt som før, og det krøller næsten ikke. Det var en positiv overraskelse, da jeg havde en forventning om, at 100% hør ville krølle en del efter en omgang i tørretumbleren. Jeg må dog indrømme, at jeg er lidt skeptisk overfor vaskeanvisningen på 40 grader. Jeg vasker altid håndklæder og sengetøj på mindst 60 grader, for at være sikker på, at alle ”baktusserne” forsvinder. Hvis lillepigen har haft et uheld over natten, tvivler jeg derfor på om sengetøjet kan blive rigtigt rent ved 40 grader, og hvordan det evt. vil se ud efter vask ved 60 grader – dette må komme an på en prøve, når vi (forhåbentlig snart) får brugt sengetøjet ?

Kærlig hilsen
Celine & Graham

NY OPDATERET ANMELDELSE 21. DECEMBER 2020

Vi har nu brugt dynebetrækket i godt en måned, og det er dejligt at putte vores lille pige i dynen om aftenen. Betrækket er blødt og lækkert, det virker på ingen måde tungt, og det lægger sig bare let over hende, når man putter hende. Det bedste ved betrækket er, hvor let betrækket føles. Den temperaturregulerende funktion virker umiddelbart godt, og vi har endnu ikke oplevet, at hun bliver for kold eller for varm. Vi føler det dog nødvendigt at nævne, at den babydyne vi har, også er temperaturregulerende, hvilket muligvis spiller sammen med dette.

Dynebetrækket har været vasket og tørretumblet nogle gange, og det virker stadig blødt. Vi har indtil videre fulgt vaskeanvisningerne ved 40grader og betrækket virker umiddelbart rent og pænt. Vi har dog ikke haft nogen ”uheld” indtil videre, så betrækket har ikke været sådan ”rigtigt” synligt beskidt, når vi har vasket det. Jeg må indrømme, at jeg stadig er skeptisk ved at vaske et dynebetræk ved 40grader. Næste gang vi vasker det, vil jeg derfor forsøge at vaske det ved 60grader, og så må vi se, hvad der sker...

Der er desværre en tendens til, at dynen falder ud af betrækket. Vi ved ikke, om det er af sikkerhedsmæssige eller designmæssige årsager, at der ikke er brugt knapper i betrækkets lukning, men den manglende lukning betyder, at dynen ofte er faldet ud af betrækket om morgenen. Det er ærgerligt, at betrækkets foldede åbning/lukke ikke kan holde på dynen, da det ellers er et rigtigt dejligt dynebetræk – men det er heldigvis et easy fix! Vi sender derfor en kæmpe opfordring herfra til, at I tilføjer et par knapper i lukningen.

Kærlig hilsen
Celine & Graham

OPDATERET ANMELDELSE 7. MARTS 2021

Selvom at hør naturligt er snavs- og bakterieafvisende, har vi, som nævnt i tidligere anmeldelser, været lidt skeptiske omkring vaskeanvisningen af betrækket ved 40 grader. For at sikre at alle bakterier og støvmider er væk, er den generelle anbefaling, at man vasker sengetøj ved 60 grader. Så når det kommer til tekstiler, som især bruges af vores lille pige, har vi simpelthen ikke ville tage nogle chancer – og vi har derfor valgt at vaske betrækket ved 60 grader. Det skulle vi ikke have gjort.

Efter at vi har vasket betrækket ved 60 grader, har betrækket desværre mistet sin bløde kvalitet. Betrækket er blevet stift og hårdt, og det føles ikke lige så lækkert og blødt, som det gjorde i starten. Dette er måske ikke så overraskende, da vi bevidst har valgt ikke at følge vaskeanvisningen – og dette er selvfølgelig helt vores egen skyld - men vi synes dog stadig, at det er ærgerligt, at kvaliteten ikke kan holde til de varmere vaskegrader. Betrækket er stadig fint i farven.

Konklusion

Alt i alt syntes vi, at dynebetrækket har en masse gode kvaliteter – det er allergivenligt, økologisk, og så virker den temperaturregulerende funktion rigtig fint. Vi synes personligt, at det er ærgerligt, at betrækket ikke kan holde til at blive vasket ved mere end 40 grader, men dette er selvfølgelig en smagssag, og det er op til den enkelte, hvad man foretrækker.

Dernæst vil vi foreslå, at der tilføjes nogle knapper eller lynlås i betrækkets åbning, for at betrækket fungerer optimalt. Hvis man vælger at holde fast i vaskeanvisningen ved 40 grader, får man et dejligt og blødt dynebetræk, som er lækkert og luftigt i kvaliteten.

Kærlig hilsen
Celine & Graham

Anmeldelsen af dette produkt er afsluttet.

Anmeldelse

Galleri

Klik for større udgave


Annonce