Annonce

Annonce

Svar: Prinsessen på ærten nægter at sove


29. august 2006

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Fiona´s trætte forældre

Tak for jeres brev. Det er meget svært for mig at gennemskue, hvad der sker, når jeg ikke kan være til stede i situationen. Men jeg vil prøve at komme med lidt overvejelser og så kan I selv vælge til og fra.

Min umiddelbare tanke er at der er sket meget for jeres lille pige de sidste måneder. For det første har hun været syg og har sandsynligvis haft svært ved trække vejret pga sin RS virus. Når så små børn rammes af denne virus bliver de ofte rigtigt dårlige.

Det har betydning fordi hun jo kan have fået en erfaring med sig om at når man har sovet lidt, så klotter næsen til og så kan man ikke får vejret. Så selv om hun ikke længere har det problem, så husker kroppen og "et fald i en drøm" kan måske give en forskrækkelse, som vækker minder og hun våger ulykkeligt op.

I er samtidig flyttet, hun sover i nye omgivelser, der er nye lyde, lugte osv. Nogle børn reagerer ikke på sådanne ting, mens andre børn er meget sensitive og især har brug for genkendelighed. Derfor har det måske virket stressende for hende og det har været svært for hende at finde roen det nye sted.

Hun er også begyndt i vuggestue. Det er en stor omvæltning og hun oplever rigtig meget, som skal bearbejdes om natten i drømme. Det er normalt at børn i den periode, hvor de begynder pasning, oplever meget nyt og derfor også mere uroligt om natten, på samme måde som de ofte er mere trætte i løbet af dagen. At det er nødvendigt ...


Annonce

... at være mere om hende om eftermiddagen kan således være en almindelig følge af ovenstående.

Det er derfor også normalt at hun fortsat har behov for at sove 2 lure dagligt og det er helt i orden. Det lyder umiddelbart ikke som om at det skal ændres lige nu. Nogle børn er omkring 1½ år før de kan nøjes med en lidt længere middagslur.

Det at vågne med skrig kan også lede tanker hen til om hun har ondt. Børn der har smerter vågner ofte ved skrig og er utrøstelige som I beskriver. Det kan være tænderne eller ørerne, maven, benene. Nogle gange kan man ikke lokalisere smerten, men det hjælper f.eks. at give lidt paracetamol. I kan prøve at drøfte dette med lægen.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


I fortæller at hun drikker rigtig meget og ud fra jeres beskrivelse så lyder det også af meget. Har hun så også tilsvarende store vandladninger og har hun andre tegn som kunne være anderledes? Jeg tænker på, hvordan hun virker generelt?

I skriver at hun i vuggestuen er frisk og glad, oplever I hende også sådan hjemme - I kender hende trods alt bedst. Eller virker hun uoplagt, har hun nedsat appetit, leger hun som hun plejer, har hun f.eks. haft svamp i numsen eller andre tegn på infektion osv. Jeg spørger fordi jeg tænker at hvis hun har flere symptomer på at hun egentlig ikke er helt frisk, så ville jeg lige få hende tjekket af lægen.

Ært eller ej, så må der være en årsag og jeg håber at lidt af mine overvejelser kan bringe jer videre. Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

19. september 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Antal dagslure og kunne sove igennem?

Kære Helen, Endnu et spørgsmål til dig :) Jeg er lidt i tvivl om min...

Læs hele brevet og Helens svar


28. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Nedtrapning af amning, søvn og vintertid

Hej Helen. Min datter fylder 7 måneder om ca. 2 uger og så skal vi jo til...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2017 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

2 år og 8 mdr: Syng eeeen til sidste sang!

Kære Helen, Alt er faser! Men den her har varet næsten 2 år og 8 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp - søvnproblemer II

Hej Helen. I forbindelse med et tidligere spørgsmål jeg sendte til dig, vil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udstyr

Tænk fremad når du skal vælge, hvad du køber til dit barn. Et barn får brug for rigtig mange ting og meget er ofte dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.

Autostol, kravlegår og andre babyting kan lejes flere steder og til meget fornuftige priser.

Senge, høje stole, autostole, og andre større anskaffelser bør være mærket DVN (Dansk Varefakta Nævn) eller DS (Dansk Standard). Det er...

Læs mere i Babylex

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annoncer

Annonce