Annonce

Annonce

Brev:

Putning - 11 mdr.


22. april 2024

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Putning - 11 mdr.

Hej Helen,

Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal tilmed starte i vuggestue d. 1. maj. Meget af hans liv har han sovet korte lure og haft mange opvågninger om natten, men nu er han endelig begyndt at sove meget mere sammenhængende + længere lure om dagen. Jeg har 2 spørgsmål omkring søvnen:

1. Vi ved simpelthen ikke, hvordan vi skal lære ham at falde i søvn selv i sin seng. Nu starter han som sagt i vuggestue lige om lidt, og kan se i deres informationsbrev at de forventer at barnet nogle lunde kan falde i søvn uden at blive vugget og den slags. Vi vugger ham stadig HVER gang han skal sove. Det er det eneste der virker.

Vi har prøvet at lægge ham ned i tremmesengen og blive hos ham, men han rejser sig konstant op og står ved tremmerne og søger kontakt. Nogle gange går vi kortvarigt ud, for at give det lidt tid, men når vi kommer tilbage har han normalt smidt sutten og står og gumler i tremmerne.

Vi har også ofte øvet med at vugge ham til han næsten ...


Annonce

... sover og så lægge ham, nogle gange virker det, andre gange ikke, men vi kan lige som ikke rigtig komme skridtet videre.

Vi er også dødtrætte af at vugge ham i armene, han bliver jo tungere hele tiden og vil ikke svøbes mere, selvom det var det der plejede at berolige ham, men tænker han jo nok bare er blevet for gammel til det... Vi er ved at være godt frustrerede, og vi håber at du kan hjælpe os med, hvordan vi gør det anderledes :)

2. Vi har oven i det virkelig svært ved at putte ham om aftenen. Og jeg ved ikke om det i virkeligheden er fordi, at han slet ikke skal sove to lure mere?

Han står ca. op kl. 6.00 og sover formiddagslur kl. 9-11/11.30. Herefter sover han eftermiddagslur fra kl. 14.30-16 ca. Derfor er det helt umuligt at putte ham kl. 19, hvilket vi har gjort meget af hans liv, hvor det virkede fint. Og kl. 20 er han stadig ikke helt træt nok til at falde i søvn. Pludselig er hele aftenen næsten forsvundet... Er der behov for en hel anden dagsrytme mon?

Venlige hilsner

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2024 | Kost og ernæring | 12 mdr.

1 år, mad og sove egen seng

Hej Helen, Lige lidt info om vores dreng. Han er en etårig, lattermild,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2024 | Opdragelse | 12 mdr.

Temperament 12 mdr.

Kære Helen Vores søn på lidt over 1 år er gennem den sidste måned blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Dårlig søvn og stop af amning

Hej Helen. Nu har jeg endelig fået taget mig mod og tiden til at skirve til...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2024 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Aftensmad og natteroderi

Kære Helen. Tak for dine tidligere råd og vejledning. Jeg kunne godt bruge...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2024 | Udvikling | 11 mdr.

Rykker hår ud af hovedet

Hej Helen Min dreng bliver et år i april og han virker umiddelbar til at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fontanellen

Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.

Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...

Læs mere i Babylex

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce