Annonce

Annonce

Svar: Søvn - det virker godt men...


28. november 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor

Tak for dit brev og stort tillykke med at I venter en lillebror, hvor er det dejligt - og så kun med godt 1 års mellemrum, de kan få stor glæde af hinanden :)

Som udgangspunkt skal man ikke ændre noget der fungerer. Jeres datter får nu kun 2 flasker i døgnet, hvilket er helt alderssvarende. Hun falder rigtig fint i søvn og sover i løbet af 2 minutter, når du putter hende - og ofte behøver du ikke gå med barnevognen men kan bare rokke den lidt, så sover hun. Det lyder så fint - og samtidig fortæller du, at hun sover betydeligt længere end hun tidligere har gjort. Nu sover hun ofte 1.5 time til hver lur (krydser fingre for at det fortsætter :)).

Du må gerne putte hende i barnevogn om dagen og i tremmesengen om natten. Du må gerne have denne forskel. Det kan være rigtig praktisk i hverdagen, at hun netop kan sove i sin barnevogn. Det giver dig mulighed for at trille op at handle eller lignende, ligesom I også kan tage på ture, hvor hun så bare kan falde i søvn, når det er tid - så hun ikke er afhængig af sin seng for at kunne sove. Hun må således gerne have to trygge sovesteder:)

Hvis du på et tidspunkt ønsker at ændre på det, så kan du godt gøre det du selv har tænkt - arbejde på at putte hende i barnevognen uden at rokke hende og derefter putte hende i tremmesengen. Men det er så kortvarigt at du rokker hende, og hvis hun er vant til at sove i sin tremmeseng, så kan hun sandsynligvis også puttes i den om dagen, hvis det en dag er for koldt til at sove ude. Så bruger du bare de samme rutiner i tremmesengen, som du normalt putter hende med.

Når hun om et par måneder bliver storesøster, så vil der naturligt ske nogle ændringer, og det kan ikke undgå at påvirke hende. Det kan f.eks. godt påvirke hendes søvn og hendes evne til at overgive sig til søvnen. Derfor er der ikke grund til at du lige nu ...


Annonce

... forsøger at ændre en masse, og jeg vil foreslå dig, at du i stedet netop gør det som virker, så du sikrer hende den søvn, som hun har behov for og netop holder fast i de genkendelige rutiner - også når lillebror kommer. Og så må du se, hvordan hun reagerer.

Med hensyn til lillebror og søvn, så vil man ofte omkring 2 måneders alderen begynde at kunne indføre nogle små rutiner. Det vil ofte være de ting, som du alligevel gør - skifter ham, giver ham nattøj på, svøber ham, giver ham mælk og putter ham med bestemte kærtegn, lidt beroligende ord, vugger ham lidt eller lignende. Ved at du gør det samme hver gang, så bliver det genkendeligt og trygt for ham.

Når han bliver 3-4 måneder, vil det ofte være en god idé at arbejde på en rytme, hvor han får tre lure dagligt - han skal stadig have mælk som en fast del af sit putteritual. Og de genkendelige rutiner følger hele tiden med.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Når han bliver 6 måneder, skal han til at lære at sove uden mælk om natten og kan i denne alder også komme på eget værelse - og dermed sove i tremmeseng. Du kan naturligvis godt putte ham i tremmesengen før, så han gradvist vænnes til det, men især de første 3 måneder vil han ofte have stor glæde af at være puttet på lidt mindre plads, og hvor han får en fornemmelse af at være holdt... Spædbørn har naturligt et stort behov for tæt kontakt, også når de skal overgive sig til søvnen. Det anbefales dog, at man putter børn i egen seng for at forebygge vuggedød :)

Jeg vil anbefale dig rigtig meget at læse min bog "Helens bog om børn og søvn". I den kan du læse om søvnen hos spædbarnet og de lidt større børn, og hvad du kan arbejde med hvornår, hvordan søvnen ændrer sig, hvad du kan forvente hvornår, gode putterutiner og ritualer osv. osv.

Rigtig meget held og lykke med det hele - jeg glæder mig til at høre om lillebror, når han kommer til:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

19. september 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Antal dagslure og kunne sove igennem?

Kære Helen, Endnu et spørgsmål til dig :) Jeg er lidt i tvivl om min...

Læs hele brevet og Helens svar


28. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Nedtrapning af amning, søvn og vintertid

Hej Helen. Min datter fylder 7 måneder om ca. 2 uger og så skal vi jo til...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2017 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

2 år og 8 mdr: Syng eeeen til sidste sang!

Kære Helen, Alt er faser! Men den her har varet næsten 2 år og 8 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp - søvnproblemer II

Hej Helen. I forbindelse med et tidligere spørgsmål jeg sendte til dig, vil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lattergas

Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.

Lattergas bruges som smertestillende og gives f.eks. til kvinder i fødsel. Lattergas virker på den måde at kvinden mærker smerten, men ikke alder sig gå på af den - hun bliver lidt "ligeglad". Det er lidt ligesom at blive lidt fuld og svimmel.

Når masken lægges fra kvinden, så forsvinder virkningen hurtigt igen.

Læs mere i Babylex

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for altid lange og fyldestgørende svar.

Lone og Claus fra København


Annoncer

Annonce