Annonce

Annonce

Fostervandsprøve


6. marts 2022

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges til prøven.

Selve prøven foregår ved, at fostervandet tappes med en kanyle. Man stikker en tynd kanyle ind gennem maveskindet, mens man via en ultralydsscanning passer på ikke at ramme fosteret. Selve prøven tager ofte ca. 1 ...


Annonce

... minut, så har man fået den mængde fostervand ud, som er nødvendigt.

Når prøven er taget, så skal den gravide kvinde ligge og slappe af i ca. 15 minutter, men derefter kan hun tage hjem. Prøven foregår normalt uden bedøvelse. Nogen oplever det ubehagelig, og synes det gør ondt, andre synes ikke, det er så slemt. Det anbefales, at man tager det med ro i ca. 1 døgn efterfølgende.

Efter at have fået foretaget en fostervandsprøve, så vil man kunne få lidt ondt - menstruationslignende smerter og lidt tyngde fornemmelse i underlivet. Opstår der sivende fostervand, blødning eller stærke smerter, så bør man ringe til lægen.

Risikoen for at man aborterer, når man har fået foretaget fostervandsprøve, er ca. ½ %.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annonce