Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - det virker godt men...


28. november 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Søvn - det virker godt men...

Hej Helen

Vi har fulgt dine tidligere råd omkring hvordan vi får adskilt mælk og søvn, og det er lykkedes rigtig fint. Min datter er nu nede på kun 2 flasker i døgnet, inden middagslur og aftenputning.

Du anbefalede os, at trille hende i vognen inden formiddagsluren, så hun kunne lære at overgive sig til søvnen uden mælk. Det har virket rigtig godt, hun sover faktisk på 2 min stort set hver dag. Det samme til middagsluren. Så vi behøver faktisk knap nok decideret at gå tur med hende. Der skal ikke meget mere end et par "rok" til, så sover hun nu. Dejligt!

Nu er mit spørgsmål så - skal vi bare lade hende fortsætte med det? Det virker jo super godt og hun sover bedre end nogensinde før faktisk - halvanden time ca til hver lur. Eller tænker du, at nu hvor hun har lært at overgive sig til søvn uden mælk, så skal hun vænnes tilbage til tremmesengen igen om dagen også? Tænker at nu skal hun jo nødig få en ny "afhængighed" - nemlig at skulle køres/rokkes for at falde i søvn om dagen... Kunne det i så fald være en ide først at tage en fase hvor hun fortsat falder i søvn i vognen, men uden at der rokkes/køre - og dernæst næste step tilbage i ...


Annonce

... tremmesengen om dagen?

Vi er i den heldige situation jo, at vi får en lillebror her i januar, så min datter skal ikke starte i vuggestue. På den måde er vi jo ikke pressede af, at hun partout SKAL lære at sove uden rokken i vognen lige nu og her. Så lad mig endelig høre hvad du tænker er mest hensigtsmæssigt for os på sigt?

Afslutningsvis lige et spørgsmål ift. kommende lillebror og søvn - blot for at være på forkant denne gang :) Ved godt at et lille spædbarn ingen rytme har, og blot spiser og sover efter behov. Men hvornår tænker du at man kan forvente, at indføre en rytme ift. søvn? Og hvornår er det hensigtsmæssigt, at tilvænne ham at tremmesengen er det sted hvor man sover både om dagen og aftenen/natten (Selvfølgelig med babynest osv for at gøre det trygt og rart).

Jeg har altid siddet og holdt min datter i hånden indtil hun faldt i søvn - måske derfor hun nu har så svært ved, at falde til ro i sengen på egen hånd? Er det hensigtsmæssigt med lillebror, at lære ham fra starten at kunne falde i søvn selv, altså gå lidt ind og ud, hvad tænker du om det?

På forhånd mange tak,

Mange hilsener Mor i (ikke helt så meget mere) vildrede

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1årig

Hej Helen, Jeg har et par spørgmål mht Ammestop. Pt. Ammer jeg stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natterenderi og amning

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi er tæt på grådens og desperationen...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Dårlig hørelse eller eksperimentering med stemme

Hej Helen, Hvordan ved man om der er behov for en ekstra test af et barns...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klip i mellemkødet (Episiotomi)

I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.

Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.

Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...

Læs mere i Babylex

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annoncer

Annonce