Annonce

Annonce

Svar: Ble fri 3 årig


22. august 2016

Kategori:
Alder:
3 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og fine beskrivelse af jeres lille dreng :)

Renlighed er en proces, som man rent fysiologisk skal modnes til, og det er helt naturligt, at jeres dreng ikke kan holde sig om natten, selvom han egentlig nu er renlig om dagen. Dette styres af hormoner og er derfor helt uden for egen vilje.

Det er allerbedst, hvis man kan indgå i et samarbejde med barnet - og det er super, at jeres dreng selv har ytret ønske om at smide bleen og på den måde har vist, at han gerne ville prøve. Det er også gået rigtig godt i starten, men nyhedens interesse er der ikke mere - nu er det mere spændende at lege, følge med i hvad andre laver osv. og så overhører han naturligt kroppens signaler, overhører sin tissetrang.

Når du så spørger ham "skal du tisse?", så svarer han med det samme "Nej!". Han har ikke lyst til at afbryde sin leg og han bryder sig heller ikke om, at du vil styre det for ham - han vil selv og han føler sig stor, når han kan selv. Og derfor er det frustrerende, når du spørger - men når du spørger, så mærker han efter, og så går der kun få minutter, så mærker han, at han faktisk skal tisse - og så er det med at skynde sig.

Det vil være allerbedst, hvis du kan lade være med at spørge ham og i stedet sige "kom, vi skal lige ud at tisse før vi kører" eller lignende. Som en helt naturlig regel der gælder hos jer, og som gælder både for ham og for mor og far. Han skal have faste toilettider - som det første, når han står op om morgenen, og det sidste før han går i seng. Han skal tisse før han løber ud for at lege, før I kører op for at handle, i forbindelse med måltiderne osv. Og ikke stille spørgsmålstegn ved det, men have det som en fast regel. Gerne gå med ham, fordi toilettiderne også ofte passer jer - eller blot sige f.eks. "du skal lige gå ud og tisse og vaske hænder, før vi spiser".

Det samme skal gælde i børnehaven. Det er vigtigt, at de hjælper ham med faste toilettider og ...


Annonce

... de skal holde øje med, at han rent faktisk går derud. Han er for lille til at modtage en kollektiv besked som "I skal lige tisse før I går på legepladsen" - så spurter han ud for at lege og glemmer at tisse. Han skal hjælpes til at få det gjort inden, så han ikke skal afbryde sin leg, fordi han pludselig skal tisse og derfor ender med at få uheld.

At bede ham tisse i bleen om natten - dur ikke. Han har aldrig en ble på, fordi han så kan tisse i den. Bleen bruges som en sikkerhed, så hvis han kommer til at tisse, når han sover, så sikrer bleen, at sengen ikke skal bundskiftes. Men når han er vågen og beder om at komme ud at tisse, så skal I følge ham på toilettet og rose ham for netop at vågne og sige til. Vågner han, fordi han er kommet til at tisse i sin ble, så skifter I bare bleen og taler positivt om, at det jo så var godt, at han havde den på.

At have en ble på er altid godt - hvis bleen er tør, så er det super flot, at han har kunne holde sig, og bleen kan måske bruges igen. Er bleen våd, så er det super godt, at han havde den på - så prøver I bare, om det kan lykkes en anden gang.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


At undvære bleen og tisse i bukserne eller i sengen, vil altid være et nederlag. Det er meget svært at vende til noget positivt...

Da renlighed blandt andet er hormonelt styret, så er det helt naturligt, at det i perioder kan gå bedre end i andre perioder. Det tager noget tid, før hormonerne helt kan finde ud af at fungerer, som vi gerne ser... Og i den periode, er det rigtig vigtigt, at I har masser af tålmodighed og viser ham forståelse. Det er som du skriver, super godt, at du f.eks. giver bleen skylden.. Nogle gange kan det også være en idé at tale med ham om drilleblæren, som ikke altid kan finde ud af, hvornår den skal tisse, og hvornår den ikke skal. At det er drilleblærens skyld og ikke hans skyld kan være vigtigt :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke med ham fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

19. oktober 2017 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring, eller mangel på samme

Hej Helen, Min dejlige datter på 3 år, har nu igennem et halvt år sådan ca....

Læs hele brevet og Helens svar


27. juli 2017 | Renlighed | 3 år, 4 mdr.

Pottetræning - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Hvordan får jeg min søn på 3 år og 4 måneder til at fortælle os...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2017 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

Pottetræning igen

Hej Helen Jeg skrev for 4-5 måneder siden og spurgte, hvordan vi skulle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex

Udstyr

Tænk fremad når du skal vælge, hvad du køber til dit barn. Et barn får brug for rigtig mange ting og meget er ofte dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.

Autostol, kravlegår og andre babyting kan lejes flere steder og til meget fornuftige priser.

Senge, høje stole, autostole, og andre større anskaffelser bør være mærket DVN (Dansk Varefakta Nævn) eller DS (Dansk Standard). Det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annoncer

Annonce