Annonce

Annonce

Brev:

Ble fri 3 årig


22. august 2016

Kategori:
Alder:
3 år, 4 mdr.

Ble fri 3 årig

Hej Helen.

Først må jeg lige rose dig, for at hjælpe, en til tider fortvivlet mor. Så tak for det.

Jeg vil meget gerne have et råd til at håndtere, tisse situationerne, for vores dreng fra på 3 år 4 mdr. Han blev ble fri uden problemer, fra dag 1, vi tog den af, og han elskede ikke længere at skulle bruge ble, dette skete på vores 1 måned rejse denne sommer, og der var nærmest ingen uheld, MEN, efter han kom tilbage fra ferie gik han fra vuggestue til børnehave, her startede dagelige uheld op til flere gange, og nu ikke kun tisse uheld, der kommer også lidt prutte spor i underbukserne, jeg tænkte, at det var måske bare lige i starten, og 1 pædagog der havde lidt travlt og ikke lige kunne hjælpe ham.

Efter opstart i børnehaven er han også begyndt ikke at ville tisse, han bliver stik tosset, når jeg spørger om han skal tisse, hvilket er meget tydeligt, at se på ham, når han skal og han råber nærmest, NEEJ jeg skal ikke tisse. som hvis man havde spurgt 100 gange og bare var til ren irritation. - dog kan der så gå 5 min og så løber han hen til mig og siger, mor jeg skal tisse, nærmest som, at det er i alle sidste sekund, det virker til at han venter til sidste øjeblik med at tisse.

Vi må herhjemme finde på alle mulige sjove lege og finurligheder for at få ham til at tisse i tide og ikke i sidste sekund, for at fjerne fokus på, selve det at tisse.

Samtidig er ...


Annonce

... han enormt bange for at lave uheld, han har meget svært ved det, det samme har pædagogerne fortalt os. Han er lidt perfektionistisk, hvilket han er generelt også med mange andre ting.

Det er også begyndt om natten, hvor han ikke tør tisse i sin ble, så han vågner og siger han skal tisse, og vi skal nogle gange bruge 15 min på at berolige ham og få ham at "give slip" og tisse i bleen. ( dette er noget helt nyt ). det er sket nogle gange at han har tisse ud af bleen, og han bliver helt panisk, når der er tisset i sengen, her har jeg prøvet at fortælle ham, at det er nogle dumme bleer mor har købt, og vi vist heller må købe nogle andre der er bedre - jeg tænkte blot at fjerne fokus for at det ikke er hans skyld men bleernes og vores at vi har købt de forkerte. Men kan de få uheld om natten, virkelig påvirke ham så meget ?

I weekenderne er der ikke problemer med uheld, men jeg er der jo også på sekundet for at hjælpe ham, både med bukserne af og på, osv.

Det er kun når han skal tisse at der er problemer, det andet er der overhoved intet problem i, og han er god til at sige til, og god til at holde sig 5 min, hvis vi lige skal finde et toilet først

Har du nogle gode råd til, hvordan vi kommer ud af denne dårlige tisse spiral ?. Og hvad der er årsag til at det pludselig er svært for ham. Han har aldrig fået skæld ud for at have tisset i bukserne, overhoved..

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. januar 2018 | Kost og ernæring | 3 år, 10 mdr.

Vil ikke spise - 3 år, 10 mdr.

Kære Helen. Jeg har brug for råd i forhold til vores datter på 3 3/4 år.....

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2018 | Udvikling | 3 år, 3 mdr.

Slut med sut og tiden derefter

Kære Helen. Vi tog sønnens sut i midten af november. Vi havde snakket med...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Dreng på 3 år i to verdener

Kære Helen Vi har en dreng på 3 år og 7 måneder. Han er energisk, arbejdsom,...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex

Kravlegård

Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.

En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, taler i telefon eller lignende. Men en kravlegård begrænser også barnets bevægemulighed. Barnet får både en fysisk og en psykisk hæmning. I barnets første leveår er det vigtigt at kunne bevæge sig, se og udforske omgivelserne og at blive lagt i en kravlegård fjerner den tætte kontakt mellem mor og barn.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så lykkedes det! Efter så mange måneder, er Johan faldet i søvn i sin barnevogn, op til flere gange.

Jeg har idag vækket ham en halv time før han plejer at vågne, og nu har han sovet 45 min. formiddag (barnevogn), og ligger nu pt. og sover middagslur (indtil nu en time). Så jeg kan slet ikke få armene ned:)

Vi ser om vi kan hoppe på togene i tide, tak for hjælpen:)

Venlig hilsen
Kathrine, mor til Johan på 6 måneder


Annoncer

Annonce