Annonce

Annonce

Brev:

Aktivering af min søn, keder han sig mon?


23. august 2016

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Aktivering af min søn, keder han sig mon?

Hej Helen.

Min søn er nu blevet 3 mdr.. Han er som sagt en stor dreng og nærmer sig snart 8kg (fødselsvægt 4620g).

Han har aldrig været begejstret for hverken sin autostol eller barnevogn. Han kan sidde (autostol)/ligge (barnevogn) der i nogle minutter og så bliver en virkelig ked af det - han bliver helt stiv i kroppen og vrider sig. Jeg er i tvivl om det er fordi han han ondt eller om det bare er fordi han ikke gider sidde/ligge der. Vi har hængt legetøj op han kan kigge på, både i autostol og barnevogn.

Dette har gjort at vi er meget hjemme, da jeg nok ikke har ville tage kampen og stå med en skrigende dreng et sted. Jeg er dog rigtig ærgerlig over det og vil rigtig gerne vænne ham til det så vi kan komme ud. Har du nogle gode råd?

Når vi er hjemme så går dagen som sagt meget med det samme. Vi leger lidt på sofaen med hans legetøj, han kan ligge i sin kravlegård og lege med legetøjet, kigge på uroen med dyr og musik, ligge på hans aktivitets tæppe, prøver at sidde med ham og synge børnesange, danse rundt, ligge på maven, gymnastik med kroppen, går ud i haven osv. Men fælles for alle tingene er at der som oftest går 10-15 min så begynder han at græde, vride sig og blive sur. Kan han mon kede sig? Og har du nogle gode forslag til hvad jeg ellers kan gøre. Vi gør ikke alle ovenstående ting på en vågenperiode, da jeg tror han nemt kan blive overstimuleret.

Lige i øjeblikket bruger han hænderne rigtig meget, griber om ting og putter dem i munden. Han kan dog igen hurtig blive irriteret hvis han ikke kan få dem i ...


Annonce

... munden. Hmm måske han bare er meget utålmodig ;-)

Han er ikke vild med at ligge på maven og jeg kan maks få han til det nogle minutter af gangen, så bliver han sur igen. Han kan godt holde hovedet hvis han vil men som regel ligger han bare og sutter på armen. Vi prøver både på sofaen, gulvet, ammepuden, puslebordet osv. hvis jeg ligger ham på maven ovenpå mig bliver han sur. Hvordan bliver han bedre til det og kan jeg gøre noget anderledes?

Siden han begyndte på flaske har (2 uger) ikke været vild med at ligge i min arm. Han vil helst bæres rundt med hans maven mod min krop. Sætter jeg mig et øjeblik på sofaen med ham siddende på samme måde, bliver han sur. Når jeg rejser mig igen så stopper han. Men han er efterhånden ret tung at gå rundt med. Jeg har nogle gange haft held med at sætte ham med hans ryg mod min mave, men igen det gider han kun nogle minutter så begynder han at vride sig. Jeg tager ham op og han stopper med at være ked.

Jeg sys aldrig jeg har hørt at små pus ikke vil ligge i arm og "pusse / nusse" så er i tvivl om der måske er noget galt, spændinger i kroppen eller hvad. Han vil gerne have vores nærvær og kan godt lide at kysse og kramme, det skal bare helst foregå gående rundt. hvad er din erfaring ? Og nogle gode råd? Ville være dejligt at bare en gang i mellem kunne sidde og "lege" med ham ;-) det ville også være lidt nemmere at tage ham med ud, hvis man ikke hele tiden skal gå rundt med ham.

Som skrevet tidligere, så har vi mistanke om refluks hos ham, og tænker det måske kan spille ind på ovenstående.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn om dagen og gøre barnevognen tryg igen

Kære Helen. Efter at have brugt din brevkasse rigtig meget, har jeg nu valgt...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Nattesøvn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg fødte min skønne Milo i slutningen af september. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

10 uger og putning

Hej Helen. Jeg har en datter på 10 uger der fuld ammes og generelt trives...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tidlig født

Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.

Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.

Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.

Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...

Læs mere i Babylex

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser til børnesenge. Hovedreglen er at barnet skal ligge på et fast underlag, for at kunne bruge og udvikle sine muskler.

Hvis der er fast bund i sengen (dvs. uden tremmer), skal madrassen være hård, så stød og bump fordeles. Madrassen skal derimod være blød, hvis der er tremmebund i sengen.

Vælger I en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil lige fortælle, at vores datter nu falder i søvn helt af sig selv, og vi har slet ikke haft en kamp med at lære hende det.

Vi skylder dig æren for det, da vi har fulgt dine råd fra din bog og din brevkasse.

Så tusind tak!

Mor til pige på 18 måneder


Annoncer

Annonce