Annonce

Annonce

Svar: Baby bider, især i fødder


7. juli 2017

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er helt almindeligt at små børn bider, og når børn i jeres drengs alder bider, så skyldes det ofte kærtegn, der kammer over :)

Som du selv skriver "det er ikke fordi han er ved eller sur", det kommer derimod, når I hygger jer, sidder og har det dejligt og rart - så pludselig får I et tandsæt i skulderen, låret eller som hos jer nogle gange i fødderne...

Det tager rigtig lang tid at lære at mestre og kontrollere sine følelser. Det tager tid at lære, at man ikke skal bide, når man gerne vil fortælle, at noget f.eks. er dejligt, men at man i stedet skal sige det med ord. Det tager også tid at lære at kontrollere sin motorik, så jeres dreng bliver i stand til at kysse i stedet for at bide, ligesom han skal lære at styre sine arme, så han f.eks. kan ae jer og ikke slå jer..

Så når han bider jer i glæde, så er det fordi han netop har det rart og hans kærtegn bliver for voldsomme. Man kan sige, at det er en slags "jeg elsker dig så højt, at jeg kan spise dig", som han udtrykker på denne måde. Han nyder nærheden med jer så meget, at han er nødt til at sætte tænderne i jer...

Det bedste du an gøre er faktisk at forsøge at undgå at det sker. Det er vigtigt, at du prøver at stoppe ham, før han forløber sig. Når han først har bidt, så er det meget svært at ændre på... Jo mere du kan få ham på andre tanker, jo mere du kan aflede ham, så det ikke sker, jo bedre vil det være. Afledning kan være at sætte ham fra ...


Annonce

... dig, flytte ham, evt. give ham noget legetøj, som I kan lege med og være sammen om eller lignende, så du stadig viser ham, hvordan I kan være sammen på en mere rar måde og også viser ham, at du naturligt rigtig gerne vil ham og elsker ham højt :)

Det vil også være rigtig godt, at du forsøger at l ære ham, hvordan han kan kysse, kramme, vise dig nærhed og kærtegn, men hvor det er rart for dig - så du viser ham, hvad du gerne vil have at han gør i stedet for at bide...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Du fortæller, at han har gjort det siden han var 10 måneder og at han nu bider i andre mennesker. Det lyder som om, at han har fundet ud af, at han ved at bide kan få en reaktion fra andre - og at det nu derfor er ekstra spændende for ham at bide mere og mere. Det lyder som om, at det godt kan være blevet forstærket i ham... Og det vil være rigtig godt, hvis du kan vende dette, så han så vidt muligt ikke får mulighed for at bide andre. Igen ved at aflede ham, flytte ham osv. Og også meget gerne fortælle andre, at de skal være opmærksomme og dreje ham væk, flytte ham, så det så vidt muligt undgås. Jo mere I kan afbryde situationen, så han slet ikke når dertil, jo bedre er det som sagt :)

Tag ham på skødet, hop med ham, lav ride-ranke-leg på skødet, afled med kram og kys, sanglege osv. så han får masser af nærhed og tæt fysisk kontakt - men ikke får lov til at bide og kommer væk fra fødderne :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke med ham :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

6. september 2017 | Udvikling | 15 mdr.

Vuggestue start og gråd

Hej Helen Nu er det 1 måned siden at min søn startede i vuggestue, og han...

Læs hele brevet og Helens svar


16. august 2017 | Udvikling | 8 mdr.

Konstant utilfreds

Kære Helen. Jeg skriver til dig igen da jeg er ved at være ret bekymret for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. august 2017 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Sprog - 2 år, 2 mdr.

Kære Helen Tak formen rigtig god brevkasse. Vi har før haft glæde af dine...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Dreng som er bange for mange ting + sengevæder

Hej Helen. Du får lige et brev mere herfra. Min store dreng på 5 1/2 er en...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Hænger på armen hele tiden

Hej Helen Skriver ift. min dreng August på 11. måneder. (Født 2 måneder for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annoncer

Annonce