Annonce

Annonce

Svar: Putteritual uden amning...


31. august 2017

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er altid lettest at stoppe amning, hvis både mor og barn er enige om det, og selvom du nu har besluttet, at du er ved at være klar, så lyder det ikke som om, at jeres dreng er helt enig i dette... Samtidig lyder det også som om, at du kun er klar til at slippe amningen før putning om aftenen, men ikke klar til at slippe den om natten...

Jeg tænker, at jeres dreng naturligt ikke kan finde ud af, hvorfor han ikke længere må blive ammet om aftenen, når han skal sove.. men godt må blive ammet om natten. Han kender ikke klokken og forstår ikke den forskel, han søger det han har lært, det som altid har været tryghedsgivende for ham - brystet. Og han er så gammel nu, at han naturligt bliver mere og mere bevidst. Han ved godt at bryst og mor er to forskellige ting og at han ved at sige bestemte lyde, trække op i blusen osv. kan vise dig, at det er brystet som han vil have, og han forstår naturligt ikke, hvorfor du siger nej...

Jeg synes det er synd for ham, hvis du nægter ham brystet om aftenen, kæmper med ham i 1.5 time og så alligvel ender med at amme ham om natten.. Det lyder for mig som om, at det ville være bedre, at du amme ham om aftenen, så han stadig faldt i søvn på en tryg og rar måde, og så arbejdede på at han ikke længere blev ammet om natten - eller at du i stedet vælger at stoppe helt med amning, så han ikke bliver så forvirret og ked af det...

Så jeg tænker, at du skal mærke efter, hvad du er parat til og hvad du har lyst til.. Hvis du gerne vil bibeholde amning, så synes jeg, at du skal amme ham som en fast del af putteritualet og i stedet trappe ud af natamningerne ved at afkorte disse amninger mere og mere og sætte et andet ritual i stedet, så du på den måde gradvist lærer ham ...


Annonce

... at sove uden brystet om natten.

Du kan godt sætte dig med ham i dobbeltsengen som nu, amme ham, putte ham i seng, læse en historie, tænde for hans bamse osv. og på den måde lære ham at falde i søvn i sin seng. Men om natten skal han så lære at sove uden bryst.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis du gerne vil stoppe helt med at amme, så lyder det for mig som om, at far skal tage over og putte med jeres dreng i 3 nætter. Far kan give ham samme nærhed, tætte kontakt osv. som du kan. Jeres dreng kan sove med far i dobbeltsengen, så han mærker far helt tæt på og får den nærhed, som han søger, han kan falde i søvn på far, på samme måde som han lige nu ofte falder i søvn på dig - og du kan så sove i et andet rum. 3 nætter løser ikke problemet, men de fleste fædre vil opleve, at efter 3 nætter, så bliver det betydeligt lettere at hjælpe jeres dreng om natten. Hans protester og gråd vil være mindre og han vi være lettere at trøste og få videre i søvnen... Og når han har lært at sove uden bryst om natten, så kan mor flytte tilbage til soveværelset igen... Og I kan arbejde på at jeres dreng igen puttes i sin egen seng :)

Det lyder desværre ikke for mig, som om at jeres dreng er parat til "det lille spring", som du har følt dig parat til og derfor er du nødt til at mærke efter, hvad du er parat til nu... Han er så bevidst om brystet og har en alder nu, hvor du ikke kan regne med, at han selv vil sige fra. Det er en beslutning, som du er nødt til at tage, og det er vigtigt, at du tager en helhjertet beslutning, samtidig med at du naturligvis skal hjælpe ham, så han stadig er tryg ved det at sove...

Jeg ved godt, at det kan være svært og nogle gange er man nødt til at give sig selv lidt tid.. men jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :) Knus med på vejen!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

19. september 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Antal dagslure og kunne sove igennem?

Kære Helen, Endnu et spørgsmål til dig :) Jeg er lidt i tvivl om min...

Læs hele brevet og Helens svar


28. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Nedtrapning af amning, søvn og vintertid

Hej Helen. Min datter fylder 7 måneder om ca. 2 uger og så skal vi jo til...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2017 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

2 år og 8 mdr: Syng eeeen til sidste sang!

Kære Helen, Alt er faser! Men den her har varet næsten 2 år og 8 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp - søvnproblemer II

Hej Helen. I forbindelse med et tidligere spørgsmål jeg sendte til dig, vil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Suttekæde

En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.

Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.

Det anbefales at:

- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annoncer

Annonce