Annonce

Annonce

Svar: 8 måneder og mælk om natten


18. april 2017

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære L

Tak for dit brev :)

Dejligt at høre, at det går så godt, at I nu påtænker at lade børnene flytte sammen på børneværelset :)

Jeg anbefaler 8 flasker i 8-9 måneders alderen og jeg anbefaler, at de ligger før middagslur, aften og sen aften. Det betyder, at flasken kl 03/04 bør trappes ud og jeg anbefaler netop udtrapning og ikke en kold tyrker.

Jeg synes derfor, at I skal begynde at give ham mindre og mindre i flasken. Han må stadig gerne drikke to fulde flasker aften og sen aften, men kl 03/04 får han gradvist mindre af gangen - 200 ml, så 180, 160, 140, 120, 100 ml osv. indtil han faktisk ikke behøver mælken mere.

Samtidig vil jeg anbefale jer, at I indfører en godnatgrød som en fast del af hans putteritual. Det vil være med til at mætte ham lidt ekstra og sikre, at han ikke søger flasken midt nat, fordi han faktisk er sulten. Den kan også betyde, at han på sigt måske drikker lidt mindre af sine flasker om aftenen, men det er helt okay.

En aftenrytme kan derfor se således ud:

Aften 18: Spiser familiemad, almindelige børnevenlige retter med kød, fisk, kartofler, grøntsager, ris, pasta. Der skal være moset mad og mad i stykker, mad der smager af noget. Vand af kop.

Kommer i bad, frotteres godt med håndklædet, smøres med creme osv. efter behov.

Tilbydes en godnatgrød ca. kl 19.30. Det bør være en lidt grovere grød som havregrød, flerkornsgrød eller mysligrød. Vand af kop.

Flaske og puttes til natten ca kl 20

Sen aften 23.30: Flaske og sover så herefter uden yderligere mælk til næste morgen, hvor dagen så starter med morgengrød.

Hvis I har valgt at fjerne alle flasker fra dagen, så han ikke tilbydes flaske før sin middagslur og hans tre flasker derfor ligger aften, sen aften og nat, så skal I ikke skære ned i mælken men lade ham beholde ...


Annonce

... flaskerne lidt endnu. Så kan I bibeholde de 3 flasker til han er 10 måneder og så skære den ene flaske væk på det tidspunkt. I 10-12 måneders alderen vil det være passende med 2 flasker i døgnet.

I forbindelse med at han nu og de næste måneder frem begynder at kravle, rejser sig ved møblerne osv. så vil han naturligt få sværere ved at sove. Det bliver svært for ham at finde fysisk ro, slappe af i kroppen og overgive sig til søvnen, ligesom han vil begynde at kunne lægge sig op i kravlestilling om natten. Samtidig vil han også få en større mental uro, kan være mere tryghedssøgende og have behov for ekstra nærhed, og han kan drømme rigtig meget og derfor græde om natten på grund af drømmeaktivitet...

Det ses især i 8-10 månedersalderen og igen i 13-15 måneders alderen, hvor han begynder at gå mere rundt - og igen kommer igennem en periode, som påvirker søvnen og gør søvnen sværere...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Ud fra dette, så er det derfor ofte lettere at få børn på eget værelse og indføre nye rutiner i 11-12 måneders alderen end det er lige nu og lidt senere... MEN - når det er sagt, så udvikler børn sig jo ikke fuldstændig ens og på samme tid, så alt efter hvor han er i sin udvikling, så kan I godt overveje at flytte ham nu - fordi det kan være lettere nu end om en måned. Modsat, så skal I også være opmærksomme på, at der naturligt kan komme en urolig periode senere hen.

Jeg synes derfor I skal overveje at flytte ham, når I har overskuddet til det og synes det er tiden, hvor I hjælper ham bedst. Hvis det er lige nu, så prøv at gøre det nu. Hvis det er om 2 måneder, hvor I måske holder sommerferie, så kan I udnytte sommerferien til at få lavet nye rutiner. I skal gøre det, som umiddelbart virker som det bedst for jer alle fire :)

Håber I kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

19. september 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Antal dagslure og kunne sove igennem?

Kære Helen, Endnu et spørgsmål til dig :) Jeg er lidt i tvivl om min...

Læs hele brevet og Helens svar


28. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Nedtrapning af amning, søvn og vintertid

Hej Helen. Min datter fylder 7 måneder om ca. 2 uger og så skal vi jo til...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2017 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

2 år og 8 mdr: Syng eeeen til sidste sang!

Kære Helen, Alt er faser! Men den her har varet næsten 2 år og 8 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp - søvnproblemer II

Hej Helen. I forbindelse med et tidligere spørgsmål jeg sendte til dig, vil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik/hofteskred. Det betyder at lægen kan høre et lille klik, når han drejer barnets ben op mod maven og udad. Det skyldes at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse. Hvis barnet har hofteklik skal det behandles med en skinne, der holder benene i ”frøstilling”, så hofteleddet holdet på plads. Efter ca. 3 mdr. Er hoften stabil nok til at skinnen kan tages af.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annoncer

Annonce