Annonce

Annonce

Svar: Ændring af søvnrytme om dagen


2. marts 2016

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Jannie

Tak for dit brev og velkommen til :)

Jeg synes faktisk, at det vil være synd at vække din datter for at forsøge at ændre på hendes rytme. Hun lyder til at have en meget fin rytme i forhold til hendes alder, hun lyder til at trives på alle måder - og det er synd at ændre på dette. Som udgangspunkt skal man ikke ændre noget, der fungerer:)

Du fortæller, at hun vågner af sig selv om morgenen omkring kl 07. Det er rigtig fint. Det faste stå op tidspunkt har nemlig stor betydning for, hvordan resten af dagen forløber. Hun sover to lure dagligt, heraf er formiddagsluren den længste lur - og det må den gerne være. Undersøgelser viser faktisk at netop formiddagsluren kan være særligt givende i forhold til styrkelse af immunforsvar, udskillelse af væksthormon osv. Så at sove den lange lur der er helt okay. Hun sover så naturligt sin middagslur lidt senere og går derfor også sent i seng - men alt i alt sover hun godt og rytmen fungerer.

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil gå til babysvømning eller andet med hende, og at det giver lidt udfordringer, når hun sover om formiddagen. Hvis det kun er en enkelt gang om ugen, så tænker jeg dog også, at du måske godt kunne prøve at vække hende for så f.eks. at svømme med hende, ...


Annonce

... derefter kunne hun få mad og mælk og så blive puttet igen. Nogle børn accepterer fint at blive vækket på denne måde, når det ikke sker mere end en gang om ugen og det tager hun ikke skade af :) viser det sig, at hun er alt for træt, næsten ikke kan vækkes og derfor bliver ked af jeres aktivitet, så må søvnen være at foretrække.

Alternativt kunne du måske være heldig at finde et eftermiddagshold eller tidligt aftenhold, det findes nogle steder - også nogle gange i weekenden, fordi mange fædre også gerne vil have mulighed for at gå til noget med deres barn og dermed gå sidst på dagen, fordi de fleste mødre trods alt stadig holder barsel... så når far kommer hjem fra arbejde, så tager familien af sted. Du kan prøve at undersøge de forskellige muligheder.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Du kan også købe dvd´er med stimulastik, gymnastik, yoga osv. som I kan lave sammen hjemme i stuen, hvis du mangler inspiration :)

På mange biblioteker er der også indrettet et børne- eller babyområde, hvor man kan komme med sit barn, lege lidt, kikke på bøger osv. Og møde og kikke på andre børn og voksne. Når man er 6 måneder gammel, så kan det være tilstrækkeligt at kikke på verden fra mors skød og trygge favn :)

Jeg håber, du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

23. april 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning - 11 mdr.

Hej Helen, Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Lange putninger - 15 måneder

Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi vi har kæmpet med aftenuro og lange...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Dårlig søvn og stop af amning

Hej Helen. Nu har jeg endelig fået taget mig mod og tiden til at skirve til...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

At sove igennem

Hej Helen Min søn er nu blevet 6 måneder og jeg tænker, at det derfor er...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2024 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Svær putning - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen, Et spørgsmål til putning. Vores dreng på 2.5 år har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annonce