Annonce

Annonce

Svar: Sidde på potte


25. juni 2015

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære L

Tak for dit brev :)

Det lyder faktisk som om, at jeres datter så småt er igang med renligheden - det er tidligt og måske for tidligt, men det er okay at forsøge, når hun virker okay med det og virker tryg ved at sidde på potten. Viser det sig så, at hun ikke er parat, så er det naturligvis okay, og så får hun lidt længere tid:)

Renlighed har tre faser:

I første fase kommer jeres datter og siger, når hun har lavet noget i bleen. Hun er bevidst om det, og hun vil gerne have en ren ble på.

I anden fase, kommer hun og siger til, når det sker - "nu tisser jeg" - og hun har således en fornemmelse af, hvad det er, og at det er nu.

I tredje fase kommer hun og siger til lige inden "jeg skal tisse!", og så er det med at være hurtig, for at nå toilet eller potte.

Jeg kan ikke helt ud af jeres brev se, om det kun er afføring hun fornemmer, eller om det også er vandladning… Det lyder som om, at hun har en meget regelmæssig tarmfunktion, og hvis hun har afføring fast hver aften i forbindelse med, at hun skal i bad, så er det helt fint at bede hende sætte sig på potten og have afføring der, præcist som I har gjort. Det vil hun gerne, og det virker godt.

Hvorvidt I så skal udvide til også at træne vandladning afhænger af, hvordan I fornemmer, at hun er klar her. Det er en forudsætning, at hun kan holde sig tør i mindst 3 timer. Hvis hun ikke kan holde sig tør så længe, så er hun ikke fysiologisk parat. Kommer der vandladning, når hun sidder på potten så er det fint, men hvis hun i løbet af dagen ikke registrerer om hun tisser og ikke umiddelbart har fornemmelse for vandladningstrang osv. så er det for tidligt at træne dette. Modsat, hvis hun nogle gange kommer og siger, at hun har ...


Annonce

... tisset, og at hun gerne vil have en tør ble på, så er det rigtig fint, og så må I gerne forsøge at indføre faste toilettider og hjælpe hende med at tisse på potten, for at se om hun så begynder at kunne have en tør ble.

I skal ikke tage bleen af hende, men bruge bleen som et par underbukser der trækkes op og ned. I skal ikke spørge hende, om hun skal tisse, for så siger hun nej og tisser sandsynligvis kort tid efter. Hvis I mener det er tid til at tisse, så tag hende i hånden og følg hende ud på toilettet og lad hende så tisse på potten. Hvis hun ikke vil dette, så er hun ikke parat og det er vigtigt, at det er et samarbejde. Bleen fungerer som en sikkerhed. En tør ble kan bruges igen, en våd ble skiftes bare - uanset om bleen er våd eller tør, så er det super godt, at hun har den på. Våde bukser er altid et nederlag, og dem skal hun ikke have for mange af:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


I kan også prøve at lade hende løbe rundt uden ble i haven nu, hvor det er sommer og bedre vejr, for på den måde at give hende fornemmelsen af, hvad tissetrang er og hvad det er for signaler, hun skal lægge mærke til. Hvis hun pludselig tisser, så bliver hun måske lidt forskrækket, her tager I det så roligt, forklarer hende at hun tisser og at hun skal sige til, så hun kan komme på potten. Og på den måde kan I hjælper faserne lidt på vej - men som sagt, det er tidligt. Mange børn bliver først renlige omkring 3 års alderen og hun er kun knap 2 år.

Derfor - prøv det, se hvad der sker, hvis hun gerne vil på potte og kan finde ud af det, når hun sidder der. Og hvis ikke, hvis hun bliver ked af det, føler sig presset og I kan mærke, at det er for tidligt, så vent til hun atter viser sig parat:)

Håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

19. oktober 2017 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring, eller mangel på samme

Hej Helen, Min dejlige datter på 3 år, har nu igennem et halvt år sådan ca....

Læs hele brevet og Helens svar


27. juli 2017 | Renlighed | 3 år, 4 mdr.

Pottetræning - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Hvordan får jeg min søn på 3 år og 4 måneder til at fortælle os...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2017 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

Pottetræning igen

Hej Helen Jeg skrev for 4-5 måneder siden og spurgte, hvordan vi skulle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser til børnesenge. Hovedreglen er at barnet skal ligge på et fast underlag, for at kunne bruge og udvikle sine muskler.

Hvis der er fast bund i sengen (dvs. uden tremmer), skal madrassen være hård, så stød og bump fordeles. Madrassen skal derimod være blød, hvis der er tremmebund i sengen.

Vælger I en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Læs mere i Babylex

Tøj - Grundudstyr

Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.

Sundhedsstyrelsen har lavet følgende liste vedr. grundudstyr:

6-8 undertrøjer i bomuld eller blød tynd uld
10-12 par underbukser
6-8 sparkedragter eller natdragter
2 varme trøjer med langt ærme
3-4 bluser
1 hue
1...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annoncer

Annonce