Annonce

Annonce

Svar: I haven med nyfødt


11. maj 2017

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære nybagte mor

Tak for dit brev :) Det lyder som om at det går rigtig fint med lillesøster og som om, at hele familien trives med at være en familie på fire - hvor dejligt! :)

Det er rigtig dejligt, at I er glade for at være ude og bruger jeres have til leg og hyggestunder for storesøster og for hele familien. I DK skal vi nyde, når det er vejr til at være ude! Og ja - lillesøster må gerne være med udenfor, men I skal naturligvis medtænke, hvordan I lige gør det :)

Spædbørn er særligt sårbare overfor kulde og træk. Derfor skal I være meget opmærksomme på, hvor I opholder jer med hende. Hvis I sidder i skyggen med hende, og holder hende i jeres favn, så vil I naturligt med det samme mærke og fornemme, om hun har det tilpas - hvis det trækker på jer, trækker det også på hende. Og I kan se om hun også får det for varmt osv. ligesom I naturligt er med til at holde hende varm, når hun ligger hos jer.

Det er lidt anerledes, hvis hun ligger på en madras på jorden. Der kan være en del kulde fra jorden, så I skal sikre jer, at hun ikke får kulde op igennem madrassen og sikre, at hun ikke får træk omkring kroppen. Så kan det være bedre at lade hende ligge i barnevognen, hvor hun er løftet op fra jorden. Samtidig vil hun ligge i læ, når hun ligger i barnevognskassen.

Så skal hun også skærmes mod solen, så det er vigtigt at finde et skyggefuldt sted - det kan være et stort træ, eller måske har I mulighed for at sætte et solsejl eller lignende op, ...


Annonce

... så I sikrer hende mod solens stråler. Det anbefales, at man ikke udsætter spædbørn for sol, men netop holder dem i skyggen.

I skal være opmærksomme på hendes påklædning, så hun ikke har for meget eller for lidt tøj på. Selvom I har bare tæer, så kan hun godt have brug for et par strømper, selvom I sidder med korte ærmer, kan hun måske godt have brug for en langærmet body eller lignende. Når man er så lille, så bruger man naturligt en del energi på at holde sig varm og derfor er det vigtigt, at hun ikke bliver for "afklædt". Modsat skal hun naturligvis heller ikke have så meget tøj på, at hun bliver overophedet :)

I skal også være opmærksomme på, at hun kan have glæde af lidt ekstra væske, hvis det er meget varmt, så det kan være nødvendigt at lægge hende hyppigere til brystet.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Og så er hun også stadig så lille, at hun nogle gange kan have glæde af at ligge lidt for sig selv, når hun skal sove - fordi det kan være svært at koble fra, hvis der er alt for meget uro. Så når hun skal puttes kan det være godt, at hun ligger i sin barnevogn, som så måske stilles lidt på afstand af jer og storesøsters leg, eller hun kan puttes i liften, og sove indenfor imens I så leger ude - og så må I bruge en babyalarm, så I hører hende, når hun vågner. Det afhænger helt af, hvor meget uro der er, og hvordan I oplever, at hun sover bedst :)

Håber du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke med hende :)

Og rigtig god sommer, når vi kommer så langt!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

25. juli 2017 | Diverse | 1 mdr.

Ondt i maven - 1 måned

Hej Helen Denne gang drejer det sig om lillesøster :) Hun er nu 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 5 år

I tvivl om fødselsdag

Hej Helen! Jeg er ny her, men skriver allerede mit andet spørgsmål samme...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2017 | Diverse | 15 mdr.

Trivsel

Kære Helen Jeg har et par spørgsmål vedr trivsel. Min søn på næsten 1,5...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Nødpasning

Hej Helen Vores datter er 3 år og 2 måneder. Nødpasning i forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 14 mdr.

Svær opstart i dagpleje

Kære Helen Jeg skriver for at få dit råd til hvordan vi bedst kan vænne min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kostfibre

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Müsli, rosiner og tørret frugt, samt pasta, ris og bælgfrugter indeholder også kostfibre.

I må prøve jer frem og hvis jeres barn ofte har meget løs mave, vil det være fornuftigt at se på kostens sammensætning.Læs mere i Babylex

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annoncer

Annonce