Annonce

Annonce

Svar: Appetitspring hvornår og hvordan?


25. oktober 2007

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Ulla

Helt overordnet så vil man sige at børn normalt har et appetitspring omkring 5 uger og igen omkring 12 uger, men så firkantet kan man jo ikke gøre det. Det er sådan at mælkemængden løbende justerer sig ind efter hvormeget barnet ammes - jo mere barnet efterspørger, jo mere mælk produceres der.

Det betyder også at børn i perioder, hvor det f.eks. er mere varmt, vil efterspørge brystet hyppigere, die kortvarigt få lidt mere af den tynde og tørstslukkende mælk og samtidig få lidt ekstra væske og mælken skrues lidt op netop fordi det er varmt. Det er blandt andet derfor at børn der ammes ikke behøver blive tilbudt vand ved siden af amningen, men får hvad de har behov for, hvis bare de lægges til når de viser behovet.

At du lige nu oplever at din dreng søger dit bryst hyppigere tænker jeg hænger sammen med at du har været syg og at din mælkeproduktion på grund af dette er blevet lidt nedsat. Han skal således lige have lov til at stimulere dig lidt ekstra og du skal lige komme dig helt igen. Det er helt naturligt at man i forbindelse med sygdom oplever at mælkeproduktionen sænkes. Det bedste du kan gøre er at lægge til og få slappet af og så sørge for at få små hyppige måltider og også huske at drikke i løbet af dagen.

At du har været syg ...


Annonce

... vil normalt ikke smitte ham, han vil være beskyttet af de antistoffer du har i mælken. Lidt forkølelse kan smitte, men normalt ikke en tarminfektion og opkast. Så lige nu skal du slappe af og tage det roligt og så skal det hele nok gå igen:o)

Med hensyn til allergi og amning/introduktion af overgangskost, så anbefaler sundhedsstyrelsen at man så vidt muligt ammer så længe som muligt. Det vil sige at selvom du begynder med lidt skemad, så vil det være godt at bibeholde amningen ved siden af.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Hvis det bliver nødvendigt at supplere amningen med modermælkserstatning, så er det sådan at man anbefaler man fuld amning de første 4 måneder og hvis amning ikke er muligt gives de specielle erstatninger Nutramigen eller Profylac, som købes på apoteket. Efter 4 måneder kan barnet ernæres fuldt ligesom alle andre børn og kan derfor godt få almindelig modermælkserstatning her, med mindre der er tale om at barnet har mælkeallergi. Viser det sig at der er tale om et barn med mælkeallergi, så vil man anbefale Nutramigen eller Profylac som mælk helt frem mod 3 års alderen.

Det er altså 4 måneder man anbefaler, når det handler om forebyggelse af allergi og amning:o)

Håber du hermed er hjulpet lidt videre. Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig god weekend:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

5. april 2024 | Amning | 3 mdr.

Løbe når man ammer

Hej Helen. Min kæreste og jeg har den dejligste pige på knap 3 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2024 | Amning | 14 mdr.

Ammestop nu

Kære Helen Jeg har en datter på knap 14 måneder, som stadig er meget...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ønsker at stoppe amning

Kære Helen. Jeg har suppleret amning med flaske fra min datter var ca. 5...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ammer mere nat end dag

Kære Helen Vi har en dejlig pige på 3 måneder, der vokser og trives rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2024 | Amning | 1 mdr.

Væskebehov under amning

Kære Helen Vores lille dreng er nu 5 uger gammel, og jeg synes det går...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.

Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annonce