Annonce

Annonce

Svar: Overvejelser omkring amning


27. marts 2015

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Nanna

Tak for dit brev og alle dine tanker :)

Jeg synes også, at det lyder som en god idé, at far rykker tilbage til soveværelset og får lov til at sove i dobbeltsengen! Og enten skal Bjørn sove i egen seng på eget værelse, eller han kan sove i egen seng i soveværelset, men hvor hans seng, så er koblet til din seng. Det at fjerne tremmerne fra den ene side og sætte sengene sammen kan være en god idé. Du skal naturligvis sikre dig, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Det giver dog mulighed for at han netop puttes i egen seng, men tæt nok på til at du kan berolige ham med dine hænder og nærhed - uden at du behøver stå op om natten og hvor der også er plads til far i sengen. Bjørn lærer at sove i egen seng og hvis han om natten har brug for mere end din hånd, så kan han krybe ud af sengen og putte sig ind til dig - som du skriver, er han i separationsfasen og derfor ekstra tryghedssøgende lige nu…

Med hensyn til amning, så synes jeg at du skal lægge to amninger om aftenen. En amning, når han puttes til natten og en amning sen aften. Når han bliver 10 måneder, vil det netop være passende med to amninger i døgnet og når de ligger her, så påvirker de ikke hans indtag af rigtig mad i løbet af dagen. Den 3. amning kan du så lige nu lægge, når det passer ind efter, hvornår du er hjemme og hvornår du er på arbejde. Nogle dage vil han måske kunne springe den amning helt over og kan i stedet få lidt mme af en kop. Andre dage vil han (og du selv) nyde at du ammer ham, når du kommer hjem, fordi det er en dejlig måde for jer at mødes på, når I har været adskilt. Så denne amning må du prøve at placere, hvor du fornemmer at den kan ligge bedst og den må gerne variere i forhold til tidspunkt i løbet af dagen - men de to amninger aften og sen aften ligger fast.

En plan for dagen kan se således ud:

Morgen 7.30: Havregrød, vand af kop.

Formiddag 9: ½ bolle med smør, ost, frisk frugt, frugtmos. Vand af kop.

Puttes til formiddagslur

Frokost 11.30: Brødhapsere med forskelligt pålæg, suppleres med kogte grøntsager, ris, pasta, kød, fisk. Der må gerne stadig være mos og også gerne mad i stykker, som han kan øve sig i at spise med fingrene og med en gaffel. Vand af kop.

Tilbydes kop med mme (eller du kan amme ham her, hvis du er hjemme)

Puttes til middagslur

Eftermiddag 16: ½ bolle med smør, ost, frisk frugt. En portion frugtgrød med mme. Du må også gerne tilbyde ham lidt ...


Annonce

... tykmælk med revne æbler, men max 50-100 ml.

Han skal nomalt ikke ammes her, men hvis han viser behov for brystet og I har været adskilt hele dagen vil det nogle gange være dejligt for jer begge med en lille amning her.

Aften 18: Familiemad, almindelige børnevenlige retter med kød, fisk, kartofler, ris, pasta, grøntsager, sovs. Der skal være mad i stykker og også moset mad. Du fortæller at I ofte ikke spiser samtidig, men først spiser, når han er lagt i seng. Du kan derfor gemme rester fra aftenen i forvejen, så han på den måde stadig lærer at spise jeres mad… Vand af kop.

Kommer i bad, frotteres godt med håndklædet, smøres med creme osv. og gøres klar til natten.

Tilbydes en godnatgrød i køkkenet. Det kan være en havregrød, flerkornsgrød, mysligrød, vand af kop (eller mme af kop hvis du ikke er hjemme).

Ammes og puttes til natten ca kl 20


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Sen aften 23-01: Ammes x 1 og sover herefter uden yderligere mælk til næste morgen tidlig.

Jeg synes ikke du skal give ham bryst før du tager af sted, for det fjerner hans appetit og nedsætter mængden af hans madindtag. Du skal heller ikke amme ham kl 15, med mindre han virker til virkelig at søge dette eller hvis du ikke er hjemme til at amme ham om aftenen. De dage, hvor du ikke er hjemme til at amme han før middagsluren kan han blive tilbudt mme af kop i stedet.

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil holde fast i amningen, og at det er svært for dig at slippe det helt - og jeg synes heller ikke, at du skal stoppe med at amme. Du må gerne amme ham om aftenen, så længe det kan lade sig gøre, og I begge nyder det.

Når du skal være væk et par dage, så må de der passer ham tilbyde ham mme af kop, men hvis du kun er væk mellem kl 9-18.30, så skal han kun have mme før middagsluren, og du kan stadig amme ham aften og sen aften. I princippet behøver han ikke flaske med den alder han har, men hvis det fungerer med flaske, så er det fint - også selvom han ikke drikker så meget, lidt har også ret. Det er dog ikke mælkeindtaget der skal sættes op, men antallet af amninger, der skal sættes ned:)

Rigtig mange kvinder vil sagtens kunne amme 1-2 gange i døgnet i længere tid og amningen vil ofte naturligt indgå som en del af putningen om aftenen. I takt med at han bliver ældre, vil I naturligt kunne indføre puttebamse, godnathistorie osv. og far vil kunne komme mere på banen…

Jeg håber, du kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

1. august 2017 | Amning | 5 mdr.

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske

Hej Helen, Min datter er 5½ måned og jeg begynder på arbejde igen når hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Hårtab og kosttilskud

Kære Helen, Jeg har tabt en del hår ifbm graviditet og amning Vil høre om...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Vil kun ammes 1 gang mellem hver lur

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående korte lure. Først lige lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2017 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger pr døgn

Hej Helen Jeg skriver vedr min datter på 4,5 mdr. Hun har altid ammet ganske...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2017 | Amning | 12 mdr.

Ammestop, hvordan? 12 måneder

Kære Helen Jeg har et spørgsmål vedr. ammestop. Vores søn er nu blevet et...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillinger og trillinger

Vær opmærksom på at flere kommuner yder tilskud til forældre med tvillinger. Hør også din sundhedsplejerske om der er mulighed for at komme med i en tvillingemødregruppe. Det kan være rart at møde andre ligestillede og mange har stor fordel af at kunne købe brugt tøj, barnevogn mv.

Læs mere i Babylex

Graviditet

Udebleven menstruation er første tegn på at du er gravid. Når du skal konstatere en evt. graviditet, kan du gøre det ved enten selv at tage en urinprøve og bruge en graviditetstest, eller du kan tage en urinprøve med til egen læge og få ham/hende til at udføre testen.

Hvis du selv konstaterer graviditeten, skal du også bestille tid hos lægen, da det er via egen læge at du bliver henvist videre til jordemoder.

Graviditeten varer normalt 40 uger, det betegnes dog som...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annoncer

Annonce