Annonce

Annonce

Brev:

Overvejelser omkring amning


27. marts 2015

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Overvejelser omkring amning

Kære Helen,

Først mange tak for dit sidste svar. Jeg har nu brug for et godt råd i forhold til amning af Bjørn, der fylder 9 måneder om et par dage. Som det er nu ammer jeg ham temmelig meget stadigvæk, dvs. tidlig morgen, nogle gange en lille tår inden formiddagsluren (han sover ca. 9.30), eftermiddag, før putning kl. 19.30 og sen aften (som dog ofte allerede er omkring kl. 22) og også ofte midt nat.

Det er svært for mig, at have en fast « ammeplan », da jeg er begyndt på arbejde igen og er væk fra hjemmet i et længere stræk mandag og tirsdag.
Det betyder, at jeg mandag kan amme ham senest kl. 12 før jeg skal afsted, men her er han sjældent sulten, fordi han har fået mos efter formiddagsluren omkring kl. 11, så det er lige før, at denne amning er lidt lige meget, tænker jeg. Mandag er jeg så først hjemme igen kl. 17.30 og her plejer han faktisk at få en tår mælk (men er så ikke særlig sulten efter mos), og så igen, når han puttes.

Tirsdag skal jeg afsted 8.15 og er først hjemme igen omkring kl. 15, så her plejer jeg at give ham en tår mælk før jeg tager afsted og så igen når jeg kommer hjem kl .15. Onsdag, torsdag og fredag kan jeg i princippet amme ham, når det skal være.

I forhold til « rigtig mad » er det ofte svært at få så meget i ham. Hans dagplejemor, der kommer og passer ham hjemme hos os, når jeg arbejder, har som regel ret nemt ved at få en fin portion i ham efter formiddagsluren og igen efter middagsluren. Men om morgenen (hvor jeg giver ham mad) spiser han ingenting (medmindre han tilbydes brystet) og om aftenen ved 18-tiden, er det heller ikke meget, der kommer ned. Om aftenen er jeg altid alene med ham og hans storebror, indtil Bjørns far kommer hjem kl. 19, så der er måske heller ikke altid den nødvendige ro ved dette måltid. Vi andre 3 spiser som regel først senere, når Bjørn er blevet lagt.

Mit spørgsmål er, hvor jeg ...


Annonce

... mest hensigtsmæssigt placerer de tre amninger, han har brug for, når nu amningen før middagsluren minimum to gange om ugen ikke er mulig.

Dertil kommer, at jeg i næste uge er blevet tilbudt to dages arbejde, hvor jeg vil skulle være væk hjemmefra fra kl. 9-18.30 ca. Hvad tænker du her ; dels i forhold til mælk og dels i forhold til hans alder og behov generelt ? Hans dagplejemor kan jo komme erstaning i mosen og supplere med en flaske. Som regel vil han dog max tage 30ml når han tilbydes en sutteflaske – det har aldrig været den store succes.

Bjørn er helt klart i seperationsfasen i øjeblikket og græder når han ser mig gå. Han er dog nem at få god igen, og ifølge dagplejemoren er der ingen problemer, når hun har ham – han er glad, og alt er fint.

Jeg bør måske tilføje, at jeg har det lidt svært med at skulle « give slip » på amningen. Jeg har svært ved at give afkald på den der symbiosefølelse med min baby. Det er ret følsomt for mig. Det har nok noget at gøre med, at jeg med Bjørns storebror desværre mod min vilje måtte stoppe med amningen efter 3 måneder og så spiller det også ind, at det sandsynligvis er sidste gang, jeg skal amme og har svært ved at forlige mig med den tanke ligenu. Omvendt kan jeg sagtens se, at det vil være fint, at far kan komme lidt mere på banen i forhold til lillebror, og at jeg kan komme mere på banen igen i forhold til storebror. Det hele hænger naturligvis sammen.

Som det er nu, sover Bjørns far på sofaen, fordi alle sover bedre sådan ligenu, men jeg tror, det er på tide, at far rykker tilbage i vores seng, og at Bjørn sover hele natten i sin seng. Som det er nu, ender han som regel sammen med mig i vores seng i løbet af natten, og det synes jeg egentlig er superhyggeligt, men jeg tror, at det ville være godt for vores familie, at der blev lavet om på det nu.

Jeg glæder mig til at høre fra dig

Mange hilsner
Nanna

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Hyppige opvågninger - 7 mdr.

Kære Helen, Jeg kunne rigtig godt tænke mig lidt råd til vores datters...

Læs hele brevet og Helens svar


23. januar 2018 | Udvikling | 7 mdr.

Ny mad og lære at kravle

Kære Helen. Tusind tak for din hjælp indtil videre. Særligt dit seneste svar...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Råd til putning ved samsovning

Hej Helen Vores datters seng står helt op af vores, og den ene side af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Salg af modermælk

Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.

Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.

Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.

Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...

Læs mere i Babylex

Vugge

At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling.

Næaten alle børn elsker også at blive vugget, både når de bliver vugget i en arm og når de ligger i en vugge.

En vugge har dog den ulempe at den ofte er kort og barnet vokser hurtigt ud af den. Hvis I vil have en vugge er det derfor en god idé at købe en vugge, hvor der er plads til barnet i længere tid. Derudover er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annoncer

Annonce