Annonce

Annonce

Brev:

Sløv og træt baby også efter feberen er faldet


9. februar 2016

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Sløv og træt baby også efter feberen er faldet

Kære Helen.

Min søn på 16 1/2 måned fik en slem omgang feber og hoste i sidste uge - det varede i næsten en hel uge med 39-40 grader i feber. I den periode drak han fint nok, men spiste ikke så meget.

Han var under omstændighederne relativt frisk i starten. Men så begyndte hosten at resultere i store opkast efter mad (når han hostede lige efter at have spist), så den sparsomme føde, han havde fået i sig, røg op igen.

Efter et halvt døgn med 4 sådanne opkast fik vi tid ved akutmodtagelsen i lørdags, og min søn blev tilset af en børnelæge, som så på ham og lyttede til hans lunger. Han konstaterede lidt knitren på den ene lunge, og tog derfor en blodprøve - som kom tilbage stort set negativ for bakterier. Han konstaterede på den baggrund ikke noget unormalt. Siden søndag har feberen så heldigvis lagt sig (nu fine 37 grader), men til gengæld er Max nu blevet meget, meget pibet og sløv.

Han opfører sig 'out of character', bl.a. ved pludselig at lægge sig på sengen eller gulvet, helt alene, og ligge stille med åbne øjne. Selv efter to timers lur midt på dagen, starter han med at gnide sine øjne og virke træt kort tid efter. Han er ekstremt morsyg, men selv ...


Annonce

... hos mig piber han usædvanligt meget og vil gerne putte. Han kniber også øjnene i, ligesom i ubehag, en gang i mellem. Jeg fornemmer ingen direkte smerter hos ham, men ubehag og denne helt atypiske sløve opførsel.

Han har ikke ville spise noget normal mad (udover LIDT havregrød om morgenen), og det lykkes pt kun i begrænset mængde med stort set kun søde ting og 'poser' med frugtmos (lægen sagde, at det pt handlede om at få hvad som helst muligt i ham, så har tilbudt ham det, hvis det sunde måltid konsekvent blev afvist).

Normalt er han meget, meget aktiv, og har aldrig bare lagt sig for sig selv. Han har stadigvæk hoste og næsen er også siden weekenden begyndt at løbe og være lidt stoppet, så der er stadig forkølelse. Men det har han haft masser af gange før uden på nogen måde at være lige så sløv. Jeg er derfor bekymret for, om der kunne være noget andet i vejen.

Lægen sagde i lørdags, at han godt fortsat kunne være sløv, så jeg tror ikke, jeg får noget ud af at kontakte ham igen, men jeg synes bare det er mærkeligt, at sløvheden er der, nu hvor feberen er væk.

Jeg håber at høre dine betragtninger! Tak for hjælpen!

Bedste hilsner, den bekymrede mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Opdragelse | 18 mdr.

Hjælp til at få far ind i varmen

Kære Helen. Vi har en datter på 1 ½ år som faktisk altid har haft det svært...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2018 | Opdragelse | 14 mdr.

Svært at være mor til to

Kære Helen Tak for dine råd omkring putning af vores datter, som i en alder...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2018 | Diverse | 14 mdr.

Tandbørstning af 1 årig

Hej Helen. Det startede som en god stund for min datter at få børstet hendes...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2018 | Opdragelse | 15 mdr.

Farsyg dreng

Hej Helen. Først og fremmest, tak for din geniale brevkasse, og dine...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang man mødes.

Det kan være en stor glæde at mødes med og at dele erfaring med andre mødre og ofte vil man i mødregruppen finde ud af at gå til babysvømning eller andre aktiviteter sammen.

Læs mere i Babylex

Omsorgsdage

Alt efter hvilken type ansættelse man har har ngen ret til omsorgsdage. Det afhænger af overenskomsten på det enkelte område.

Er man ansat i industrien har de fleste ret til tre årlige børnefridage til hjemmeboende børn under 14 år. Er man ansat i stat, amt eller kommune har man ret til to dage om året indtil barnet er 8 år.

Omsorgsdage er ikke sygedage, men ret til at tage fri, når ens barn har behov herfor.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annoncer

Annonce